Στουτγκάρδη: Μπήκε με φόρα στη σεζόν ο 16χρονος Τσίγκας (vid)

Στουτγκάρδη: Μπήκε με φόρα στη σεζόν ο 16χρονος Τσίγκας (vid)

Γιώργος Μανταίος
''

bet365

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι πρωταγωνιστής στο εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του, ενώ έκλεισε συνεργασία με τον Κέβιν Κουράνι

Ο Ματθαίος Τσίγκας είναι ο παίκτης για τον οποίο πέρσι τέτοιες μέρες το Gazzetta είχε αποκαλύψει τη μετακίνησή του από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού στις αντίστοιχες της Στουτγκάρδης.


Μετά από μία χρονιά προσαρμογής, εκμάθησης της γλώσσας και απόκτησης παραστάσεων, ο 16χρονος επιθετικός πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στην πρώτη διοργάνωση της Μπουντεσλίγκα, το πρωτάθλημα U17. Αποδείχθηκε πανέτοιμος, αφού στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της σεζόν πρωταγωνιστεί στο εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του.
Ο Τσίγκας είναι πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, η Στουτγκάρδη έχει την καλύτερη επίθεση (19 γκολ) και προηγείται στη βαθμολογία του Νότιου/Νοτιοδυτικού Ομίλου με 13 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μπάγερν, την Άιντραχτ και τη Νυρεμβέργη. Η αποστολή της είναι πολύ δύσκολη, αφού μόνο ο πρώτος προκρίνεται στην τελική φάση όπου συμμετέχουν τέσσερις ομάδες. Η διοργανώτρια αρχή του έχει πιστώσει τέσσερα τέρματα, θεωρώντας αυτογκόλ το ένα από τα δύο που πέτυχε εναντίον της Φράιμπουργκ, όμως στα 55’’ του Video που ακολουθεί φαίνεται ότι σκόρερ είναι ο παίκτης από την Ερέτρια.


Οι ικανότητες του Έλληνα στράικερ είχαν αρχίσει να φαίνονται από τους πρώτους μήνες παραμονής του στη Γερμανία και ήταν επόμενο να «απασχολήσει» διάφορα μανατζερικά γραφεία. Ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει ο Κέβιν Κουράνι, ο παλαίμαχος επιθετικός της Στουτγκάρδης, της Σάλκε και της εθνικής Γερμανίας. Μάλιστα έχουν και ένα κοινό στοιχείο αφού ο γεννημένος στη Βραζιλία Κουράνι είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία σε ηλικία 15 ετών για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Στουτγκάρδης. Ακριβώς, δηλαδή, στην ηλικία που πήγε και ο Τσίγκας. Βέβαια, ο Γερμανός διεθνής στη δεύτερη χρονιά «μετανάστευσης» κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος U17. Κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσει να πετύχει και ο Τσίγκας με την ομάδα του, στην οποία αγωνίζεται ακόμα ένας Έλληνας, ο αμυντικός Δημήτρης Ράδης, γεννημένος στη Στουτγκάρδη και προερχόμενος από τις ακαδημίες των τοπικών Κίκερς.

Προς το παρόν, προέχει να δούμε τον Έλληνα φορ στην εθνική ομάδα Παίδων, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες- θα βρίσκεται στις προσεχείς κλήσεις για διεθνείς φιλικούς αγώνες που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στην Αυστρία.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα