Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Μπενίτες (pics & vids)

Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Μπενίτες (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Μπενίτες (pics & vids)

bet365

Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τους ερυθρόλευκους. Τι τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις και τι είπε στους Παραγουανούς.

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν προχώρησε στην επισημοποίηση της μεταγραφής του Παραγουανού φορ, που έπαιζε στην Γκουαρανί. Με μία λιτή ανακοίνωση οι ερυθρόλευκοι έκαναν γνωστή την μεταγραφή του Χόρχε Μπενίτες, που υπέγραψε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας το νέο του συμβόλαιο. Ο παίκτης είχε μεταβεί στα γραφεία μαζί με τον ατζέντη του.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στον Ολυμπιακό ο Μπενίτες. Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο νεαρός Παραγουανός επιθετικός. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Χόρχε Ντάνιελ Μπενίτες». Κατά πάγια τακτική των πρωταθλητών δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση η χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο παίκτης έρχεται με μεταγραφή από την Γκουαρανί. Το συμβόλαιό του σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Παραγουάη ο Ολυμπιακός έδωσε 3 και πλέον εκατ. ευρώ στην ομάδα της Γκουαρανί για το 85% των δικαιωμάτων του παίκτη. Κάποιες άλλες πηγές από τα media της χώρας έκαναν λόγο για πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του κράτησε το 15% συν ένα ποσοστό μεταπώλησης για την συγκεκριμένη προσθήκη. Μαζί με τις αποδοχές του παίκτη πρόκειται για μεταγραφή που ξεπερνάει τα 4,5 εκατ. ευρώ. Πάνω σε αυτά υπάρχει και δήλωση του προέδρο του συλλόγου που επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες. Ο ισχυρός άνδρας της Γκουαρανί μίλησε για τα εν λόγω ποσοστά ενώ διευκρίνισε πως η ομάδα του πήρε πάνω από 3 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό για τον ποδοσφαιριστή.

Τι επισήμανε ο παίκτης

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε αμέσως μετά τη μεταγραφή του στην ομάδα ο Χόρχε Μπενίτες, που θα ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις. Ο Παραγουανός επιθετικός μίλησε στην κάμερα του Olympiacos TV για τις φιλοδοξίες με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα του, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει η ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Αναλυτικά:

Καλωσήρθες στην ομάδα. Πώς νιώθεις τώρα που ολοκλήρωσες τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό;

«Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου και θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».

Πώς βλέπεις το άλμα από το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής στο ευρωπαϊκό;

«Πολύ θετικό. Ξέρω τι σημαίνει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι έχω όλα τα φόντα για να βρίσκομαι εδώ. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτή την ευκαιρία που μου δίνει ο σύλλογος και θα προσπαθήσω να την εκμεταλλευτώ στο έπακρο».

Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πρόκληση για σένα;

«Ναι, πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση όπου ο καθένας θα πρέπει να δείξει τι αξίζει και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

Τέλος, θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Έρχομαι για να βοηθήσω όσο μπορώ, να δείξω ότι είμαι ένας πολύ ικανός επιθετικός και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα!».

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του στην Παραγουάη

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του παίκτη τα τηλέφωνα άρχισαν να πέφτουν... βροχή από την Παραγουάη για μία συνέντευξη. Μεταξύ άλλων μιλώντας στον σταθμό La Union AM800 ο Χόρχε Μπενίτες είπε για:

Την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: Με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός πως όλη η Παραγουάη με στηρίζει μετά από αυτήν την μεταγραφή μου, για την οποία είμαι ευτυχισμένος. Αυτό σημαίνει πως κάνω καλή δουλειά.

Την επιθυμία του και τους στόχους του: Θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα χρώματα της νέας μου ομάδας.

Την προσαρμογή του: Θεωρώ πως θα μπορέσω να προσαρμοστώ άμεσα. Μου μετέφεραν πως το να μάθω και να μιλήσω ελληνικά θα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Έως και απίθανο. Όμως σχεδόν όλοι εδώ μιλούν αγγλικά. Οπότε δεν θα μου είναι δύσκολο αυτό το στάδιο.

Τις προτάσεις που είχε: Τουλάχιστον 4 ομάδες με είχαν προσεγγίσει για να συνεργαστούμε. Όταν με πήραν από τον Ολυμπιακό θεώρησα πως το να πάω στην Ελλάδα θα ήταν η πιο ιδανική επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας. Πάντα πίστευα πως θα μπορούσα να πάρω μεταγραφή στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος.

Την αντιμετώπιση και την... υποδοχή που είχε κατά την άφιξή του: Ήταν όλα εξαιρετικά. Είχα μέχρι και οπαδούς που ήρθαν στο ξενοδοχείο που έμενα για να με δουν. Σε κάποια στιγμή υπήρξε τόσος κόσμος έξω, που δεν μπορούσα να βγω από το ξενοδοχείο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε στα σταθμό στην Παραγουάη έκανε μνεία και στο οικονομικό σκέλος. Σχετικά με τις αποδοχές του στον Ολυμπιακό και τα χρήματα που του έδιναν στην Γερμανία ο Μπενίτες τόνισε: «Οι αποδοχές μου στην Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχα στην Παραγουάη.

Ο Ολυμπιακός μου προσέφερε σαφώς καλύτερο συμβόλαιο από εκείνο που μου έδιναν ομάδες στην Γερμανία». Σε άλλη συνέντευξή του στην χώρα του υποστήριξε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την μεταγραφή μου. Μίλησα ήδη με τον Μίτσελ αλλά και με τεχνικό τιμ. Είμαι πανέτοιμος και θέλω να παίξω. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση αλλά είναι θέμα του προπονητή.

Βρίσκομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό το έχω καταλάβει με το που ήρθα εδώ. Υπάρχουν παίκτες που μιλάνε ισπανικά αλλά και πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως ο Αμπιντάλ, ο Αφελάι, ο Φουστέρ, ο Τσόρι, ο Ρομπέρτο, ο Σαλίνο και άλλοι, οι οποίοι θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα. Η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου.

Θέλω να καταφέρω μέσα από την σκληρή δουλειά να σκοράρω και να πετύχω εδώ. Πιστεύω ότι μέσα απ' την δουλειά μου εδώ αλλά και μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορέσω να διακριθώ και να παίξω στην Εθνική ομάδα. Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία και μεγάλη μεταγραφή για εμένα και μπορώ να πω πως ήδη ζω τις καλύτερες ώρες και μέρες της ζωής μου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα