Κότσαρης: «Να δείξουμε τι αξίζει αυτή η Εθνική»

Κότσαρης: «Να δείξουμε τι αξίζει αυτή η Εθνική»

Νίκος Μαρούδας
Κότσαρης: «Να δείξουμε τι αξίζει αυτή η Εθνική»

bet365

Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης ήταν ο MVP της Εθνικής Νέων στην πρεμιέρα με την Ουκρανία και μίλησε στο gazzetta.gr για το θετικό ξεκίνημα στο Euro U19 που συνδιοργανώνουν οι Βέροια, Κατερίνη και Λάρισα.

Με το δεξί μπήκε στο Euro U19 που φιλοξενεί η χώρα μας η Εθνική Νέων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας, με τον Κωνσταντίνο Κότσαρη να... κατεβάζει ρολά για τα καλά! Ο νεαρός γκολκίπερ της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, μίλησε στο gazzetta.gr γι' αυτή τη νίκη και την θετική πρεμιέρα της Εθνικής.

Τόνισε πως γνώριζαν πως να αντιμετωπίσουν την Ουκρανία, ότι τους βοήθησε ο κόσμος που βρέθηκε στη Βέροια, ενώ δεν θέλησε να πει αν πλέον η Ελλάδα είναι μαζί με την Γαλλία τα δύο φαβορί για την πρόκριση. Ακόμα, αναφέρθηκε στο ντροπιαστικό 10-0 το οποίο έχουν αφήσει όλοι πίσω τους και υπογράμμισε πως στο τέλος θα γίνει το ταμείο και θα δουν όλοι τι αξίζει αυτή η Εθνική ομάδα...

Ξεκινήσατε με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά. Τι μέτρησε παραπάνω και φτάσατε σε αυτή τη σημαντική νίκη;
«Ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι γι' αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους Ουκρανούς, αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν το πάθος και η θέληση για τη νίκη που δείξαμε».

Το γεγονός ότι ουσιαστικά παίζετε εντός έδρας, έπαιξε ρόλο;
«Ναι μας βοήθησε πολύ αυτό, ιδιαίτερα επειδή βρισκόταν αρκετός κόσμος στις εξέδρες που μας εμψύχωνε διαρκώς».

Υπήρχε και το κίνητρο σε εσάς να δώσετε απαντήσεις μετά το ντροπιαστικό 10-0 από την Ελβετία, αν και οι περισσότεροι δεν ήσασταν σε αυτό το παιχνίδι;
«Αυτό είναι ένα παιχνίδι που έχουμε αφήσει πίσω μας. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια που έχουμε. Στο τέλος μέσα από τις εμφανίσεις και την απόδοσή μας, θα δείτε μόνοι σας τι αξίζει αυτή η Εθνική».

Ήσουν ο κορυφαίος της ομάδας στην πρεμιέρα με την Ουκρανία και με τις επεμβάσεις σου κράτησες το μηδέν... Το βλέπεις σαν ευκαιρία και σε προσωπικό επίπεδο αυτό το τουρνουά;
«Όλη η ομάδα ήταν καταπληκτική με την Ουκρανία. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα και εγώ σ' αυτή την νίκη. Σίγουρα αυτό το τουρνουά είναι ευκαιρία για κάθε παίκτη προσωπικά, αλλά μόνο μέσα από την ομαδική προσπάθεια μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει».

Και τώρα Αυστρία... Με νίκη είστε στα ημιτελικά! Θεωρείς την Ελλάδα φαβορί, πλέον, μαζί με την Γαλλία για την πρόκριση;
«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση την Δευτέρα, αλλά έχουμε ακόμα δύο αγώνες και είναι δύσκολο να πούμε για φαβορί ειδικά σε αυτό το επίπεδο».

Μπορεί όμως η Εθνική να φτάσει για άλλη μια φορά μέχρι τέλους;
«Κοίτα όπως έχουμε δείξει πολλές φορές, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αν είμαστε ενωμένοι. Ακόμα είναι νωρίς όμως για να λέμε τέτοια πράγματα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Μετά την Βέροια, επόμενη στάση Λάρισα... Θες να στείλεις ένα μήνυμα και στον κόσμο της πόλης που θα έρθει να σας στηρίξει την Τετάρτη;
«Θα θέλαμε και στη Λάρισα ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως στην πρεμιέρα και με την βοήθεία του να πανηγυρίσουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας φέρει ή πιο κοντά στην πρόκριση ή την ίδια την πρόκριση»!

 

Τελευταία Νέα