Ζενίτ – Μπενφίκα 1-2

Ζενίτ – Μπενφίκα 1-2

bet365

Οι Αετοί της Μπενφίκα έκαναν την ανατροπή, πέρασαν με νίκη και από τη Ρωσία (1-2 τη Ζενίτ), για να μπουν πανηγυρικά στην κληρωτίδα της φάσης των «8».

Το υπέρ της 1-0 στη Λισσαβώνα έδινε στη Μπενφίκα ένα καλό, μα εύθραυστο προβάδισμα. Μόνο που η αποστολή της στην Αγία Πετρούπολη δυσκόλευε από τις πέντε πολύ σημαντικές απουσίες σε άμυνα και τέρμα. Μόνο που η Ζενίτ είναι ντεφορμέ μετά την χειμερινή διακοπή στη Ρωσία και δίχως ρυθμό δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Ακόμα και όταν προηγήθηκε και ισοφάρισε το σκορ πρόκρισης, οι Λουζιτανοί δεν είχαν πρόβλημα στο φινάλε να γυρίσουν το ματς και να φτάσουν ακόμα και στην ανατροπή (1-2), ντουμπλάροντας τις νίκες τους.

Ολα τα σημαντικά γενικά συνέβησαν προς το τέλος. Το Α' μέρος δεν είχε καλό τέμπο και οι δύο ομάδες είχαν από μία σημαντική στιγμή με το πλασέ του Τζιούμπα (7') και το διαγώνιο σουτ του Ρενάτο Σάντσες (20') από φάση διαρκείας που ξεκίνησε ο Μήτρογλου. Στην επανάληψη η Ζενίτ μπήκε με διάθεση να πιέσει. Ο Σμόλινκοβ (60') αστόχησε εξ επαφής, όπως και ο Τζιούμπα (62'). Ο Ζόνας νικήθηκε στον τετ α τετ (63') από τον Λοντίγκιν και στο 69' ήρθε το γκολ για τους Ρώσους.

Ο Ζιρκόβ πήρε όλη την πλευρά από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γλυκά την τσίμπησε για το κεφάλι του Χουλκ, ο οποίος έφτασε τα 17 γκολ καριέρας στο Champions League και αυτό ήταν το πρώτο του με το κεφάλι (σ.σ.: για φέτος έχει 4 γκολ και 4 ασίστ). Αντί όμως οι γηπεδούχοι να πιέσουν για την άμεση πρόκριση, έπαψαν να λειτουργούν σωστά. Ο Λοντίγκιν έκανε τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Λίντελοφ (72') και στο 85' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ραούλ Χιμένες έπιασε τρομερό βολέ, ο Λοντίγκιν έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ολομόναχος ο Γκαϊτάν με το κεφάλι χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του.

Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 95' ο Ταλίσκα με κοντινό πλασέ ολοκλήρωσε το πέρασμα των Πορτογάλων από το «Πετρόβσκι». Ετσι η Μπενφίκα κατάφερε να προκριθεί για έβδομη διαδοχική φορά σε νοκ άουτ φάση των «16» σε Champions και Europa League και για πρώτη φορά στον θεσμό από το 2011-'12.

* Ο Κώστας Μήτρογλου δεν είχε σημαντική παρουσία και έγινε αλλαγή στο 67', ενώ ο Αντρέας Σάμαρης αναγκαστικά εξαιτίας των απουσιών αγωνίστηκε ως σέντερ μπακ και πάλεψε δυνατά σε μία θέση που δεν γνωρίζει!

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοβ (58' Σμόλινκοβ), Νέτο, Λόμπαερτς, Ζιρκόβ, Μαουρίτσιο (82' Γιουσούποβ), Βίτσελ, Ντάνι, Τζιούμπα, Χουλκ, Κοκόριν (58' Σατόβ)

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Εντερσον, Σεμέντο, Ρενάτο Σάντσες, Ελισέου, Λίντελοφ, Φέισα, Σάμαρης, Πίτσι (74' Σάλβιο), Γκαϊτάν, Ζόνας (92' Ταλίσκα), Μήτρογλου (67' Ραούλ Χιμένες).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα