Ομάρ Ρίτσαρντς: Οι Βαυαροί τους προλαβαίνουν... στη στροφή (vids)

Ομάρ Ρίτσαρντς: Οι Βαυαροί τους προλαβαίνουν... στη στροφή (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ομάρ Ρίτσαρντς: Οι Βαυαροί τους προλαβαίνουν... στη στροφή (vids)

bet365

Προτού η Premier ασχοληθεί μαζί του, η Μπάγερν έκανε τον Ομάρ Ρίτσαρντς δικό της. Όπως έκανε και τον Νταγιότ Ουπαμεκανό. Όπως «τσεκάρει» και τον Άαρονς της Νόριτς. Οι Βαυαροί κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα και κάνουν προσπεράσεις... στη στροφή!

Η Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως έκανε την κίνηση – ματ και υπάρχει πλέον προσύμφωνο με τον Ομάρ Ρίτσαρντς που θα ολοκληρώσει την σεζόν στην Ρέντινγκ και το καλοκαίρι θα πάρει το δρόμο για το Μόναχο.

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του φετινού πρωταθλήματος της Championship θα ανήκει στους Βαυαρούς από το προσεχές καλοκαίρι μέχρι και το 2025 αφού υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο τεσσάρων ετών και ο 23χρονος θα μετακινηθεί στο Μόναχο για να διεκδικήσει τη θέση του Ντέιβις.

«Εξαιρετική ευκαιρία για έναν παίκτη τοπ επιπέδου»

Η Ρέντινγκ θα συνεχίσει να τον απολαμβάνει μέχρι και το φινάλε της φετινής σεζόν διεκδικώντας την άνοδο στην Premier League, με τους ανθρώπους της ομάδας να δηλώνουν υπερήφανοι που ο Ομάρ Ρίτσαρντς από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην Μπάγερν Μονάχου και θ' ανέβει επίπεδο στην καριέρα του και την παρουσία του στα γήπεδα.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν παίκτη όπως είναι αυτός, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή τοπ επιπέδου» ανέφεραν στο «Madjeski» για τον Ρίτσαρντς, όπως τονίζει η συνδρομητική ιστοσελίδα «TheAthletic» μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας του παίκτη με τους Βαυαρούς ενόψει καλοκαιριού.

Στην Ρέντινγκ θα λάβουν ένα μικρό ποσό ως αποζημίωση, με τον Ομάρ Ρίτσαρντς – έμενε ελεύθερος στο φινάελ της σεζόν – να έχει περάσει και ιατρικά τεστ για λογαριασμό της Μπάγερν επί αγγλικού εδάφους. Αυτό, λόγω και των απαγορεύσεων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και της αδυναμίας να ταξιδέψει στη Γερμανία και να επιστρέψει δίχως να μπει σε καραντίνα.

Έγκριση από Σαλιχάμιντζιτς και Νέπε

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Χασάν Σαλιχάμιντζιτς παρακολουθούσε τον Ομάρ Ρίτσαρντς αρκετό καιρό και μαζί με τον επικεφαλής σκάουτ των Βαυαρών, Μάρκο Νέπε, αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να εμπιστευθούν τον 23χρονο αριστερό μπακ.

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς με 92 συμμετοχές με την Ρέντινγκ σε όλες τις διοργανώσεις από το 2017 μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχει να επιδείξει μόλις μια εμφάνιση με την εθνική ομάδα κ-21 της Αγγλίας, όμως φαίνεται πως λόγω του επιπέδου στο οποίο αγωνιζόταν, δεν είχε καταφέρει να φτάσει στα ραντάρ των συνεργατών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Κρίνεται ως παίκτης που μπορεί να «κουμπώσει» απόλυτα στην Bundesliga, με ταχύτητα, αθλητικό κορμί για να βοηθηθεί στις κινήσεις που πρέπει να κάνει και με τις οποίες θα καταφέρει να διεκδικήσει τη θέση του βασικού αριστερού φουλ μπακ στους Βαυαρούς, ενώ, η σωματοδομή του και η δύναμη είναι από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του.

Μπροστά του οι Ντέιβις και Ερνάντες

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς μόνο εύκολη δουλειά δεν θα έχει στην προσπάθεια να πείσει τον Χάνσι Φλικ για ευκαιρίες, όμως, προφανώς βρίσει στην Μπάγερν Μονάχου ένα περιβάλλον κι έναν οργανισμό που θα τον εξελίξουν τρομερά και θα τον βοηθήσουν να φανεί πολύ περισσότερο απ' αυτό που γίνεται στην Ρέντινγκ.

Και επειδή θα έχει στόχο και την εθνική ομάδα της Αγγλίας αλλά και την προσαρμογή σε απαιτήσεις και πίεση υψηλοτάτου επιπέδου, ο Ομάρ Ρίτσαρντς έκανε μια επιλογή που μόνο καλό μπορεί να του κάνει, είτε του βγει, είτε όχι.

Μπροστά του υπάρχει ο εκπληκτικός Αλφόνσο Ντέιβις, με τον Καναδό φουλ μπακ να έχει ιδιαίτερο ρόλο στην κατάκτηση του Champions League το 2020 και φυσικά να έχει βρεθεί στην κορυφαία 11άδα της διοργάνωσης και στην κορυφαία ομάδα της FIFPro!

Επιπλέον, υπάρχει και ο Λούκας Ερνάντες που αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2019 από την Ατλέτικο Μαδρίτης με μεταγραφή – ρεκόρ, ωστόσο, ο Γάλλος μπορεί ν' αποδώσει και ως στόπερ, μια θέση που θ' αποδυναμωθεί με την αποχώρηση του Αλάμπα...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα