Μπολόνια – Κατάνια 1-2

Gazzetta team
Μπολόνια – Κατάνια 1-2

bet365

Η Κατάνια κέρδισε 2-1 την Μπολόνια και την… τράβηξε μαζί της στην Serie B. Σώθηκαν Κιέβο, Σασουόλο, υποβιβάστηκε η Λιβόρνο.

Η Μπολόνια υποδέχθηκε την Κατάνια, γνωρίζοντας ότι μόνο με νίκη θα είχε ελπίδες παραμονής. Στους Σικελούς από την άλλη, ίσως να μην έφταναν καν οι 3 βαθμοί. Όπως και αποδείχθηκε… Τα άλλα αποτελέσματα δεν βόλεψαν την Κατάνια, που έφυγε με νίκη 2-1 από το «Νταλ’ Άρα», όμως αντί να σωθεί, πήρε μαζί της στην 2η κατηγορία και τους γηπεδούχους, που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από 29’ και όμως κατάφεραν να χάσουν…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, με τους Κονέ και Μπιάνκι να συνδυάζονται και να αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την εστία του Φριζόν. Γκολ, όμως, για την Μπολόνια δεν είχαμε, με την κεφαλιά του Κριν, που πέρασε λίγο άουτ στο 17’, να είναι η καλύτερη ευκαιρία. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 22’ ο Κονέ έκανε το φάουλ στον Ρινάουδο λίγο έξω από την περιοχή, το τείχος που στήθηκε ήταν για κλάματα και ο Μονσόν με δυνατή συρτή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 29’, όταν ο Περούτσι έκανε φάουλ στον Χριστοδουλόπουλο και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, όμως οι παίκτες του Μπαλαρντίνι είχαν ανούσια κατοχή. Η μοναδική και μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 43’, όταν ο Κριστάλδο από το… ένα μέτρο έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φριζόν!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Χριστοδουλόπουλος, Κονέ και Ίμπσον, που πέρασε στο ματς στο 46’, ήταν δημιουργικοί, όμως το πρόβλημα ήταν στην άμυνα και στην εκτέλεση. Στο 47’ χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για την Κατάνια, όταν μετά την προβολή του Μπερχέσιο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 48’ το σουτ του Ίμπσον σταμάτησε στην γραμμή σε… συμπαίκτη του, πριν ο Βραζιλιάνος κάνει δυνατό σουτ στο 56’, για να σταματήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 60’ ο Μπιάνκι δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Φριζόν και τελικά η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 79’, όταν ο Μορλέο με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1! Λίγο νωρίτερα ο Κάστρο είχε χάσει τεράστια ευκαιρία για τους Σικελούς, που παρέμεναν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Στο 83’ ο Φριζόν έβγαλε δύσκολα το πολύ καλό μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου και την στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν βγει στην επίθεση, ήρθε το γκολ για την Κατάνια. Στο 84’ σε μία φάση που ξεκίνησε από φάουλ του Ρινάουδο, οι παίκτες του Πελεγρίνο έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Μπερχέσιο τελείωσε ιδανικά για το 1-2, που έμεινε μέχρι το τέλος.

«Αποχαιρέτισε» η Λιβόρνο, 4η η Φιορεντίνα
Η υπόθεση παραμονή ήταν κάτι που δεν είχε καν στα χέρια της. Η Λιβόρνο, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει εντός έδρας την Φιορεντίνα και μία αγωνιστική πριν το τέλος είπε «αντίο» στην Serie A. Οι «βιόλα» από την άλλη, που έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Κουαδράδο, εξασφάλισαν την 4η θέση. Οι σημαντικές απουσίες φάνηκαν και με το παραπάνω για τους γηπεδούχους, που δεν βρήκαν ρυθμό σε κανένα σημείο και απείλησαν ελάχιστα την εστία του Ροζάτι. Οι παίκτες του Μοντέλα είχαν τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τον Κουαδράδο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Βάργκας να έχει δοκάρι για την Φιορεντίνα και τον Κουαδράδο να σκοράρει στο 57’. Ο Κολομβιανός έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Ρόσι, που είχε μπει στο ματς στο 55’, και έστω και αν ο Ανανία έβγαλε το κοντινό του πλασέ, με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 0-1. Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν, αλλά να μην… μπορούν, τους φιλοξενούμενους να απειλούν με κάποια μακρινά σουτ και το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, η Λιβόρνο έμεινε και με 10 παίκτες, όταν ο Μπόρχα έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ακουιλάνι, τιμωρήθηκε με κίτρινη, όμως μετά από σύρραξη είδε και δεύτερη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Θαύμα Σασουόλο, δικαίωση Ντι Φραντσέσκο
Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο ήταν ο άνθρωπος της. Εκείνος ανέβασε τη Σασουόλο για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Σέριε Α' και εκείνος που επίσης υπήρξε πρωτάρης στα σαλόνια, την έσωσε. Ο Ιταλός τεχνικός πέρασε πολλά για να φτάσει στη δικαίωση, καθώς απολύθηκε στα μέσα της σεζόν (στην θέση του βρέθηκε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι), για να κληθεί στην τελική ευθεία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά του υποβιβασμού. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα που την ωφέλησαν, η Σασουόλο εξαργύρωσε με την εντός έδρας «τεσσάρα» (4-2) κόντρα στη Τζένοα, τη μεγάλη νίκη επίσης με «τεσσάρα» (3-4) της περασμένης αγωνιστικής στη Φλορεντία. Ο Φλόρο Φλορες άνοιξε το σκορ στο 16' (ίσως και με το χέρι), αλλά στο 40' η Τζένοα κέρδισε πέναλτι )Μανιανέλι σε Βρσάλικο). Ο Πέγκολο ψάρεψε από τα 11 βήματα τον Τζιλαρντίνο, μα με το κεφάλι ο Καλαϊό πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε. Ο Μπιοντίνι (66') έκανε το 2-1, με τον Τζιλαρντίνο (76') να απαντάει εκ νέου για τους Γενοβέζους. Ωστόσο, οι Νεροβέρντι έκανε εντυπωσιακό φίνις με τους Σανσόνε (87') και Φλόρο Φλόρες (89'). Το τέλος τους βρήκε με αγωνία στο μέσο του γηπέδου να περιμένουν το αποτέλεσμα στο Μπολονια-Κατάνια. Μέ τη λήξη και στο «Νταλ' Αρα» πανηγύρισαν και μαθηματικά την παραμονή τους.

Διπλό σωτηρίας η Κιέβο!
Εχει το... μαγικό ραβδί η Κιέβο και τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια και να καθαρίζει την παραμονή. Ετσι και φέτος, αφού ένα μεγάλο διπλό στη Σαρδηνία επί της Κάλιαρι την κράτησε στη Serie A. Το χρυσό γκολ (1-0) πέτυχε ο Νταϊνέλι! Η Κιέβο χρειαζόταν νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή και είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Αγκάτσι, ο οποίος με μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μουρου, Περίκο κράτησε το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό στο β' μέρος, πίεσαν και ο Νταϊνέλι στο 72' με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αβράμοφ. Η Κάλιαρι θα μπορούσε να... παγώσει την Κιέβο στο τέλος, αλλά το φάουλ του Ταμπανέλι έβγαλε εντυπωσιακά ο Αγκάτσι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα