Κουτσοκούμνης: «Τρέλα να μείνει εκτός FIFA η Ελλάδα»!

Δημήτρης Τομαράς
Κουτσοκούμνης: «Τρέλα να μείνει εκτός FIFA η Ελλάδα»!

bet365

Ο Κώστας Κουτσοκούμνης μιλώντας εκ μέρους των FIFA / UEFA σε ραδιόφωνο τόνισε πως θα είναι τρέλα να μείνει εκτός FIFA η Ελλάδα.
Μιλώντας στο ράδιο Αθήνα 9.84 ο Κύπριος αξιωματούχος είπε για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου και την αμετακίνητη στάση του Σταύρου Κοντονή: «Μόνον εάν πάρει απόφαση για επανεκκίνηση του Κυπέλλου έχω πει στον Υπουργό πως η απόφαση του Κυπέλλου δεν μας επηρεάζει στις αποφάσεις που παίρνουμε, γιατί βασίζεται πάνω σε ένα νόμο ο οποίος κατά την άποψή μας χρειάζεται αναθεώρηση. Νόμος που έχει περάσει το 2015 και του δίνει την εξουσία με κάποιες προϋποθέσεις να σταματάει τους θεσμούς, αλλά είχα πει ότι δεν έχει σημασία.
Πρέπει να υποθέσω πως ένας Υπουργός πήρε μια έννομη απόφαση, αλλά σίγουρα δεν είναι αναλογικά σωστή κατά την άποψη μου. Ούτε θα πρέπει ένας Υπουργός , εκτός αν πρόκειται για περίπτωση εκτάκτου ανάγκης να έχει την εξουσία με δικά του κριτήρια να αποφασίζει να σταματάει ένα θεσμό. Γι΄αυτό είχα δηλώσει πως εάν η απόφαση ήταν να σταματήσει όλους τους θεσμούς, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και λοιπά, τότε θα ήτανε λογικό και δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι».
Για το εάν θα βρεθεί λύση απάντησε πως «δεν μπορεί να μην βρεθεί. Για μένα δεν είμαι απλά ένα μέλος της FIFA αυτή τη στιγμή, αν θέλετε εντεταλμένος να κοιτάξω το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι και Έλληνας, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αφεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε Grexit, χωρίς και ουσιαστικούς λόγους. Δηλαδή, έχουμε δώσει τις λύσεις που επιζητά ο Υπουργός ή εν πάσει περιπτώση έχουμε προτείνει μια διαδικασία και θα έπρεπε αυτήν την διαδικασία να την αρπάξει, γιατί συνήθως δεν εμπλεκόμαστε αλλά είχα προτείνει να εμπλακούμε και στα θέματα της ΕΠΟ και στους κανονισμούς και στους θεσμούς, σε όλα.
Αυτό θα απάλλασσε τον Υπουργό από όποια εργασία ενδεχομένως θα ήθελε να κάνει που για εμάς θα ήτανε και λίγο σε εισαγωγικά, παράτυπη. Ευνοούμε την κάθαρση του ποδοσφαίρου εκ των έσω και δημοκρατικά. Αναλαμβάνουμε αποστολές σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει, εάν υπάρχουν έντονες απόψεις ότι κάτι δεν παέι καλά και εφόσον υπάρχουν έντονες απόψεις προτείναμε την δική μας εμπλοκή,κάτι το οποίο θα έπρεπε να πράξει ο Υπουργός και να ρίξει σε μας το μπαλάκι.
Δηλαδή για μένα είναι αδιανόητο, είτε για πολιτικούς, είτε για άλλους λόγους και συμφέροντα ή όχι δεν μπορώ να το φανταστώ αυτή τη στιγμή, θα επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει να βγει από την FIFA».
Για τις οικονομικές συνέπειες ενός Grexit είπε: «Είναι πολύς ο κόσμος που εργάζεται, είναι πολλά τα λεφτά που παράγονται για την οικονομία του τόπου, είναι πολλά τα λεφτά που έρχονται από το εξωτερικό για το ποδόσφαιρο. Τι να σας πω. Θα είναι τρέλα από όλους, δεν αναφέρομαι μόνο στον Υπουργό, θα είναι τρέλα για την Ελλάδα να αφεθεί εκτός FIFA. Εφόσον οι λύσεις υπάρχουνε και εφόσον είναι φανερό πως η διακοπή του Κυπέλλου τελικά δεν έγινε για λόγους βίας ή κοινωνικής αναταραχής, έγινε για να επιτευχθούν κάποιοι στόχοι».
 

Τελευταία Νέα