Bundesliga: Απόδραση στο 90+5΄με Παλάσιος για τη Λεβερκούζεν!

Νίκος Κικίδης
Λεβερκούζεν

bet365

Διπλό... πρωταθληματικό για τη Λεβερκούζεν στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, η οποία με γκολ λύτρωση του Παλάσιος στο 90+5΄πήρε το τρίποντο (0-1) για να διατηρηθεί στην κορυφή.

Αυτή η φουρνιά της Λεβερκούζεν δείχνει σοβαρά πως πάει για πρωτάθλημα! Ακόμα και στις κακές του βραδιές, το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκει τον τρόπο για να ξεζουμίζει τους τρεις βαθμούς, κάτι που έπραξε και απέναντι στην Άουγκσμπουργκ. Σε ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει, οι Ασπιρίνες βρήκαν το πολύτιμο γκολ της νίκης (0-1) με υπογραφή Παλάσιος στο 90+5΄και διατηρήθηκαν στο +4 από τη Μπάγερν με ματς περισσότερο.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, το άγχος άρχιζε να κυριεύει τη Λεβερκούζεν, η οποία μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τιετζ που ακυρώθηκε ωστόσο μέσω VAR για οφσάιντ (72΄). Κι αφού το 1-0 δεν έγινε ποτέ, ο φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν το ματς, όταν στις καθυστερήσεις η μπάλα στρώθηκε στον Παλάσιος στην περιοχή κι ο τελευταίος εκτέλεσε μονοκόμματα για να δώσει τη λύση.

Διπλό κόντρα στη... σπάταλη Λειψία η Άιντραχτ

Πολύτιμη νίκη πήρε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που υπέταξε τη Λειψία εκτός έδρας με 1-0 και ανέβηκε στην 5η θέση της Bundesliga, έξι βαθμούς κάτω από τους Ταύρους που έμειναν για δεύτερο διαδοχικό ματς μακριά από τα τρίποντα.

Ο Κνάουφ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς, εκτελώντας από κοντά τον Μπλάσβικ μετά την τρομερή σέντρα του Ενκουνκού από τα αριστερά. Παρ'όλα αυτά, η Λειψία ήταν αυτή που είχε τα ηνία του ματς, δημιουργώντας συνεχώς απειλητικές συνθήκες για τους Αετούς. Ο Κέβιν Τραπ ωστόσο βρέθηκε σε τρομερό απόγευμα και βροντοφώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, σταματώντας σε αρκετές περιπτώσεις τους επιθετικούς των Ταύρων που ανάγκασαν την ομάδα τους να γνωρίσει την ήττα.

«Κουλούρια» για Φράιμπουργκ και Ουνιόν

Νέα γκέλα για τη Φράιμπουργκ που έχασε την ευκαιρία να «εισβάλει» στην πρώτη εξάδα της Bundesliga. Η ομάδα του Στράιχ «κόλλησε» στο 0-0 με την Ουνιόν Βερολίνου εντός έδρας και παρέμεινε 7η, χωρίς να κατορθώσει να αφήσει πίσω της την ήττα από τη Χάιντενχαϊμ και να επιστρέψει στις νίκες. Στη 15η θέση και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη παρέμειναν οι πρωτευουσιάνοι. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία και τις καλύτερες στιγμές, αλλά δεν μπόρεσαν να τις μετουσιώσουν στο γκολ. Οι Γκρίφο (16') και Σάλαϊ (31') απείλησαν στο πρώτο μέρος, ενώ ο Ρολ στο 84' σπατάλησε τεράστια ευκαιρία και ανάγκασε τη Φράιμπουργκ να συμβιβαστεί με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Παρέμεινε βυθισμένη η Κολωνία

Κολωνία και Χαϊντενχάιμ ήρθαν ισόπαλες στην έδρα της πρώτης, με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση, στο 29ο λεπτό με τον Ντέιβι Σέλμε να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν κάτι από το ματς και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, χάρη στο τέρμα του Άντριαν Μπεκ στο 55’ και έκανε το 1-1, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Κάπως έτσι τα Κριάρια έμειναν βυθισμένα στη βαθμολογία και στην επικίνδυνη ζώνη της Bundesliga με μόλις έντεκα βαθμούς, τη στιγμή που η Χάιντενχαϊμ ανέβηκε στην ένατη θέση.

Ισοπαλία που δεν βόλεψε κανέναν στο Μάιντζ

Η Μάιντζ ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με 1-1 κόντρα στη Βόλφσπουργκ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 12’, χάρη στο τέρμα του Βάτσλαβ Τσερνί. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους στο 61ο λεπτό με το τέρμα του Σίλβαν Βίντμερ, ο όποιος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ του αγώνα. Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν βόλεψε τις δυο ομάδες, καθώς η Μάιντζ παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και η Βόλφσπουργκ έχασε έδαφος από το «κυνήγι» των ευρωπαϊκών θέσεων.

Η βαθμολογία της Bundesliga

Bundesliga

Περισσότερα σε λίγο...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα