Μπενατιά: Αποσύρθηκε στα 34 του από την ενεργό δράση

Κώστας Τόπας
Μπενατιά: Αποσύρθηκε στα 34 του από την ενεργό δράση

bet365

Υστερα από 15 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας ο 34χρονος Μαροκινός, Μεχντί Μπενατιά αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Το καλοκαίρι του 2014 η Μπάγερν έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει δικό της τον Μεχντί Μπενατιά από τη Ρόμα με τους Γερμανούς να σπαταλούν 28 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του.

Με τους Βαυαρούς κατέγραψε 46 συμμετοχές έχοντας πετύχει και τρία τέρματα, ωστόσο η συνεισφορά του στον σύλλογο ήταν ελάχιστη και αυτό λόγω των συχνών τραυματισμών του που τον κράτησαν εκτός για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το 2016, επέστρεψε στην Ιταλία καθώς παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γιουβέντους, η οποία ένα χρόνο αργότερα τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, έναντι 16,7 εκατομμυρίων ευρών. Με τα χρώματα των «μπιανκονέρι» αγωνίστηκε σε 59 παιχνίδια με απολογισμό πέντε γκολ.

Η Γιουβέντους το 2019 ανακοίνωσε την παραχώρηση του Μαροκινού αμυντικού, στην Αλ Ντουχαΐλ για το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Στα γήπεδα του Κατάρ ο Μπενατιά αγωνίστηκε για μία διετία, προτού πάρει μεταγραφή στην Τουρκία για λογαριασμό της Καραγκιουμριούκ, τον περασμένο Αύγουστο.

Το ταξίδι του όμως με την τουρκική ομάδα λαμβάνει εδώ τέλος, καθώς ο ίδιος αποφάσισε με ανακοίνωση που εξέδωσε, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όντας 34 ετών.

«Μετά από περισσότερα από 15 χρόνια καλής και πιστής υπηρεσίας στο ποδόσφαιρο, έχοντας παίξει στις πιο γνωστές διοργανώσεις, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είχε ακουστεί το περασμένο καλοκαίρι και για τον Ολυμπιακό, αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα