Δέλλας: «Με βοήθησε πολύ ο Γιάννης Κόλλιας»

Gazzetta team
Δέλλας: «Με βοήθησε πολύ ο Γιάννης Κόλλιας»

bet365

Ο Τραϊανός Δέλλας θυμήθηκε τις εποχές της Εθνικής Ελπίδων με τον Γιάννη Κόλλια να τονίζει ότι ο νυν προπονητής της ΑΕΚ μπορεί να φτάσει μέχρι τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ήταν μέλος της Εθνικής Ελπίδων η οποία με προπονητή τον Γιάννη Κόλλια είχε φτάσει μέχρι το τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1998. Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τον άλλοτε προπονητή του για την Εθνική Ελπίδων του 1998, ενώ οι δύο άνδρες θυμήθηκαν και άλλα περιστατικά όπως στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Μπάρι.

«Είναι από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στο ποδόσφαιρο. Με βοήθησε και μου έμαθε πολλά πράγματα και σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Έχουμε πλέον συχνή επαφή. Ο κ. Γιάννης κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο: να κάνει τους παίκτες του να παίζουν και για αυτόν,πέρα από το εθνόσημο, πέρα από τον εαυτό τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Με τον τρόπο - άσχετα αν είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας - ήταν ένας από εμάς. Μας έκανε να θέλουμε να κερδίσουμε και για τον προπονητή μας. Πέρα από τα αποτελέσματα, αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορεί να πετύχει ένας προπονητής», σχολίασε αρχικά ο Δέλλας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Στη συνέχεια οι δυο τους θυμήθηκαν δύο περιστατικά. Το πρώτο είχε να κάνει με μία έξοδο των παικτών στην Ρουμανία στα τελικά των Ελπίδων που είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τον Κόλλια να υπενθυμίζει ,πως οι βοηθοί του ήταν σε εκγρήγορση για την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο , ενώ η δεύτερη με ένα στοίχημα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Στο Μπάρι το 1997 ο Κόλλιας κατάφερε με μακροβούτι με μια αναπνοή να κολυμπήσει την 25αρα πισίνα του ξενοδοχείου αφήνοντας αγάλματα τους τότε 20αρηδες διεθνείς!!

«Τα παιδιά ήταν κλεισμένα για 15 ημέρες και αποφάσισα να τους αφήσω ελεύθερους για το βράδυ στο Βουκουρέστι . Εκείνο που δεν ήξεραν, όμως, ήταν ότι είχα βάλει τους συνεργάτες μου να τους παρακολουθούν! Εγώ πήγα και κοιμήθηκα», αποκάλυψε ο Γιάννης Κόλλιας, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Τραϊανός Δέλλας. «Είχαμε βάλει στοίχημα, όταν είχαμε πάει για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο κ. Γιάννης μας είχε πει ότι θα κάνει μακροβούτι σε πισίνα 25 μέτρων και θα βγει από την πλευρά. Μας κέρδισε!»

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας εκείνης της Ελπίδων ανέφερε: «Μας έδειχνε μεγάλο σεβασμό. Επέλεξε παίκτες που ταίριαζαν στην ομάδα, οι επιτυχίες της οποίας ήταν δικό του επίτευγμα. Στο τέλος έπαιρνε πολλαπλάσια τον σεβασμό από εμάς. Ο κ. Γιάννης είχε εισηγηθεί όλη εκείνη η ομάδα να προαχθεί στην Ανδρών. Μπορεί να μην ήμασταν όλοι παιχταράδες, μπορεί να μην ήμασταν όλοι σε καλές ομάδες, όμως ήμασταν εξαιρετικό σύνολο. Στο τέλος δικαιώθηκε, καθώς το 2004 πολλά παιδιά ήταν από εκείνη την ομάδα που σήκωσαν την κούπα. Εκείνη η φουρνιά που είχε δουλευτεί από τον κ. Γιάννη στο τέλος δικαίωσε τη δουλειά του», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Τέλος, ο Τραϊανός Δέλλας αποκάλυψε ότι έχει πάρει στοιχεία του πρώην προπονητή του, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια, με τον Γιάννη Κόλλια να τονίζει ότι ο πρώτος έχει όλα τα φόντα να φτάσει μέχρι τον πάγκο της Εθνικής. «Μας δίδαξε το ποδόσφαιρο σε εκείνη την ηλικία. Έχω κάποια στοιχεία του και σήμερα στην ΑΕΚ. Πάντα μου άρεσε να παίρνω πράγματα από τους προπονητές μου, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για όλα όσα μου έδωσε, καθώς είναι και παιδαγωγός. Άνθρωποι σαν τον κ. Γιάννη σπανίζουν», σχολίασε ο πρώην διεθνής αμυντικός.

«Αλίμονο αν ο Τραϊανός έχει στο μυαλό του να παραμείνει εκεί που είναι τώρα. Έχει στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να φτάσει εύκολα μέχρι τον πάγκο της Εθνικής», ήταν τα λόγια του κ. Κόλλια.

 

Τελευταία Νέα