Φράιμπουργκ - Γκλάντμπαχ 0-0: «Άσφαιροι» οι Αετοί και τώρα Ολυμπιακός (vid)

Newsroom
Φράιμπουργκ - Γκλάντμπαχ 0-0: «Άσφαιροι» οι Αετοί και τώρα Ολυμπιακός (vid)

bet365

Λίγες μέρες πριν από το ματς στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ολυμπιακό (15/9, 19:45), η Φράιμπουργκ σταμάτησε στο «τείχος» Ζόμερ (0-0 με την Γκλάντμπαχ) και έχασε την ευκαιρία να πατήσει μόνη κορυφή, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε η Ουνιόν Βερολίνου!

Στοπ στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων της Φράιμπουργκ έβαλαν ο Γιαν Ζόμερ και η Γκλάντμπαχ (0-0), λίγες μέρες πριν την αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Αετοί έμειναν για πρώτη φορά φέτος στο μηδέν, πληρώνοντας το γεγονός ότι «πέταξαν» το πρώτο μέρος, αλλά και την παρουσία του «άτρωτου» Ελβετού κίπερ των Πουλαριών, ο οποίος κατέβασε ρολά και με έξι αποκρούσεις δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν το τρίποντο.

Ο Κρίστιαν Στράιχ παρέταξε την ομάδα του με διαφορετική διάταξη (4-2-3-1 αντί 4-4-2) και δύο αλλαγές συγκριτικά με τη νίκη επί της Καραμπάγκ (Κιερέ και Γκρέγκοριτς αντί των Γεόνγκ και Πέτερσεν), πράγμα που την δυσκόλεψε στο α’ 45λεπτο. Μετά την ανάπαυλα, πάντως, ανέκτησαν πλήρως τον έλεγχο και απείλησαν κυρίως με Γκρίφο, Χόφλερ και τον Γεόνγκ που πέρασε αλλαγή. Στο φινάλε, όμως, «κόλλησαν» στο 0-0 κι έτσι έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν μόνοι στην κορυφή, παραμένοντας πάντως στη 2η θέση, πάνω από Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Σλιντίλια, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Γκούντερ, Έγκεσταϊν (68’ Κάιτελ), Χόφλερ, Ντοάν (81’ Σάντε), Κιερέ (69’ Γεόνγκ), Γκρίφο (82’ Βάισχαουπτ), Γκρέγκοριτς (83’ Πέτερσεν)

Η Ουνιόν ξεπέρασε τη Μπάγερν και ανέβηκε στην κορυφή

Η Ουνιόν Βερολίνου συνεχίζει την εντυπωσιακή αήττητη πορεία της στη φετινή Bundesliga, καθώς επιράτησε με 1-0 στην Κολωνία, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. Oι Σιδερένιοι συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους με τέσσερις νίκες - δυο ισοπαλίες, ξεπέρασαν τη Μπάγερν Μονάχου και ανέβηκαν στην πρώτη θέση, έχοντας 14 βαθμούς αντί 12.

Οι Βερολινέζοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο τέταρτο αλλά και τυχεροί αφού προηγήθηκαν μόλις στο 4' με αυτογκόλ του Χίμπερς μετά από σουτ του Μπέκερ που κόντραρε. Στο 11' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Κίλιαν, αλλά ο Σβέμπε απέκρουσε την εκτέλεση του Σιμπατσό. Στο 14' ο Μπέκερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 41' όταν η κεφαλιά του Πέντερσεν σταμάτησε στο δοκάρι. Η Κολωνία είχε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει στο 47' αλλά ο Μάινα αστόχησε σε τετ α τετ. Η Ουνιόν έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν η σέντρα-σουτ του Τρίμελ βρήκε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 81ο λεπτο μετά την αποβολή του Κίλιαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα