Ο νέος Dimi της Ελλάδας απογειώνεται στη Μπρέντφορντ (video)!

Ο νέος Dimi της Ελλάδας απογειώνεται στη Μπρέντφορντ (video)!

bet365

O Έλληνας γκολκίπερ της Μπρέντφορντ Dimi Κυριατζής αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr. Ο Κέιλορ Νάβας στον οποίο θέλει να μοιάσει, η ελληνική παροικία της αγγλικής ομάδας και ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας.

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, οδήγησε την οικογένεια του Dimi Κυριατζή στον δρόμο της ξενιτιάς.

Ο νεαρός πορτιέρο, κυνήγησε το όνειρο του ικανοποιώντας με τις εμφανίσεις του, την Φούλαμ. Στα 16 του βρέθηκε στους «κότατζερς», ενώ δύο χρόνια αργότερα αποφάσισε να συνεχίσει στην Μπρέντφορντ.

Ο Κυριατζής λογίζεται ως τρίτος γκολκίπερ της Μπρέντφορντ, με τον 45χρονο τεχνικό Ντιν Σμιθ να τον υπολογίζει και για την πρώτη ομάδα.

Ο 18χρονος γκολκίπερ δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του μιλώντας στο gazzetta.gr, γνωρίζοντας πως μέσω της Μπρέντφορντ μπορεί να λάβει την απαραίτητη ώθηση για την καριέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον σύλλογο της Championship έχει για συμπαίκτη τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (πρώην Άρσεναλ), ενώ πόστο στον σύλλογο κατέχει ένας ακόμη Έλληνας, ο Ανδρέας Κικίλιας.

«Δοκιμάστηκα πέρυσι τον Απρίλιο και τον Μάιο στην Μπρέντφορντ. Κατάφερα να τους πείσω με τις εμφανίσεις μου υπογράφοντας το καλοκαίρι συμβόλαιο με την ομάδα.

Έχω αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε αρκετά παιχνίδια με την Μπρέντφορντ. Μάλιστα έπαιξα κόντρα στη Λέιτον Όριεντ αλλα και σε ματς με αντιπάλους Βαλένθια και Ρέντινγκ».

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Ο Κυριατζής εξηγεί στο gazzetta.gr πως βρέθηκε στην Αγγλία και την Μπρέντφορντ.

«Πριν από 2,5 χρόνια μετακομίσαμε με την οικογένεια μου στην Αγγλία. Αυτό συνέβη για επαγγελματικούς λόγους, καθώς λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, ο πατέρας μου βρήκε δουλειά εδώ.

Έψαξα να βρω ομάδα και αρχικά συμφώνησα με την Φούλαμ. Υπέγραψα στα 16 μου ένα ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά δεν ανανέωσα και αναζήτησα νέο σύλλογο. Έτσι προέκυψε η Μπρέντφορντ».

Προτεραιότητα αποτελεί η Αγγλία, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, εάν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.

«Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα της Μπρέντφορντ. Εάν αυτό δεν συμβεί θα ήθελα να μείνω στην Αγγλία ή να αγωνιστώ σε σύλλογο του εξωτερικού.

Αυτή είναι η προτεραιότητα μου, αλλά δεν θα έλεγα όχι εάν είχα μια καλή πρόταση από την Ελλάδα».

Τερ Στέγκεν, Ντε Χέα, αλλά και Νάβας αποτελούν πρότυπα για τον Dimi.

«Θαυμάζω τον Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα, ο οποίος καλός με τα πόδια και αποπνέει ηρεμία, τον Ντε Χέα, αλλά και τον Κέιλορι Νάβας. Έχουμε το ίδιο παιχνίδι και είναι ο τερματοφύλακας που προσπαθώ να αντιγράψω το παιχνίδι του».

Ο Κυριατζής δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας στην Μπρέντφορντ, γεγονός που τον βοήθησε στην προσαρμογή του.

«Είμαστε φίλοι με τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, είναι πολύ καλό παιδί και μάλιστα ετοιμάζεται να παίξει με την πρώτη ομάδα. Επίσης, πολύ καλό παιδί είναι ο Ανδρέας Κικίλιας με βοήθησε πολύ στην ομάδα σε ότι χρειάστηκα και κάνουμε παρέα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες στην ομάδα, σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα».

Ο νεαρός τερματοφύλακας ονειρεύεται την Εθνική Ελλάδα δουλεύοντας καθημερινά στο κατάλληλο περιβάλλον για την ανέλιξη του...

«Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδας. Θα είναι τιμή για μένα αν συμβεί αυτό και μου δοθεί η ευκαιρία.

Εδώ η ζωή είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις, τα γήπεδα είναι καλύτερα, ενώ κάνουμε πιο έντονες προπονήσεις.

Υπάρχουν διαφορές, τόσο στο τεχνικός, όσο και στο κομμάτι της τακτικής».

Δείτε τον Dimi Κυριατζή εν δράσει...

 

Τελευταία Νέα