Bundesliga: Πήρε το «ντέρμπι» των... αστεριών η Λειψία, σε μπελάδες η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Newsroom
leipzig_win_chl

bet365

Η Λειψία έφυγε με το «διπλό» (1-0) από την έδρα της Φράιμπουργκ κι έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Champions League, τη στιγμή που η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου ηττήθηκε (2-1) από τη Χέρτα και παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη.

Πολύτιμο τρίποντο για τη Λειψία! Οι Ταύροι επικράτησαν 1-0 της Φράιμπουργκ στο άτυπο ντέρμπι για την έξοδο στο Champions League και «πέταξαν» πιο κοντά στα... αστέρια. Πλέον βρίσκονται στην 3η θέση της Bundesliga, αφήνοντας την αντίπαλό της στην 5η. Οι φιλοξενούμενοι εξ αρχής είχαν τις καλύτερες στιγμές αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, ενώ μόλις στο 5' το σουτ του Βέρνερ κατέληξε στο δοκάρι.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 73ο λεπτό ο Κέβιν Καμπλ όταν μετά από ωραίο σλάλομ έπαιξε - με δόση τύχης - το ένα-δύο με τον... αντίπαλο αμυντικό και από κοντά νίκησε τον Φλέκεν. Η ομάδα του Στράιχ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τη Λειψία να πανηυρίζει την πολύ σημαντική νίκη.

Πήρε το ντέρμπι επιβίωσης η Χέρτα!

Η Χέρτα παραμένει ζωντανή στη μάχη της παραμονής! Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας υπέταξε με 2-1 τη Στουτγκάρδη στο ντέρμπι επιβίωσης και την έβαλε σε μπελάδες, καθώς την περιόρισε στη 16η θέση. Με τον Ντίνο Μαυροπάνο εκτός αποστολής οι Σουηβοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κέμπφ στο 29΄, προτού ισοφαρίσουν με τον Γκιρασί εννιά λεπτά αργότερα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ωστόσο ο Νίντερλεχνερ υπέγραψε τη νίκη της Χέρτα που στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα παλέψει να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ήττα εκτός... προγράμματος για την Ουνιόν

Η Ουνιόν Βερολίνου ταξίδεψε στη Βαυαρία με στόχο τη νίκη που θα την έφερνε ακόμα πιο κοντά στην έξοδο στο Champions League, όμως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Κι αυτό διότι η Άουγκσμπουργκ την υποχρέσωε σε ήττα και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής. Πλέον οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη 13η θέση, στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, τη στιγμή που οι Βερολινέζοι παρέμειναν 4οι, στην ισοβαθμίοα ωστόσο με τη Φράιμπουργκ. Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στην Άουγκσμπουργκ πέτυχε στο 53ο λεπτό ο Μπέλιο.

Χάνεται το τρένο της Ευρώπης για την Άιντραχτ

Όλο και πιο απίθανο μοιάζει το σενάριο ευρωπαϊκής εξόδου για την Άιντραχτ, η οποία γνώρισε νέα ήττα από τη Χόφενχαϊμ με 3-1 που έκανε βήμα παραμονής. Τα γκολ των Μπαουμγκάρτνερ (8΄) και Κράμαριτς (41΄) έχτισαν τις βάσεις νίκης για τους γηπεδούχους, με τον Μπεμπού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Η αποβολή του Ενσόκι στο 49΄επέτρεψε στην Άιντραχτ να βρει το γκολ της τιμής με τον Γκέτσε πέντε λεπτά αργότερα, με τους Αετούς ωστόσο να γνωρίζουν ακόμα μια ήττα που τους περιόρισε στο -5 από την πρώτη εξάδα.

Παραμένει χαμηλά η Μπόχουμ των Ελλήνων

Σε δύσκολη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Μπόχουμ του Κώστα Σαταφυλίδη, που αγωνίστηκε για 45 λεπτά περνώντας ως αλλαγή, και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αφού ηττήθηκε 2-0 από την Γκλάντμπαχ και παρέμεινε 17η στην Bundesliga. Για τα Πουλάρια, τα οποία ανέβηκαν στη 10η θέση, σκόρερ χρίστηκαν ο Χόφμαν στο 35' και ο Στιντλ στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογία της Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα