Το team του Μάρκο Σίλβα! (pics & vid)

Το team του Μάρκο Σίλβα! (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Το team του Μάρκο Σίλβα! (pics & vid)

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό το team με το οποίο δούλεψε στην Σπόρτινγκ. Ποιοί οι βοηθοί του και τα προφίλ τους.
Μεγάλο μέρος της εξαιρετικής δουλειάς ενός προπονητή σε μία ομάδα πιστώνεται πάντα και στους συνεργάτες του. Ο 38χρονος Μάρκο Σίλβα στην Σπόρτινγκ είχε δύο πολύ καλούς βοηθούς, τον Ζοάο Πέδρο Σόουζα και τον Γκονζάλο Πέδρο. Ο τρίτος συνεργάτης του ήταν ο Πάουλο Σαμπάϊο και ο προπονητής τερματοφυλάκων ο Νέλσον Περέιρα. Ο Σίλβα προτίθεται να φέρει τουλάχιστον δύο εξ αυτών μαζί του. Κυρίως το βάρος πέφτει σε Ζοάο Πέδρο και Γκονζάλο Πέδρο. Η σχέση των τριών ανδρών πάει αρκετά πίσω.
Ο 38χρονος Ίβηρας τεχνικός τους είχε μαζί του και στην Εστορίλ. Εκτός αυτού όμως γνώριζε τον Ζοάο Πέδρο απ' όταν ήταν παίκτης ενώ είχε αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τον έτερο Πέδρο πριν καν συνεργαστούν. Για την ακρίβεια η πρώτη του επαφή με τον Ζοάο Πέδρο ήταν το 1998-1999 όταν συνυπήρξαν στην Τροφένσε. Οι δυό τους θα βρίσκονταν μετά και σε άλλες ομάδες, δημιουργώντας μία δυνατή φιλία και μία μεγάλη επαγγελματική εκτίμηση.
Τελικώς αντί να πάνε μαζί στην Β' ομάδα της Μπράγκα βρέθηκαν στην Εστορίλ, όπου δουλεύοντας σκληρά έκαναν την διαφορά και ξεχώρισαν. Ο Ζοάο Πέδρο είναι αυτός που δουλεύει πάνω στην μεθοδολογία των προπονήσεων και τον τρόπο προσέγγισής τους, ανάλογα με τον επόμενο αντίπαλο. Είναι εκείνος που απορροφά το στρες, την πίεση και το άγχος και του ίδιου του Σίλβα και των παικτών, λειτουργώντας και ως ψυχολόγος.
Ο Ζοάο Πέδρο Σόουζα είναι γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1971 στην Λουάντα της Ανγκόλας. Έχει ξεκινήσει από χαμηλά. Το 2009/2010 ήταν βοηθός σε ομάδα 3ης κατηγορίας, μία χρονιά μετά βοηθός σε τμήματα υποδομών της Μπράγκα, μετά πάλι το ίδιο πόστο στην Μπράγκα και τις δύο επόμενες χρονιές βοηθός στην Εστορίλ για να δουλέψει στο πλευρό του Σίλβα και στην Σπόρτινγκ την χρονιά που μας πέρασε.
Γκονζάλο Πέδρο: Ο... μάστερ στην ετοιμασία της φυσικής κατάστασης
Ο έτερος συνεργάτης του Μάρκο Σίλβα είναι ένας μετρ της φυσικής κατάστασης, ο Γκονζάλο Ζοσέ Ασέντις Πέδρο. Γεννημένος στις 05-11-1978 στην Πορτογαλία. Πριν από την Σπόρτινγκ ο Πέδρο πέρασε από την Μπενφίκα. Αφού δούλεψε στην Ακαδημία της για δύο χρόνια και για την ακρίβεια το 2000/2001 και το 2001/2002, συνέχισε σε τμήματα υποδομών στην Σπόρτινγκ για δύο χρόνια. Ακολούθησε για μία χρονιά η Καρτάξο, μετά η Πορτιμονένσε και από το 2008 έως το 2010 η Μπράγκα. Ακολούθως επέλεξε να δουλέψει στην Αλ Αχλί από το 2010 έως το 2013. Το 2013/2014 ήταν μαζί με τον Σίλβα στην Εστορίλ και την περασμένη σεζόν μαζί του στην Σπόρτινγκ.
Πρόκειται για έναν επαγγελματία με μεγάλη κατάρτιση, που έχει διαβάσει και έχει δουλέψει πολύ πάνω στον τομέα του και ο οποίος έχει ερευνήσει επί σειρά ετών τον τρόπο που δουλεύουν μεγάλες ομάδες πάνω στην εκγύμανση και την φυσική κατάσταση. «Είναι ένας άνθρωπος με ικανότητες, τρομερές προοπτικές, μεγάλο επαγγελματισμό, που δουλεύει σκληρά και ο οποίος έχει την διάθεση να μαθαίνει και να βελτιώνεται διαρκώς», είναι η περιγραφή των Πορτογάλων για τον Πέδρο. Το 2003-2004 πέρασαν από τα χέρια του παίκτες σαν τον Νάνι, τον Μουτίνιο, τον Βελόσο, τον Βαρέλα, τον Σαλέιρο και τον Γιάνικ. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως και οι τρεις έχουν ένα κοινό: το πέρασμά τους από την Μπράγκα.
Ο αναλυτής - παρατηρητής Σαμπάϊο με το ελληνικό παρελθόν!
Ο Ζοσέ Πάουλο Μιράντα Σαμπάϊο -ή Ρίφα όπως τον αποκαλούν στην Ιβηρική- είναι ο παρατηρητής των αντιπάλων και ο αναλυτής των επόμενων αγώνων. Γεννήθηκε στις 17-06-1966 στην Μπράγκα. Ο Σαμπάϊο έχει συνεργαστεί στην Ιβηρική με τεχνικούς όπως ο Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Ζόρζε Ζέσους. Επίσης έχει δουλέψει μαζί με τους Λεονάρντο Ζαρντίμ και Ζοσέ Πεσέιρο, που έχουν θητεύσει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
Ως συνεργάτης ή βοηθός έχει εργαστεί από το 2001 έως το 2003 στην Λεϊσόες, μετά για έναν χρόνο στην Σετουμπάλ, για δύο έτη στην Μπελενένσες και ύστερα από έναν χρόνο σε Μπάγκα, Μπέϊρα Μαρ, Σετουμπάλ και Αστέρα Τρίπολης (το 2008-2009 ως συνεργάτης του Κάρλος Καρβαλιάλ). Από το 2008 μέχρι το 2010 ήταν στην Μαρίτιμο, μετά για έναν χρόνο στην Μπενφίκα, απ' όπου ξεκίνησε να δουλεύει ως αναλυτής αντιπάλων και ως το άτομο που προετοίμαζε την στρατηγική για τα επόμενα ματς. Την ίδια δουλειά έκανε μετά για δύο χρόνια στην Μπράγκα για να συνεργαστεί την χρονιά που μας πέρασε με τον Σίλβα στην Σπόρτινγκ.
Νέλσον Περέιρα: Ο γκολκίπερ που συνέχισε στην προπονητική
Ο Νέλσον Αλεξάντρε Γκόμες Περέιρα είδε το πρώτο φως του ήλιου στις 20 Οκτωβρίου του 1975 στην περιοχή Τόρες Βένδρας στην Πορτογαλία. Από όλους τους προαναφερθέντες έχει κάνει την πιο καλή καριέρα ως παίκτης. Ξεκίνησε στα 10 του από την Τορεένσε για να παίξει από το 1997 έως το 2006 στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Μαζί της κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Το 2006 - 2007 πήγε στην Σετουμπάλ, μετά στην Αμαδόρα για δύο χρόνια και τελείωσε την πορεία του ως τερματοφύλακας στην Μπελενένσες. Επίσης χρίστηκε και διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας.
Το τρομερό με τον Περέιρα ήταν πως ξεκίνησε ως στράικερ, βάζοντας αρκετά γκολ ως πιτσιρικάς. Μία μέρα υπήρχε έλλειψη για κίπερ, δοκιμάστηκε εκεί, αποδείχθηκε ικανός και τελικώς έμεινε τερματοφύλακας! Έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Πίτερ Σμάιχελ και ενώ έχει συνεργαστεί με τεχνικούς σαν τον Λάζλο Μπόλονι. Το 2011 έπιασε δουλειά ως βοηθός στην Σπόρτινγκ. Από βοηθός στους μικρούς της ομάδας μεταπήδησε στο team της πρώτης ομάδας ως προπονητής τερματοφυλάκων, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Μεγάλο είδωλό του είναι ο 55χρονος παλαίμαχος κίπερ, Βίτορ Ντάμας, που επίσης έχει παίξει στην Σπόρτινγκ.
Τον έχει επηρεάσει πολύ και ως παίκτη και ως προπονητή μετά. Ο Νέλσον έχει ανοίξει και δική του σχολή στην Πορτογαλία για να βγάζει γκολκίπερ. Στην Σπόρτινγκ έχει συνεργαστεί με τον πρώην τεχνικό των ΟΦΗ και Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο και με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, που το 2012 είχε βρεθεί μία ανάσα από τον Ολυμπιακό. Στην Ιβηρική υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του. Θεωρείται μεθοδικός, σοβαρός και με την απαιτούμενη κατάρτιση.
Αξίζει να διαβαστούν...
- Ο Γκονζάλο Πέδρο είναι ο μόνος που έχει δουλέψει με επιτυχία εκτός Πορτογαλίας ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Ζοσέ Πεσέιρο, παλιό τεχνικό του Παναθηναϊκού.
- Στην Αλ Αχλί κέρδισε μέχρι και πρωτάθλημα U-23 το 2011-2012. Εκεί δούλεψε ως βοηθός, συντονιστής της προετοιμασίας των αγώνων και της ανάλυσης και... κατασκοπείας των αντιπάλων αλλά και scout.
- Και οι τέσσερις έχουν δουλέψει σε τμήματα υποδομών. Διαχειρίζονται άριστα παίκτες σε νεαρές ηλικίες και έχουν αναδείξει ταλέντα. Ξέρουν πως να παίρνουν και να βελτιώνουν πιτσιρικάδες αλλά και το πως να βγάζουν παίκτες για την πρώτη ομάδα. Είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοιο team σε μία μεγάλη ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα