Πορτογαλία - Γκάνα 2-1 (vid)

Πορτογαλία - Γκάνα 2-1 (vid)

bet365

Ο Ρονάλντο σκόραρε όμως έχασε τα απίστευτα και η Πορτογαλία παρά τη νίκη 2-1 επί της Γκάνας έμεινε και τυπικά εκτός των «16» του Mundial. Πέρασαν Γερμανία, ΗΠΑ.

Το φινάλε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 γράφτηκε με τον χειρότερο τρόπο για την Πορτογαλία, με το μεγάλο αστέρι, Κριστιάνο Ρονάλντο, να καταφέρνει επιτέλους να σκοράρει όμως να χάνει πολλές ευκαιρίες για να στείλει την ομάδα του Πάουλο Μπέντο στα νοκ άουτ. Αντίθετα, βγήκε η ίδια νοκ άουτ, αφού ο 29χρονος σταρ πέρα από το γκολ που πέτυχε στο 80' θα μπορούσε να έχει κάνει τουλάχιστον χατ τρικ. Η Σελεσάο της Ευρώπης χρειαζόταν νίκη 4-0 επί της Γκάνας και ήττα των ΗΠΑ από την Γερμανία, κάτι το οποίο τελικά έγινε (1-0), όμως τελικά δεν είχε καμία σημασία. Οι Αφρικανοί ισοφάρισαν σε 1-1 και ήθελαν ακόμα ένα γκολ για να είναι εκείνοι που θα προκριθούν, όμως δεν το πέτυχαν ποτέ.

Από νωρίς η Πορτογαλία μπήκε καλά στο ματς και στο 6' άγγιξε το γκολ με τη σέντρα σουτ του Κριστιάνο από πλάγια δεξιά, η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη φάση ήταν μεν δοκάρι, όμως η δεύτερη ευκαιρία του CR7 ήταν μεγαλύτερη. Στο 19' ο Ζοάο Περέιρα έκανε τηλεκατευθυνόμενη σέντρα από δεξιά για τον σταρ της Ρεάλ ο οποίος όντας ολομόναχος έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω στον Νταουντά! Στο επόμενο λεπτό η Γκάνα έδειξε τα δόντια της και έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Γκιάν Ασαμόα ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Μπέτο.

Και αφού ο Ρονάλντο δεν είχε σκοπό να σκοράρει, το έκαναν μόνοι τους οι Αφρικανοί. Μετά από πολύ όμορφη ενέργεια ο Μουτίνιο άνοιξε αριστερά στον Βελόζο, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Μπόιγ δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε και την έστειλε... δοκάρι-δοκάρι και... αυτογκόλ. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν και αυτή για την Πορτογαλία, με τον Ρούμπεν Αμορίμ να σουτάρει άουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή.

Η Γκάνα βγήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πάλεψε για την ανατροπή, η οποία σε συνδυασμό με το γκολ της Γερμανίας κόντρα στις ΗΠΑ (55') θα της έδινε την πρόκριση. Στο 51' το καλό σουτ του Γκιάν πέρασε έξω, όμως έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος έκανε το 1-1 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς, αφού με ένα ακόμα γκολ οι «16» θα ήταν πιο κοντά. Η σέντρα του Κβάντβο Ασαμόα πάντως ήταν ίσως πάνω από το μισό γκολ με εξαιρετικό εξωτερικό, πάρε-βάλε στον Γκιάν που σκόραρε σε ακόμα ένα Mundial. Στο 61' οι Αφρικανοί βρέθηκαν μερικά εκατοστά από την 2η θέση στη Live βαθμολογία του ομίλου όμως η κεφαλιά-ψαράκι του αμαρκάριστου Γουόρις πέρασε άουτ και ενώ στην ίδια φάση φαίνεται να υπάρχει πέναλτι υπέρ της ομάδας του Απια.

Ο Μπέντο έκανε τη χάρη σε όλους στο 69' βγάζοντας τον απογοητευτικό Εντερ και βάζοντας τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Αντελινο Βιεϊρίνια, με τους Πορτογάλους να αποκτούν περισσότερα σπίθα και το ματς να γίνεται ροντέο. Στο 73' ήταν η σειρά των Πορτογάλων να ζητήσουν πέναλτι με τον Ατσού να ρίχνει καθαρά στο έδαφος τον Ρονάλντο, ο οποίος τελικά έκανε τη ζημιά στους Γκανέζους στο 80'. Σε μία φαινομενικά εύκολη μπάλα ο Νταουντά έκανε κακή απομάκρυνση πάνω στον Κριστιάνο ο οποίος είπε «ευχαριστώ» και εκτέλεσε από το σημείο του πέναλτι.

Στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος ο CR7 θα μπορούσε να έχει βάλει ακόμα τρία γκολ. Στο 83' μετά από γύρισμα από αριστερά βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε ξανά πάνω στον Νταουντά, στο 91' έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ στην κίνηση μετά τη σέντρα από δεξιά και στο 92' ολομόναχος πάλι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Νταουντά με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος και να αφήνει εκτός νοκ άουτ την Πορτογαλία...

MVP: Νταουντά. Ο τερματοφύλακας της Γκάνας βγήκε καθαρά νικητής στη μονομαχία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο σταμάτησε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Αν και η ομάδα του δεν κατάφρερε να περάσει και παρότι ο ίδιος έκανε λάθο στο 2-1 είναι ο άνθρωπος που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκταση του σκορ. Από τους Πορτογάλους καλύτερος ήταν ο Μουτίνιο.

POINT: Οι ευκαιρίες που έχασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν ο στα της Ρεάλ Μαδρίτης έβαζε τις μισές από αυτές που είχε στο ματς, τώρα ίσως η Πορτογαλία βρισκόταν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

STAT ATTACK: Ο Ασαμόα Γκιάν σκόραρε ξανά με τη Γκάνα και έφτασε τα 6 γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας πίσω τον Ροζέ Μιλά (5) στη λίστα με πρώτους Αφρικανούς σκόρερ στην ιστορία Mundial.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Εχασε την πρόκριση στον αγώνα με τις ΗΠΑ η Πορτογαλία. Οι Ιβηρες παρά την ήττα από την Γερμανία εξακολουθούσαν να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους και το να κάνουν πάρτι που ισοφάρισαν στο 95' δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κάποιος μπορεί να μιλήσει για τραυματισμούς και την ηλιθιότητα του Πέπε, όμως δεν είναι δυνατόν ομάδα με τέτοια ποιότητα να θέλει νίκη με τέσσερα γκολ την τελευταία αγωνιστική. Ευθύνη στον Πάουλο Μπέντο που και στα τρία ματς έβαλε τον Εντερ, στον οποίο τελείωναν όλες τις επιθέσεις και ήταν ο καλύτερος παίκτης των αντιπάλων.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Μπέτο (89' Εντουάρντο), Αμορίμ, Αλβες, Πέπε, Περέιρα (61' Βαρέλα), Βελόσο, Καρβάλιο, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Εντερ (69' Βιεϊρίνια).

Γκάνα (Κβάσι Απια): Νταουντά, Κβάντβο Ασαμόα, Μπόιγ, Μενσά, Αφούλ, Ραμπιού (76' Ακουα), Μπαντού, Ατσού, Αντρέ Αγιού (82' Βακάσο), Γκιάν Ασαμόα, Γουάρις (71' Τζόρνταν Αγιού).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Κρίμα το... Μπόι(γ) σου καλέ

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η... τρομπέτα του αποχαιρετισμού

 

Τελευταία Νέα