Ολυμπιακός - ΑΟ Χανίων 6-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΑΟ Χανίων 6-0 (vids)

bet365

Τα... δεύτερα του Ολυμπιακού, βρήκαν χρόνο συμμετοχής και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το 6-0 επί των Χανίων επισφράγισε με συνολικό σκορ 10-1 την δια περιπάτου πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Φόβοι για ζημιά για Ερνάνι.
Το... πάρτι στο φαληρικό γήπεδο είχε στηθεί από νωρίς και είχε πολλούς πρωταγωνιστές για το τελικό 6-0 του Ολυμπιακού με τον ΑΟ Χανίων στην ρεβάνς των δύο ομάδων για το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός -που είχε διασφαλίσει την πρόκριση- ήταν απολαυστικός και καταιγιστικός για ακόμα ένα ματς. Μετά την πολύ καλή του εικόνα με τον Λεβαδειακό συνέχισε τις άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες και στο Κύπελλο. Στον επαναληπτικό του 4-1 με τον ΑΟ Χανίων οι ερυθρόλευκοι "σκόρπισαν" τον αντίπαλό τους στο Καραϊσκάκη.
Το τελικό 6-0 θα μπορούσε να είχε πάρει και πιο μεγάλες διαστάσεις. Ο Σέρβος Ζντιέλαρ έβαλε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, ο Κασάμι "χτύπησε" δύο φορές ενώ δίχτυα βρήκε και ο Σεμπά. Πολύ ορεξάτος και με ασίστ και το πρώτο του τέρμα ο Πουλίδο στην πρώτη του παρουσία ως βασικός με τον Ολυμπιακό (σ.σ. ψηφίστηκε κορυφαίος του ματς), όπου έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Γκολ και ο Φουστέρ, που έχασε πέναλτι. Όλοι οι σκόρερ είχαν πολύ καλό πρόσημο ενώ γενικότερα οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Το κακό νέο ήταν ο τραυματισμός του Ερνάνι για τον οποίο υπάρχουν φόβοι για ζημιά.
Με Πουλίδο πρώτη φορά βασικό ο Σίλβα
Ο Άλαν Πουλίδο αν και... φευγάτος πήρε το χρίσμα βασικού στο παιχνίδι με τον ΑΟ Χανίων. Ήταν και η πρώτη φορά που ο Μεξικανός ήταν βασικός στην φετινή περίοδο. Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού όπως επελέγη από τον Μάρκο Σίλβα: Καπίνο τέρμα, Ομάρ δεξί μπακ, Τσιμίκας αριστερό, στόπερ οι Μποτία και Αυλωνίτης, κέντρο με Ζντιέλαρ και Κασάμι, δεκάρι ο Φουστέρ, τα δύο εξτρέμ οι Σεμπά και Ερνάνι και φορ ο Πουλίδο.
Η διάταξη του ΑΟ Χανίων
Ο ΑΟ Χανίων από την μεριά του είχε τον εξής σχηματισμό: Πρίφτης κίπερ, τα δύο στόπερ οι Καρτσαμπάς και Μπριλλάκης, οι δύο ακραίοι της άμυνας Παγώνης και Χατζηλιάδης, στο κέντρο οι Ρίκκα με τον Μασάδο (Άλβες), δεκάρι ο Μ. Νύκταρης, Τσούτσης και Γκέσιος τα δύο εξτρέμ και φορ ο Λίτα.
Το πρώτο γκολ του Ζντιέλαρ και 1-0!
Ο νεαρός Σέρβος είχε την ευκαιρία να βάλει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού μόλις στο 4'. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Αυλωνίτης του έστρωσε ωραία την μπάλα και ο Ζντιέλαρ με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0. Ο Ολυμπιακός είχε την διάθεση να... κλειδώσει από νωρίς το ματς και αυτό και έκανε. Είναι εντυπωσιακό όχι το γεγονός ότι σκόραρε το πρώτο του γκολ ο Ζντιέλαρ αλλά ότι έγινε ο 19ος διαφορετικός παίκτης του Ολυμπιακού που σκοράρει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις!
Γκολάρα ο Κασάμι από μπαλιά Σεμπά και δοκάρι ο ΑΟ Χανίων
Στο 11ο λεπτό ένα... ανέβασμα του Σεμπά έφερε την μπάλα στον Κασάμι που εξαπέλυσε μία σουτάρα για το 2-0. Ένα λεπτό μετά την γκολάρα του Ελβετού ο Ερνάνι έχασε τετ α τετ.
Ο ΑΟ Χανίων απάντησε με σουτάρα του Μπριλλάκη στο δοκάρι στο 15'. Γενικότερα το ματς είχε και φάσεις και ρυθμό. Στο 18ο λεπτό ο Πουλίδο είχε ένα ωραίο σουτ που βρήκε και σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ.
Χαμένο πέναλτι ο Φουστέρ και διαμαρτυρίες από τους Χανιώτες
Στο 19' ο Ολυμπιακός κέρδισε ορθώς πέναλτι για σπρώξιμο του Μπριλάκη στον Πουλίδο. Ένα λεπτό μετά ο Φουστέρ αστόχησε με τον Πρίφτη να πέφτει και να βγάζει το πέναλτι.
Στο 27ο λεπτό ο Σεμπά βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή, με τον διαιτητή όμως να μην δίνει το πέναλτι. Έκρινε πως ήταν ακούσιο. Στο 29ο λεπτό ο Πουλίδο είχε και αυτός χαμένο τετ α τετ, καθώς δίστασε να κάνει την τελική από πολύ καλή θέση και έχασε την μπάλα. Στο 32ο λεπτό και ο Ερνάνι είχε μία ακόμα φάση. Συνέκλινε από τα πλάγια και σούταρε λίγο άουτ εκτός περιοχής.
"Τριγωνάκι" Φουστέρ - Πουλίδο - Σεμπά και 3-0
Στο 36ο λεπτό ο Φουστέρ κέρδισε την μπάλα από την επιμονή του, την έβγαλε στον Πουλίδο και αυτός αφού έκανε την... κούρσα και βρέθηκε απέναντι στον Πρίφτη την έβγαλε στον Σεμπά που σε κενή εστία έκανε εύκολα το 3-0. Ο Σεμπά πήγε αμέσως μετά στον πάγκο να το αφιερώσει.
Ένταση με Κασάμι και Τσούτση
Στο 38ο λεπτό ο Ελβετός έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας τον Τσούτση να μαρκάρει σκληρά τον Πουλίδο και τον έσπρωξε. Υπήρξε ένταση και νεύρα και τελικώς ο Κασάμι είδε κίτρινη. Πολύ λίγο μετά ο Ερνάνι έχασε πάλι τετ α τετ. Στο 42' μία κεφαλιά του Κασάμι έφυγε λίγο άουτ. Η πίεση για γκολ δεν σταμάτησε για τον Ολυμπιακό. Νέα φάση στο 44' με μπαλιά Ερνάνι και προσπάθεια για προβολή του Πουλίδο.
Τεσσάρα με σκόρερ πάλι τον Κασάμι
Στο 45' σε μία φάση διαρκείας ο Φουστέρ πάλι με το πάθος του και την επιμονή του έβγαλε πέφτοντας ασίστ στον Κασάμι (σ.σ. με το σουτ που έκανε που βρήκε κόντρα και από εκεί πήγε στον Ελβετό άσο) που σκόραρε από κοντά. Η φάση άρχισε από τον Πουλίδο που έβγαλε από πλάγια θέση την μπάλα στον Ομάρ και αυτός μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον αρχηγό του. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος ήταν ξανά καταιγιστικός. Σκόραρε τέσσερις φορές ενώ θα μπορούσε να είχε βάλει άλλα τόσα γκολ κόντρα στον ΑΟ Χανίων.
Πρώτη συμμετοχή Σαλιάκα και ξανά ερυθρόλευκες ευκαιρίες
Στην έναρξη του β' μέρους ο Σίλβα έβαλα τον Σαλιάκα αντί του Κασάμι και ο Ομάρ βγήκε για να μπει ο Μανιάτης. Για τον Σαλιάκα ήταν η πρώτη του συμμετοχή φέτος με την φανέλα των Πειραιωτών. Αλλαγές έκανε και η ομάδα των Χανίων.
Στο 54' ο Πουλίδο είχε ένα αρκετά καλό σουτ που έφυγε λίγο έξω. Στο 55' είχε μία προσπάθεια από πλάγια θέση ο Τσιμίκας που πήγε κόρνερ και ένα λεπτό μετά ένα σουτ του Φουστέρ που βρήκε σε αντίπαλο.
Στο 57' ο Πουλίδο έκανε εξαιρετική κίνηση και σούταρε ελάχιστα άουτ σε μία πολύ καλή γενικά φάση. Στο 61' και ο Μανιάτης είχε προσπάθεια για γκολ με σουτ. Στο 65' ο Μανιάτης είχε ξανά σουτ άουτ.
Γκολ και ο Πουλίδο, φόβοι για ζημιά σε Ερνάνι και 6-0 ο Φουστέρ
Στο 70' ο Ζντιέλαρ είχε μία κεφαλιά άουτ. Στο 71' ο Ερνάνι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία από κοντά και στο 73' έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Μεξικανού. Ο Πουλίδο το πανηγύρισε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ενώ στην φάση αυτή ο Ερνάνι χτύπησε και έμεινε για αρκετή ώρα στο έδαφος, δείχνοντας να πονάει για τα καλά. Σε κάποια στιγμή φάνηκε ακόμα και να κλαίει από τον πόνο στο αριστερό του γόνατο. Ο Σίλβα έκανε άμεσα την αλλαγή βάζοντας για πρώτη φορά τον Μανθάτη. Ο Ερνάνι αποχώρησε με φορείο ενώ κούτσαινε φεύγοντας από το γήπεδο.
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε και άλλες φάσεις και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα τέρματα. Εν τέλει ο δείκτης του σκορ δεν έμεινε στο 5-0, σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και απολαυστικός από κάθε άποψη (με τις τελικές να είναι 19-2). Ακόμα και οι πιτσιρικάδες Μανθάτης, Τσιμίκας και Σαλιάκας είχαν καλά στοιχεία. Το 6-0 έγινε στο 90' όταν μετά από έναν... χαμό στην άμυνα του ΑΟΧ η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ που με δυνατό αριστερό σουτ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα