Επιμένουν για τον Καστίγιο

Επιμένουν για τον Καστίγιο

Διονύσης Δελλής
Επιμένουν για τον Καστίγιο

bet365

Εδώ έχει περάσει στα... ψιλά. Στις ΗΠΑ, όμως, υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον 24άχρονο Κολομβιανό εξτρέμ είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη «σύνδεση» με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι οι Πειραιώτες –όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το υπαρκτό ενδιαφέρον τους για τον Ρομέν Αλεσαντρινί-. Δεν έχει κυκλοφορήσει και ιδιαίτερα άλλωστε αυτή η ιστορία. Γράφτηκε σε κάποιες εφημερίδες της Πέμπτης, αλλά πέρασε... στα ψιλά ελέω της ήττας στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Και αυτό ήταν όλο.

Άλλα ονόματα έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα, και ας μην υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη στα μεταγραφικά των Ερυθρόλευκων. «Επιθετικός» γράφει η ένδειξη στη «μηχανή αναζήτησης» τέλη Ιουλίου. Ή μάλλον επιθετικός έγραφε, καθώς εδώ και ένα 48ώρο οι Πειραιώτες δείχνουν να σκέφτονται μόνο το ματς με τη Χαποέλ Μπεερ Σεβά. Επικοινωνούν ότι είναι... μακριά από όλα τα μεταγραφικά σενάρια.

Και όμως οι Αμερικανοί που το ανέδειξαν, επιμένουν στη θέση τους. Και μιας και το MLS είναι ένα πρωτάθλημα που δεν έχει ιδιαίτερο «παρασκήνιο» σε μεταγραφικές υποθέσεις; Ας το σημειώσουμε κάπου το όνομα του Φαμπιάν Καστίγιο. Διότι τελικά μπορεί ο 24άχρονος εξτρέμ του Ντάλας, να είναι όντως ένα από τα πρόσωπα που θα δώσουν «ενδιαφέρον» στις επόμενες ημέρες. Μετά το πρώτο ματς με την Χάποελ Μπεέρ Σεβά.

Τι εστί Καστίγιο; Κολομβιανός, διεθνής. Σταρ στο MLS. Κλασικός παίκτης της αριστερής πλευράς (αν και δεξιοπόδαρος). Είναι στις ΗΠΑ από 19 χρονών. Σε αυτή την 5ετία λοιπόν έχει 181 συμμετοχές, με 39 γκολ και 31 ασίστ. Από τους κορυφαίους της Λίγκας. Καλός δημιουργός. Αποτελεσματικός στο «ένας εναντίον ενός». Περίπτωση που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και να παίξει στην Ευρώπη. Το θέλει και ο ίδιος άλλωστε.

Ενδιαφέρονται λοιπόν πολλοί, με πρώτη την Τραμπζονσπόρ (οι Τούρκοι θεωρούν ότι είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή). Οι Αμερικανοί όμως λένε ότι την καλύτερη πρόταση την έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός για τον παίκτη. Και μάλιστα αναφέρονται σε ένα ποσό που είναι ειδικά αυτόν τον καιρό μεγάλο, για τα ελληνικά δεδομένα. Λένε ότι οι Πειραιώτες είναι κοντά στα 5 εκατ δολάρια (4,5 εκατ ευρώ). Τα έδωσε και πέρσι τέτοια εποχή αυτά τα χρήματα για εξτρέμ ο πρωταθλητής. Για τον Φελίπε Πάρντο, που συμπτωματικά έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Καστίγιο.

Αν θα τα ξανά-έκαναν οι Ερυθρόλευκοι; Προς το παρόν το «κοντέρ» λέει όχι με βάση τα όσα έχουν συμβεί (Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Λεάλι). Υπάρχουν όμως δύο στοιχεία που θα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει πριν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Πρώτον ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ουσιαστικά το επικοινωνούν ότι θα γίνουν τουλάχιστον δύο καλές μεταγραφές (εξτρέμ, στόπερ) με μπάτζετ υψηλό τον Αύγουστο –πόσο μάλλον εξασφαλίζοντας την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ-. Και δεύτερον ότι μια περίπτωση τύπου Καστίγιο μοιάζει με... λεφτά στην τράπεζα. Αν πιάσει δεν το συζητάμε.

Αν δεν πιάσει; Θα μπορούσε πολύ εύκολα να φέρει τα χρήματα του πίσω, από το ίδιο το MLS. Πέντε εκατ ευρώ (οψιόν αγοράς) έδιναν οι Ράπιντς του Κολοράντο για τον Πουλίδο υπενθυμίζουμε τον Γενάρη. Ασχέτως αν δεν προέκυψε deal, το θέμα ήταν 100% αληθινό.

Συμπτωματικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι Ράπιντς υποδέχονται το Ντάλας. Σε ντέρμπι κορυφής (2ος -1ος) στην Δύση. Και μετά από αυτόν τον αγώνα αναμένονται τα νεώτερα και για την υπόθεση του Καστίγιο. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε λανθασμένες εντυπώσεις. Ξαναλέμε άλλωστε ότι προς το παρόν υπάρχουν μόνο όσα ακούγονται στις ΗΠΑ και τίποτε παραπάνω. Δεν θα το θεωρούσαμε όμως απίθανο, να υπάρχει «περιεχόμενο» σε αυτή την ιστορία.

Και μιας και μπήκαμε σε... μεταγραφικό φεγγάρι; Σημειώστε και ένα όνομα στόπερ, που πιθανότατα δεν θέλει και ιδιαίτερες συστάσεις. Αλέξις. Ετών 31. Ισπανός με θητεία σε Μάλαγα, Βαλένθια, Σεβίλλη και Χετάφε. Με περισσότερα από 300 ματς στην Πριμέρα. Αμυντικός που ξεκίνησε από μπακ και εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται σαν στόπερ (παρότι 1.83μ) με όπλο την ταχύτητα του. Είναι από τον Γενάρη στη Μπεσίκτας, αλλά δεν έχει σκοπό να παραμείνει για πολύ ακόμη εκεί.

ΥΓ. Και στα γνωστά; Αυτά που αφορούν στην επίθεση: Για τον Τζόρνταν Αγίου τοποθετήθηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Άστον Βίλα, λέγοντας πως δεν παραχωρείται. Ο Γκανέζος βέβαια έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιο του. Μπορεί να φύγει δανεικός όσο οι «Χωριάτες» δεν αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν ξέρουμε όμως αν υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον βάλει σε πειρασμό να τον χρησιμοποιήσει. Αντίθετα είναι σαφώς ευκολότερος ο δανεισμός του Μπαεμπέκ από την Παρί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα