Ντόρτμουντ - Κολωνία 6-1: Ξέσπασε με εξάρα κι επέστρεψε στην κορυφή

Νίκος Κικίδης
Η νίκη της Ντόρτμουντ απέναντι στην Κολωνία

bet365

Η Ντόρτμουντ έπιασε τρομακτική απόδοση απέναντι στην Κολωνία και με μπροστάρηδες τους Ρόις - Αλέ διέλυσε με 6-1 τα Κριάρια για να επιστρέψει προσωρινά στην κορυφή της Bundesliga.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ απέναντι στη Σάλκε προκάλεσε... εκνευρισμό στη Ντόρτμουντ. Εκνευρισμό τον οποίο εξωτερίκευσε και με το παραπάνω μερικές μέρες αργότερα απέναντι στην Κολωνία. Στη βραδιά που ο Ρόις ανέβηκε μόνος πρώτος στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου με 160 γκολ (στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο), οι Βεστφαλοί ισοπέδωσαν με 6-1 τα Κριάρια και σκαρφάλωσαν προσωρινά στην κορυφή της Bundesliga.

Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη νίκη τους από το πρώτο κιόλας μέρος, φτάνοντας με άνεση στο 4-1. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Γκερέιρο στο 15΄, προτού μοιράσει δυο ακόμα γκολ στους Αλέ (17΄) και Ρόις (32΄). Στο 36΄ο Μάλεν έγραψε το 4-0, με την Κολωνία να πετυχαίνει απλώς το γκολ της τιμής με σκόρερ τον Σέλκε λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου.

Στο β΄μέρος η Ντόρτμουντ κατέβασε ρυθμούς, αλλά ακόμα κι έτσι ευτύχησε να πετύχει ακόμα δυο γκολ. Στο 69΄ο Αλέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάρκο Ρόις με το γκολ Νο.160 με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, προσθέτοντας το κερασάκι στην τούρτα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα