Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λειψία 1-1: «Έκλαμψη» στο 90΄για να σώσει τον βαθμό

Νίκος Κικίδης
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λειψία 1-1: «Έκλαμψη» στο 90΄για να σώσει τον βαθμό

bet365

Η Άιντραχτ φλέρταρε σοβαρά με ακόμη μια ήττα, όμως χάρη σε μια από τις... σπάνιες εκλάμψεις της ισοφάρισε την Λειψία λίγο πριν την εκπνοή και έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό (1-1).

Ακόμη και ο βαθμός είναι ικανοποιητικός για την φετινή Άιντραχτ. Οι Αετοί δεν θυμίζουν σε τίποτα τον περσινό εντυπωσιακό εαυτό τους και για ακόμη μια φορά φλέρταραν σοβαρά με την ήττα που θα τους βύθιζε όλο και περισσότερο στην εσωστρέφεια. Το γκολ του Πούλσεν άλλωστε είχε δώσει από (σχετικά) νωρίς τα ηνία του αγώνα στη Λειψία που απειλούσε αλλά δεν... κλείδωσε τη νίκη με αποτέλεσμα την ποδοσφαιρική τιμωρία.

Στιγμές πριν το φινάλε ο Τούτα (90+4΄) πήδηξε πιο ψηλά από όλους για να ισοφαρίσει σε νεκρό χρόνο και να χαρίσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στους γηπεδούχους που παραμένουν οριακά πάνω από την... επιφάνεια της επικίνδυνης ζώνης.

Γλίτωσε την «θηλιά» στο... παρά ένα

Από την αρχή του ματς η Λειψία παρουσίασε τον γνωστό... επιθετικό εαυτό της και ήταν πρόδηλο πως έψαχνε το γρήγορο γκολ που θα της έδινε τα ηνία της αναμέτρησης. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Πούλσεν στο 35΄και να ρίξουν στο καναβάτσο την Άιντραχτ, η οποία δοκίμαζε μεν να απειλήσει την εστία του Γκουλάσι, δίχως όμως σοβαρό αποτέλεσμα. Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι Αετοί βρίσκονταν όλο και πιο κοντά στην ήττα που θα τους έστελνε πλησιέστερα στην επικίνδυνη ζώνη, όμως κατάφεραν να εμφανίσουν τον πρώτο σφυγμό λίγο πριν το φινάλε.

Ο Τούτα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Λειψίας και έφερε το ματς στα ίσα με καρφωτή κεφαλιά (90+4΄), χαρίζοντας έτσι τον βαθμό τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του και συνάμα μια δόση (ήπιας) ηρεμίας ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Χίντερεγκερ, Εντικά, Σο, Χρούστιτς, Κόστιτς, Ντουρμ, Καμάντα, Μπορέ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα