Κροατία – Ισπανία 2-1

Κροατία – Ισπανία 2-1

bet365

Η Κροατία κατέβηκε με αλλαγές, αλλά έκανε την ανατροπή (2-1) κόντρα στην Ισπανία (έχασε πέναλτι στο 1-1) και την έστειλε πάνω στην Ιταλία για την μεγάλη μάχη των «16».

Η Ισπανία αυτοκτόνησε κανονικότατα. Ενώ είχε στρωμένο το δρόμο για να φτάσει κοντά στο στόχο του three peat, κόντρα στην Κροατία τα έκανε όλα λάθος και τώρα να δούμε πως θα πορευτεί. Οι Κροάτες έκαναν την ανατροπή και με αυτό το 2-1 στο φινάλε, στέλνουν τους Ταύρους σε ένα τρομερά δύσκολο μονοπάτι. Αρχικά στους «16» πάνω στην Ιταλία και αν περάσουν από εκεί, σε Γερμανία (προημιτελικά) και Γαλλία (ημιτελικό). Και όλ' αυτά ενώ οι Φούριας Ρόχας έχασαν και πέναλτι όταν το ματς ήταν στο 1-1.

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει τέλεια για την Ισπανία. Της έκανε και η ισοπαλία, για να κρατήσει δική της την 1η θέση στον 4ο όμιλο και προηγήθηκε στο 7'. Ο Σίλβα έκανε την τέλεια κάθετη στον Φάμπρεγας που πλάσαρε, αλλά ο Μοράτα πρόλαβε και πιστώθηκε εκείνος το γκολ: το τρίτο του στο τουρνουά. Οι Κροάτες που κατέβηκαν με πολλές αλλαγές, ανέβασαν την απόδοση τους και οδήγησαν την άμυνα των αντιπάλων τους σε λάθη. Στο 12' απείλησε ο Κάλινιτς με μακρινό σουτ και ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε μία επική φάση. Από λάθος του Ντε Χέα, ο Ράκιτιτς έπιασε τη μονοκόμματη λόμπα, με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο και στο δεξί δοκάρι και να μην μπαίνει.

Ελάχιστα πριν το ημίχρονο (44') ήρθε όμως η ισοφάριση. Από όμορφη ενέργεια και σέντρα του Πέρισιτς, ο Κάλινιτς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, για να σκοράρει με τακουνάκι. Ο Πέρισιτς γενικά έκανε ματσάρα και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Στο 57' ο Πιάτσα πήγε να βάλει γκολάρα με ψαλιδάκι (ξυστά άουτ) και στο 67' απάντησε με κεφαλιά ο Σέρχιο Ράμος. Αυτός ήταν και ο μοιραίος της χώρας του, καθώς στο 70' κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτι (σ.σ.: δεν υπήρξε καμία ανατροπή του Σίλβα από τον Βρσάλικο). Ο Σούμπασιτς λοιπόν που βγήκε αρκετά από την εστία του (σ.σ.: έπρεπε επανάληψη), απέκρουσε στη μέση και κράτησε στο παιχνίδι τους Βαλκάνιους.

Ωσπου στο 87' οι Κροάτες βγήκαν στην κόντρα και με διαγώνιο πλασέ του Πέρισιτς έκλεψαν το παιχνίδι και την πρωτιά, για να αντιμετωπίσουν τον τρίτο του 2oυ, 5ου ή 6ου ομίλου. Μέρχι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και τώρα αναμένουμε τρελά ζευγαρώματα από την πλευρά των Ισπανών. Εάν βέβαια περάσουν την Ιταλία...

* Η Ισπανία είχε το ρεκόρ clean sheet σε EURO και αυτό σταμάτησε στα 735 λεπτά!

* Ο Φάμπρεγας έφτασε τις πέντε ασίστ σε EURO και το ρεκόρ είναι οι έξι του Τσέχου, Κάρελ Πομπόρσκι!

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Κροατία (Αντε Κάτσιτς): Σούμπασιτς. Τσόρλουκα. Γιεντβάι, Βρσάλικο, Σρνα, Ρογκ (82' Κόβατσιτς), Μπάντελι, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (94' Κράμαριτς), Πιάτσα (92' Τσοπ), Κάλινιτς

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Χουανφράν, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (84' Τιάγκο), Ινιέστα, Νολίτο (66' Μπρούνο), Σίλβα, Μοράτα (66' Αντούριθ).

 

EURO Τελευταία Νέα