Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

bet365

Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε! Ο Σουηδός με γκολάρα έδειξε πανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του και ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-1 του Παναιτωλικού, περνώντας στους ''16'' του Κυπέλλου.

Φουλ των αλλαγών

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Παναιτωλικός παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τις πρόσφατες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα κόντρα σε Ολυμπιακό και Πανθρακικό αντίστοιχα.

Για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ο Κοτσόλης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μπούρμπος και ο Ρισβάνης με τον Μέντες στο κέντρο της άμυνας. Λαγός αμυντικός μέσος, με τους Μπούι και Δώνης εσωτερικούς. Ο Μπαϊράμι σε ρόλο επιτελικού μέσου και στην κορυφή του 4-4-2 ο Πέτριτς με τον Κλωναρίδη.

Από κει και πέρα, ο Μάκης Χάβος έκανε κι αυτός μεγάλο rotation, αλλάζοντας κατά κατά πολύ μεγάλο βαθμό όσους ξεκίνησαν στο παιχνίδι του Αγρινίου(9/11). Ο Στεφανάκος ήταν στην εστία των «κυανοκίτρινων», δεξί μπακ ο Μύγας, αριστερό ο Κουτρομάνος και ο Κούσας με τον Εντζενγκέλε στα στόπερ. Κόρμπος και Καλογέρης το δίδυμο στον άξονα, με τον Παπουτσογιαννόπουλο λίγο πιο μπροστά τους. Δεξί εξτρέμ Καπέλ, αριστερό ο Βασιλείου και στην κορυφή ο Άλβες.

Στα μέτρα του Παναιτωλικού

Για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αδυναμία στο να... ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Αυτή την φορά, ήταν ο Παναιτωλικός που περίμενε στο μισό γήπεδο τους «πράσινους» και με σωστή αμυντική λειτουργία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο, το «τριφύλλι» περιορίστησε σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας και σε πολλά λάθη στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Μετά το 30' ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός, με τους φιλοξενούμενους να... απαντούν! Ο Ρισβάνης στο 34' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για να έρθει έξι λεπτά αργότερα ο Καπέλ να νικηθεί στο τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλά σουτ με τον Δώνη και τον Πέτριτς που απόκρουσε ωραία ο Στεφανάκος ενώ οι Αγρινιώτες λίγο έλειψαν να... παγώσουν την Λεωφόρο με τον Παπουτσογιαννόπουλο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Ότι έγινε ήταν στο τελευταίο τέταρτο, με τον Παναιτωλικό να στέκεται εξαιρετικά και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πάρει προβάδισμα, σε ακόμη ένα ματς στην έδρα του.

Είναι τρελός ο Σουηδός!

Ένας διαφορετικός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος! Μετά από καιρό έβγαλε αυτοματισμούς, φαντασία και ενέργεια στο δημιουργικό κομμάτι, είχε ένα φοβερό ξέσπασμα και μέσα σε δέκα λεπτά πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στο 51' ο Κλωναρίδης έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Πέτριτς άνοιξε το σκορ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μπούι με δυνατό διαγώνιο σουτ σκόραρε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα.ωΟ Παναιτωλικός, πάντως, κατάφερε στο 61' να μπει και πάλι στο... κόλπο, καθώς ο Κουτρουμάνος μείωσε μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γοδόι.

Το παιχνίδι είχε... ανοίξει για τα καλά, το «τριφύλλι» έχασε πολλές ευκαιρίες, με τον Στεφανάκο να είναι εξαιρετικός, και στο 76' ήρθε η στιγμή του αγώνα. Ο Μπεργκ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από περίπου δύο μήνες και κάτι!

Η στιγμή του αγώνα; Γράψτε λάθος. Μπεργκ είναι! Στο 85' με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται, επέστρεψε... καυτός και δείχνει τις άγριες διαθέσεις του ενόψει της συνέχειας. Ο Μπεργκ είναι εδώ και ο Παναθηναϊκός με εξαιρετική εμφάνιση πέρασε στους ''16'' του Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ. Γύρισε μετά από διάστημα μεγάλης αποχής αλλά δεν... καταλαβαίνει τίποτα. Σαν να μην έλειψε μια μέρα. Με ένα καταπληκτικό γκολ «σφράγισε» την επιστροφή του και αποζημίωσε όσους βρέθηκαν απόψε στην Λεωφόρο. Έλειψε αρκετά από τον Παναθηναϊκό που αν τον είχε υγιή, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Σε Ελλάδα και Ευρώπη...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κανονικά είναι για... man of the match αλλά τον ''έφαγε'' η γκολάρα του Μπεργκ. Ο λόγος για τον Χρήστο Δώνη. Ο νεαρός μέσος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Μεστός στις μεταβιβάσεις του, δημιούργησε ρήγματα από τον άξονα.

Από κοντά, φυσικά, και ο Μπούι. Στο καλύτερο του ματς με τον Παναθηναϊκό. Γκολ, δημιουργικό παιχνίδι που δεν μας είχε δείξει και γενικά εμφάνιση που γεννά ελπίδες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από το 50' και για ένα δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός έχασε την αμυντική του προσήλωση και το... πλήρωσε ακριβά, καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους, πέτυχε δύο γκολ και έκανε την ζωή του σαφώς πιο εύκολη.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει πέρα για πέρα στον Γιώργο Κούσα. Δεν είναι μόνο ανοήτος τρόπος που αποβάλλεται από το παιχνίδι αλλά η κόκκινη του στερεί και την συμμετοχή του σε ένα κομβικό παιχνίδι πρωταθλήματος, την Κυριακή, κόντρα στην Ξάνθη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δασκαλόπουλου, ο οποίος δεν είχε θέμα να ελέγξει την αναμέτρηση. Στο 78' αποβάλλει τον Κούσα με δύο κίτρινες στην ίδια φάση. Για μαρκάρισμα και στην συνέχεια για διαμαρτυρία του έμπειρου στόπερ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό που έμεινε και μαθηματικά εκτός, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, ωστόσο, τα κέρδη σε πρόσωπα είναι πολύ πιο σημαντικά από το τελικό αποτέλεσμα. Επιστροφή Μπεργκ με γκολ, εξαιρετικός ο Μπούι, ο Δώνης και ο Ρισβάνης ενώ και ο Κοτσόλης έδειξε σε ετοιμότητα...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα