Βόλφσμπουργκ – Λειψία 0-0: Χαμογέλασε η Μπάγερν (vids)

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ – Λειψία 0-0: Χαμογέλασε η Μπάγερν (vids)

bet365

Η Λειψία έμεινε στο 0-0 με τη Βόλφσμπουργκ και εάν νικήσει η Μπάγερν, θα βρεθεί στο +5. Τεσσάρα και τετράδα η Λεβερκούζεν, νίκη για Φράιμπουργκ, εντός ισοπαλίες για Χέρτα (κόντρα στον... Καπίνο) και Σάλκε.

Έκτη διαδοχική αγωνιστική χωρίς ήττα. Αυτό όμως δεν αρκεί ώστε η Λειψία να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο από την Μπάγερν. Θα πρέπει να κάνει νίκες και σε αυτό το διάστημα το 0-0 που πήρε στη Βόλφσμπουργκ, ήταν η τρίτη ισοπαλία της. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, δίχως την τόσο επιθετική προσέγγιση της Λειψίας, η οποία ίσως και να είχε το μυαλό της στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης με την Τότεναμ για το Champions League. Οπως και να έχει, εάν την Κυριακή η Μπάγερν πάρει το τρίποντο, θα αυξήσει τη διαφορά της στο +5.

Λύγισε ο Καπίνο

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Στέφανο Καπίνο η πρώτη φετινή του εμφάνιση με την Βέρντερ Βρέμης και πρώτη από τις 13 Απριλίου του 2019. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε μια σειρά από καλές αποκρούσεις, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα δύο γκολ της Χέρτα, με τα οποία η ομάδα του Βερολίνου δεν επέτρεψε στην Βέρντερ να πάρει μια πολύτιμη νίκη, στην μάχη που δίνει για την παραμονή της (2-2).

Ο φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο γκολ στα πρώτα έξι λεπτά (3' Σάρτζεντ, 6' Κλάασεν), αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν και να φτάσουν στην ισοφάριση με Νίκλας Σταρκ (41') και Ματέους Κούνια (60').

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Χέρτα ανέβηκε στην 13η θέση, στο +7 από την 16η θέση των πλέι άουτ, ενώ η Βέρντερ παραμένει προτελευταία, ούσα τρεις βαθμούς μακριά από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά εφτά από τις θέσεις παραμονής.

Τεσσάρα της Λεβερκούζεν για τετράδα

Εντυπωσιακή η Μπάγερ Λεβερκούζεν, δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως την (σημαντικότατη) απουσία του Κέβιν Φόλαντ και σημείωσε με εντυπωσιακό τρόπο την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με θύμα μια αναποτελεσματική Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-0).

Οι Ασπιρίνες, οι οποίες δείχνουν αποφασισμένες να διεκδικήσουν μέχρι τέλους μια θέση στην πρώτη τετράδα για να πάρουν το εισιτήριο για το Champions League, έφτασαν στην άνετη νίκη χάρη στα γκολ των Κάι Χάβερτζ (4'), Καρίμ Μπελαραμπί (14') και Παουλίνιο (49', 55').

Τα εφτά κακά της μοίρας της Σάλκε

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη η Σάλκε. Σε έναν αγώνα που επισκιάστηκε από το νέο πανό κατά του μεγαλομετόχου της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ, οι Βασιλικοί Μπλε έμειναν στο 1-1 στην έδρα τους με την Χόφενχαϊμ και συμπλήρωσαν εφτά διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (τέσσερις ισοπαλίες - τρεις ήττες).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παραμένουν οριακά στην πρώτη εξάδα, ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ με τον Γουέστον ΜακΚένι (20'). Δεν κατάφεραν, όμως, να «κλειδώσουν» τη νίκη και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι απέχουν μόλις δύο βαθμούς, τους τιμώρησαν με τον Κριστόφ Μπαουμγκάρτνερ (69').

Στο κόλπο της εξάδας η Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ άφησε πίσω της τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και υπερασπίστηκε την έδρα της κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, επικρατώντας με 3-1. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Σάλαι στο 34', έθεσαν γερές βάσεις για το τρίποντο με τον Γκούντερ στο 55' και παρά τη μείωση του σκορ από τον Άντερσον στο 61', κλείδωσαν τη νίκη στο 82' με τον Κοχ. Έτσι, η Φράιμπουργκ έφτασε τους 36 βαθμούς και σε συνάρτηση με την ισοπαλία της Σάλκε, την πλησίασε στο -1 από την εξάδα, ισόβαθμη με τη Βόλφσμπουργκ. Λίγο πιο χαμηλά η Ουνιόν (30), που κρατά διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη (+9).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα