Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ 4-5

Gazzetta team
Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ 4-5

bet365

Στο καλύτερο φετινό ματς στην Ευρώπη, η Βόλφσμπουργκ έδειξε τα… δόντια της στην Λεβερκούζεν με τον Ντοστ να κάνει καρέ γκολ στο 93' και να γράφει το 4-5! Χατ τρικ ο Σον!

Απίστευτα πράγματα στο Λεβερκούζεν, όπου η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο, είδε την Λεβερκούζεν να επιστρέφει με χατ τρικ του Σον και να ισοφαρίζει σε 4-4, πριν ο Ντοστ σκοράρει το 4ό του γκολ στις καθυστερήσεις, για να δώσει τη νίκη με 5-4 στους Λύκους!

Άμυνες στην BayArena δεν υπήρχαν. Ο Μπελαράμπι έχασε την πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 3’ και στο 6’ ήρθε το πρώτο γκολ για του φιλοξενούμενους, που έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντοστ με κεφαλιά αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής έκανε το 0-1! Στο 12’ ο Λένο είπε «όχι» στον Νάλντο, στο 14’ ο Σίρλε σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ και στο 17’ ήρθε το 0-2. Ο Νάλντο εκτέλεσε το μακρινό φάουλ και ο Λένο, που φέρει ευθύνη μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. Οι παίκτες του Χέκινγκ επέβαλαν τον ρυθμό τους στη συνέχεια, κυριάρχησαν και έφτασαν και στο 0-3 στο 29’. Ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντοστ με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το δεύτερό του γκολ! Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27’, όταν η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά το φάουλ του Τσαλχάνογλου, ενώ ο Σίρλε έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 34’ και στο 38’.

Ο Σμιντ έκανε 3 αλλαγές στο ημίχρονο και ξαφνικά η ομάδα του άλλαξε ταχύτητα. Οι «ασπιρίνες» πίεσαν και έφτασαν στο γκολ στο 57’. Ο Μπενάλιο δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα μετά το σουτ του Μπελαράμπι και ο Σον με υποψία φάουλ, του πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια, για να μειώσει σε 1-3. Στο 62’ ο Κορεάτης μείωσε σε 2-3 με πανέμορφο κοντρόλ και πλασέ, όμως στο 64’ ο Ντοστ απάντησε και μετά από σέντρα του Ροντρίγκες έκανε το 2-4! Τα γκολ έπεφταν βροχή, με τον Σον να κάνει και εκείνος χατ τρικ στο 67’ με υπέροχη προσπάθεια και δυνατό σουτ για το 3-4! Ο Ντρμιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 70’, όμως στο 72’ ο Μπελαράμπι μετά από λάθος του Κνόχε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπενάλιο και δεν αστόχησε για το 4-4! Στο 82’ ο Σπάχιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και τελικά αυτό στοίχησε στην Μπάγερ, με τον Ντοστ να κάνει το τελικό 4-5 στο 3’ των καθυστερήσεων με προβολή μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά!

Πήρε το ντέρμπι στο 91' η Γκλάντμπαχ!
Τεράστια νίκη στο ντέρμπι με την Κολονία πήρε η Γκλάντμπαχ και με αγώνα περισσότερο πέρασε στην 3η θέση της Bundesliga, πίσω μόνο από Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ. Η ομάδα του Φαβρ ήταν η πιο δραστήρια και αυτή που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερο τον νου τους να κρατήσουν τον ρυθμό σε χαμηλό επίπεδο και να μην δεχθούν φάσεις. Και έτσι πήγαν το ματς, αν και στο τέλος δεν χαμογέλασαν. Κρούζε (11') και Χέρμαν (28') είχαν καλά μακρινά σουτ, ο Ράφαελ γύρισε στην περιοχή αλλά μπλοκαρίστηκε (30') και η κεφαλιά του Μπράουερς πέρασε άουτ (33'). Η Κολονία φάνηκε για πρώτη φορά στο 42' με τη ρουκέτα του Ρίσε που πήγαινε στο παραθυράκι, να βγάζει ο Ζόμερ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά για φωτοβολίδα που έπεσε στο τερέν από οπαδούς των φιλοξενούμενων και στο 56' η Γκλάντμπαχ είχε διπλή ευκαιρία με τον Κρούζε να κάνει στο τετ α τετ από τον Χορν, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης νίκησε και τον Σάκα. Στο 77' το δυνατό σουτ του Χέρμαν βρήκε τον Χορν ξανά σε πλήρη ετοιμότητα, όμως στο 91' δεν είχε απάντηση στην κεφαλιά του Σάκα μετά το κόρνερ του Αζάρ, με την οποία διαμορφώθηκε το τελικό 1-0.

Βέρντερ 5x5!
Η Βέρντερ είχε τέσσερις νίκες, η Αουγκσμπουργκ τέσσερα σερί ματς αήττητη (3-1-0). Ο αγώνας της Βρέμης αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό διατητήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν. Η Βέρντερ επικράτησε με 3-2, έχοντας βάλει τις βάσεις από το πρώτο μέρος, πλησιάζοντας έτσι στο -3 από το Europa League. Οσο για τους Βαυαρούς, που δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο θετικό σερί τους, παραμένουν σε θέση Ευρώπης αλλά έχασαν την ευκαιρία να μπουν ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην 4άδα.

Στο αγωνιστικό, η Βέρνερ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο 15λεπτο με τον Ντι Σάντο. Αυτή η πίεση, τελικά, δικαιώθηκε στο 16', όταν ο ο Γιουνούζοβιτς σέντραρε και ο Λουκίμια-Μουλονγκότι με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Αουγκσμπουργκ βγήκε μπροστά, προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε γρήγορα αφού στο 22' ο Κλάβαν από κοντά, μετά από κόρνερ, ισοφάρισε (1-1). Ακόμη πιο γρήγορη, όμως, ήταν η απάντηση των γηπεδούχων καθώς στο 24' κέρδισαν πέναλτι και ο Ντι Σάντο από τα 11 βήματα έδωσε ξανά προβάδισμα στην Βέρντερ (2-1)! Ο πολύ γρήγορος ρυθμός του πρώτου 25λεπτου έπεσε κάπως στη συνέχεια, με την Αουγκσμπουργκ να έχει την κατοχή αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει. Χειρότερο και από αυτό, για τους φιλοξενούμενους, ήταν το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου μέρους, στο 45', ο ανενόχλητος Γκέμπρε Σελασιέ ανέβασε το σκορ στο 3-1.

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμη ευκολότερα για την Βέρντερ και δυσκολότερα για την Αουγκσμπουργκ αφού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω τραυματισμών οι Χόζμπιεργκ (58') και Μπομπαντίγια (59'). Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν την κατάσταση αν και είχαν αφήσει την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους, που έψαχναν τον τρόπο για να ξαναμπούν στο ματς. Οι Βαυαροί τον βρήκαν τελικά στο 79', όταν ο Βέρνερ εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του τερματοφύλακα στο κόρνερ και μείωσε σε 3-2, το οποίο όμως έμεινε ως το τέλος.

Λυτρωτής Ρούντι!
Η Στουτγκάρδη πέτυχε το πρώτο της γκολ μετά τις... 16 Δεκεμβρίου αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει έστω την ισοπαλία κόντρα στη Χόφενχαϊμ εκτός έδρας (2-1), με συνέπεια να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Οσο για τους γηπεδούχους, που πανηγύρισαν το πρώτο τρίποντο μέσα στο 2015, πλησίασαν στο -3 από την 6η θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να προσέξουν περισσότερο τις άμυνες τους. Κάποια μακρινά σουτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Χόφενχαϊμ, η οποία όμως κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31' με τον Φιρμίνο, που είδε την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του μετά από μια κόντρα που έγινε και τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε (1-0). Θεωρητικά, τα πράγματα ήταν εξαιρετικά εύκολα από εκείνη την στιγμή για τους γηπεδούχους αφού η Στουτγκάρδη είχε ξεχάσει πότε σκόραρε τελευταία φορά αλλά στο 40' έγινε η... έκπληξη. Σε εκτέλεση φάουλ η μπάλα κατέληξε στον Σακάι, η πρώτη του προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα αλλά επέμεινε και με το δεύτερο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Στο δεύτερο 45λεπτο η Στουγκάρδη είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε φάσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ένιωθε και κάποια απειλή από την Χόφενχαϊμ. Πέραν μιας πολύ καλής ευκαιρίας του Φιρμίνο στο 58', οι γηπεδούχοι ήταν νωθροί και ανέβασαν ρυθμό μόνο στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης. Οπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετό... Οι Σουηβοί κλείστηκαν στην περιοχή τους, σκέφτονταν μόνο το πώς θα κρατήσουν το 1-1 και τελικά στο 93' έχασαν και τον βαθμό αφού ο Ρούντι ήταν ψύχραιμος μετά την πάσα του Βόλαντ και νίκησε τον Ούλριχ για το 2-1!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή (13/02)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 4-2
(49' Σούμποτιτς, 55' Ρόις, 71' Ομπαμεγιάνγκ, 78' Σαχίν - 1' Σότο, 56' Μάλι)

Σάββατο (14/02)

Μπάγερν-Αμβούργο 8-0
(21' πεν., 55' Μίλερ, 23', 88' Γκέτσε, 36', 47' Ρόμπεν, 56' Λεβαντόφσκι, 69' Ριμπερί)

Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 4-5
(57', 62', 67' Σον, 72' Μπελαράμπι - 6', 29', 63' 90+3' Ντοστ, 17' Νάλντο)

Γκλάντμπαχ-Κολωνία 1-0
(90+1' Σάκα)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 2-1
(30' Φιρμίνο, 90+3' Ρούντι - 39' Σακάι)

Βέρντερ-Άουγκσμπουργκ 3-2
(16' Λουκίμια, 23' πεν. Ντι Σάντο, 45' Γκέμπρε Σελασιέ - 21' Κλάβαν, 79' Βέρνερ)

Άιντραχτ-Σάλκε (19:30)

Κυριακή (15/02)

Χέρτα-Φράιμπουργκ (16:30)
Ανόβερο-Πάντερμπορν (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα