ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν έθεσε σε... κίνδυνο το «καλό εισιτήριο» του Europa League καθώς με γκολ του Βούκιτς που είχε μπει ως αλλαγή, κέρδισε με 1-0 τον αδιάφορο Παναθηναϊκό!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος ως βασικό τον Ευθύμη Κουλούρη, λόγω της τιμωρίας του Αθανασιάδη. Ο Γεωργιάδης με σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ινσαουράλδε και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Λάζαρ και Κάτσε, ενώ στις πτέρυγες οι Στοχ και Νάτχο. Τέλος στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Κουλούρης.

Με αλλαγές ο Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου στο τελευταίο παιχνίδι και χωρίς άγχος προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στην 11αδα και σε σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο. Έτσι λοιπόν ο Κοτσόλης κάθισε κάτω από την εστία, δεξιά ο Σπυρόπουλος και αριστερά Μαρινάκης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουτρουμπης και Ρισβάνης. Ο Λάγος σε όλο κόφτη με τους Δώνη και Ζεκα στα χαφ. Επιτελικός ο Ατζαγκουν και στην επίθεση οι Καρέλης και Μπέργκ.

Από ένα δοκάρι

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 6ο λεπτό με τον Λίνο να βγάζει ωραία μπαλιά στον Νάτχο με τον Ισραηλινό από πλάγια θέση και κάτω από πίεση γύρισε προς τα έξω με τον Κουλούρη να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Παναθηναϊκός στο 12ο λεπτό με τον Μπέργκ να βγάζει πίσω από την πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ μια εκπληκτική μπαλιά για τον Ατζαγκούν. Απέναντι από τον Γλύκο έστειλε την μπάλα στ κάθετο δοκάρι. Μόνο ο Λίνο Ο ΠΑΟΚ έβγαζε επιθέσεις από τα αριστερά με το δίδυμο Λίνο και Στοχ να συνεργάζονται άψογα σε σχέση με την δεξιά πλευρά όπου η παρουσία του Νάτχο πάνω στην γραμμή για ένα ακόμα παιχνίδι δεν βοήθησε τους Θεσσαλονικείς. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει εύκολα διαδρόμους για την περιοχή του Κοτσόλη. Τακτικά ήταν κακός ενώ ανασταλτικά είχε θέμα όταν οι «πράσινοι» έβγαιναν στην αντεπίθεση

Φωτιές πετούσε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά πίεζε τους γηπεδούχους από την δεύτερη μπάλα, ενώ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί και τα λάθη των παικτών του τα οποία ήταν ουκ ολίγα.

Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις. Όπως στη φάση του 25’ με τον Τζαβέλλα να χάνει τον Καρέλη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μετά από κόντρες έδωσε στον Μπέργκ, όμως δεν πλάσαρε σωστά με τον Γλύκο να διώχνει σε κόρνερ Στο 30’ από λάθος του Ινσαουράλδε ο Μπεργκ βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση, πέρασε άουτ.

Δοκάρι ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός που έδειχνε να ήθελε περισσότερο το ματς συνέχιζε να βγάζει τελικές προσπάθειες όπως αυτή στο 37’ με τον Σπυρόπουλος από δεξιά, να σημαδεύει το κεφάλι του Μπεργκ με τον Γλύκο να διώχνει με τα πόδια. Οι φιλοξενούμενοι που πήραν τον αέρα του Δικεφάλου στο 43’ είχαν άλλη μια ευκαιρία με τον Ζέκα και χωρίς πίεση έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να «γλείφει» το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις κλασσικές ευκαιρίες των «πρασίνων» στο 40'. Οι Σαλπιγγίδης και Λίνο άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα από αριστερά, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το σουτ από καλή θέση, όμως ο Κοτσόλης απέκρουσε.

Γκολ και στα αποδυτήρια

Η απόφαση του Γεωργιάδη να βάλει στην επανάληψη τον Βούκιτς στη θέση του Λάζαρ του βγήκε. Ο Σέρβος επιθετικός στο 57’ άνοιξε το σκορ με τον Νάτχο να βγάζει στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού τον Λίνο. Ο Βραζιλιάνος έσπασε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής με τον Βούκιτς ψύχραιμα να πλασάρει και να σκοράρει ενώ ο εκφωνητής του γηπέδου αποκάλεσε δάσκαλο τον Σέρβο επιθετικό.

Όμως ο Βούκιτς στάθηκε άτυχος καθώς λίγα λεπτά αργότερα δεν πατούσε καλά το πόδι του με τον Γεωργιάδη να κάνει αλλαγή στην αλλαγή.

Ο ΠΑΟ τις ευκαιρίες

Ο Δικέφαλος μπορεί να πέτυχε το γκολ όμως ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επικίνδυνος μάλιστα στο 64’ ο Μπεργκ είχε δεύτερο δοκάρι.. Ο Καρέλης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Γλύκος δεν βρήκε μπάλα, αλλά η προβολή του Μπεργκ χτύπησε στο δοκάρι και βγήκε άουτ. Στο 79 ‘ μετά από σέντρα του Καρέλη ο Κλωναρίδης από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ.

MAN OF THE MATCH: Είκοσι τρία λεπτά αγωνίστηκε ο Βούκιτς και κατάφερε να δώσει το τρίποντο στον ΠΑΟΚ και το καλό εισιτήριο για το Europa League

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε πολύ κακή ημέρα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν καθαρά τύχη

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ατζαγκούν ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισε στο παιχνίδι. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία όπως η ταχύτητα και η μεταβίβαση της μπάλας.

Η ΓΚΑΦΑ: Αυτή την φορά ο Μπέργκ σημάδευε τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Ο Σουηδός επιθετικός δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ και όταν δεν σκοράρει ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουτσιαύτης δεν δυσκολεύτηκε απόψε στην Τούμπα. Μπορεί να είχε κάποια ανάποδα σφυρίγματα όμως δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μια μεγάλη αποτυχία ήταν η φετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Έμεινε χωρίς τίτλο, Κύπελλο, ενώ δεν κατάφερε ούτε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Πλέον ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να χτίσει μια νέα ομάδα τη νέα χρονιά με σωστά υλικά και όχι... στο πόδι όπως έκαναν κάποιοι συνεργάτες του. Ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά κρίσης κατάφερε τον Μάιο να είναι καλά. Πήρε Κύπελλο, βγήκε Ευρώπη και μάλιστα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ(46’ Βούκιτς)(68’ Κατσουράνης), Κάτσε, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Κουλούρης(82’ Σκόνδρας)

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός(78’ Μέντες), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης(74’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Ρισβάνης

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Τούμπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα