Μάγκας Παναθηναϊκός!

Μάγκας Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου
Μάγκας Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέρασε αλώβητος μέσα από την ζούγκλα του «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον ΟΦΗ και τον Δημητρόπουλο!

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε πάση θυσία να χάσει βαθμούς στο Ηράκλειο. Έπρεπε να μην έχει την δυνατότητα με νίκη στην Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό να φτάσει σε απόσταση βόλης και να βάλει... φωτιά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος εννιά αγωνιστικές πριν το φινάλε. Έπρεπε να πάει «τελειωμένος», στο -8, στο -9, να μην έχει την παραμικρή βαθμολογική ελπίδα ακόμη και αν πάρει το ντέρμπι. Από την αρχή της σεζόν, οι διαιτητικές αποφάσεις στερούν βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη κι έτσι, όμως, η διαφορά από την κορυφή είναι στο -6. Ακόμη κι έτσι...

Ο ορισμός του Δημητρόπουλου ήταν το «μήνυμα», οι αποφάσεις του ρέφερι στο χορτάρι του «Γεντί Κουλέ» έδειξε τον τρόμο του συστήματος. Όσο πλησιάζει το παιχνίδι της Λεωφόρου θα βλέπουμε πράγματα που δεν θα τα πιστεύουμε. Σαν τις προφητείες του γέροντα Παϊσιου ένα πράγμα. Όπως τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για την διαιτησία σε παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να τα βάζει με την ΚΕΔ, σε λίγο θα ζητήσει και κάθαρση του ποδοσφαίρου. Το τέλειο άλλοθι αναζητούν, για όσους καταλαβαίνουν πως παίζεται το παιχνίδι.

Επιστρέφοντας στα σημερινά, το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ για το 2-1 είναι «ανακάλυψη», «φάντασμα», από αυτά που διαμορφώνουν αποτελέσματα και τίτλους την τελευταία εικοσαετία στην Ελλάδα. Φυσικά, το... μενού είχε κάτι και από την νέα μεθοδολογία. Ανάποδα φάουλ, κίτρινες λες και είναι «καραμέλες» κι άλλα ωραία και συνηθισμένα για τις καταστάσεις που ζούμε. Το «τριφύλλι», όμως, ήταν πολύ σκληρό για να πεθάνει. Δεν τους έκανε την χάρη! Έβγαλε αντίδραση, ψυχή και πάνω απ' όλα ποδοσφαιρική λογική και ποιότητα στο δεύτερο ημίχρονο. Αν το έκανε με διάρκεια στο πρώτο μέρος, θα είχε καθαρίσει και δεν θα έμπαινε σε περιπέτειες!

Ο διακόπτης που κατέβηκε με εγκληματική ευκολία μετά το γρήγορο γκολ, ανέβηκε ξανά στην επανάληψη με τις κινήσεις του Αναστασίου. Η είσοδος του Νίνη άλλαξε τον Παναθηναϊκό. Ο «Ελ Νίνιο» έβαλε κάθετο παιχνίδι στην δημιουργία, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν καθοριστικός στο να κρατήσει μπάλα το «τριφύλλι» και να πιέσει ορθολογικά. Το 4-2-3-1 που δεν λειτούργησε, ειδικά στη μεσαία γραμμή, έγινε 4-4-2 σε ρόμβο, ο Μπεργκ και ο Καρέλης μαζί μέσα και κοντά στο «κουτί» ήταν άλυτος γρίφος, η κλάση του Έλληνα φορ «μίλησε» την ώρα που έπρεπε και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» από την ζούγκλα που έστησαν στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Μία κατάσταση για την οποία θα έπρεπε να ντρέπονται στον ΟΦΗ και όχι να δίνουν συγχαρητήρια, όπως έκανε ο Αναστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για την στήριξη του κόσμου. Σαν να μην υπήρξε ποτέ το ανοιγμένο κεφάλι του Παπαβασιλείου, οι πέτρες και τα «τσιμέντα» στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Μια «στήριξη» που θα φέρει «λουκέτο» στο γήπεδο και χρηματικό πρόστιμο που δεν θα μπορούν να το πληρώσουν. Ούτε που τους ενδιαφέρει. Όλη τους η «κάψα» ήταν να κόψουν πόντους από «την ομάδα του Αλαφούζου».

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν μάγκας. Επιστρέφει με το «τρίποντο» και πάει ήρεμος στο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα