Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 3-0 (vid)

Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 3-0 (vid)

Απόστολος Παγώνης
Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 3-0 (vid)

bet365

Εξ αρχής η αποστολή ήταν δύσκολη! Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε ότι μπορούσε την υπέρβαση και αποχαιρέτισε την Ευρώπη με βαριά ήττα, 3-0 από την Μπενφίκα! Αλλαγή στην αλλαγή ο Στοχ και... νεύρα με Στέφενς!

Με σύστημα 4-3-3 παρατάχθηκε η Μπενφίκα με τον Αρτούρ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Σίλβιο, ο Λουιζάο, ο Γκαράι και ο Περέιρα. Στα χαφ οι Αμορίν, Γκόμεζ και Γκαιτάν, ενώ στην επίθεση στις πτέρυγες οι Ντζούρισιτς και Σάλβιο και στην κορυφή ο Καρντόζο

Ο Χιουμπ Στέφενς παρέταξε για την αναμέτρηση στο Ντα Λουζ τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ινσαουράλδε και Κατσουράνης. Στο κέντρο οι Μαντούρο, Λάζαρ και Κάτσε. Στις πτέρυγες οι Λούκας και Ολίσε, ενώ στην επίθεση ήταν ο Αθανασιάδης.

Με τον ΠΑΟΚ να υστερεί στη μεταβίβαση της μπάλας, αλλά και κάποια βιαστικά λάθη των παικτών του, είχε ως αποτέλεσμα η Μπενφίκα να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Πάντως ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι στην Τούμπα καθώς είχε περισσότερα ανεβάσματα στη περιοχή του Αρτούρ.

Ο Στέφενς είχε ως κρυφό επιθετικό τον Λάζαρ με τον Ρουμάνο μέσο να υστερεί σε ταχύτητα, ενώ ο Αθανασιάδης που ήταν ο μοναδικός προωθημένος αναγκαζόταν πολλές φορές να γυρίζει πίσω για να πάρει μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς προτίμησαν να βγάλουν επιθέσεις από την αριστερή πλευρά με τον Λίνο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, όμως οι αργές επιστροφές του ήταν ένα πρόβλημα.

Πρόσωπο του αγώνα ο Γλύκος

Οι Πορτογάλοι έβγαλαν από το πρώτο διάθεση για να πιέσουν ψηλά και κατάφεραν από νωρίς να έχουν τις ευκαιρίες τους για γκολ με πρωταγωνιστές τους Καρντόσο και Γλύκο. Στο 10' ο Καρντόζο πλάγια θέση πέρασε και τον Γλύκο όμως το σουτ πέρασε άουτ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις γλιτώνοντας το γκολ. Στο 21’ διαγώνιο σουτ του Σάλβιο και αφού έσκασε μπροστά του ‘έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ στο 33’ ο Καρντόσο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στον Ινσαουράλδε με τον Γλύκο με το ένα χέρι να δώχνει.

Η ευκαιρία, ο Ολίσε και… στα χαμένα

Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και χειρότερος. Οι παίκτες του Στέφενς έδειχναν σαν σκορποχώρι. Χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς πλάνο, ενώ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Η εμμονή του Ολλανδού να χρησιμοποιήσει για ένα ακόμα παιχνίδι τον Σεκού Ολίσε ήταν λάθος. Ο Λιβεριανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Επιθετικά δεν έκανε ούτε μια κίνηση, ενώ αμυντικά όποτε θυμόταν γύρισε και βοηθούσε τον Κίτσιου. Η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ χάθηκε στο14’ με τον Λούκας να κάνει το μακρινό σουτ και τον Αρτούρ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια πριν περάσει την γραμμή.

Ο Στοχ και η ευκαιρία του Μαντούρο

Ο Στέφενς στην επανάληψη έβγαλε τον Ολίσε με τον Στοχ να παίζει από τα αριστερά και τον Λούκας να πηγαίνει στην δεξιά ο πλευρά. Ο Δικέφαλος δειλά-δειλά άρχισε να βγαίνει μπροστά και από στημένη μπάλα απείλησε την εστία του Αρτούρ. Στο 53' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λίνο ο Κατσουράνης έκανε πρώτη κεφαλιά και τον Μαντούρο που ήταν στο δεύτερο δοκάρι σε κενό τέρμα δεν την πρόλαβε να κάνει το 0-1.

Η αποβολή και το γκολ του Γκαιτάν

Ο Δικέφαλος μέχρι το 60’ είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τους Πορτογάλους. Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τον ΠΑΟΚ καθώς αποβλήθηκε ο Κατσουράνη στο 70’ για φάουλ πάνω στο Λίμα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκαϊτάν στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Κατέρρευσε

Ο ΠΑΟΚ πέταξε λευκή πετσέτα για τη συνέχεια με την Μπενφίκα να μη χαλαρώνει και να πετυχαίνει κι άλλα γκολ. Στο 77' ο Μαντούρο βρίσκει την μπάλα με το χέρι και η Μπενφίκα κερδίζει πέναλτι με τον Λίμα να κάνει το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα από λάθος στην άμυνα ο Μάρκοβιτς ξέφυγε από τον Ινσαουράλδε πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ.

Επεισόδιο Στέφενς-Στοχ

Δεν έφταναν τα τρία γκολ της Μπενφίκα, αλλά και η αποβολή του Κατσουράνη ήρθε και η απόφαση του Στέφενς να αντικαταστήσει τον Στοχ με τον Νίνη για να έχουμε θερμό επεισόδιο των δύο ανδρών. Ο Σλοβάκος που δεν έδωσε το χέρι του στον Στέφενς ρωτούσε συνεχώς τον λόγο της αλλαγής. Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια αυτή την φορά επί Ελληνικού εδάφους.

Νίκησε ο κόσμος

Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λούζ ο ΠΑΟΚ να μην μπορούσε να σηκώσει κεφάλι, όμως στις εξέδρες οι φίλαθλοι του πήραν μια νίκη απέναντι σ’ αυτούς της Μπενφίκα καθώς έκαναν την περισσότεροι φασαρία στο γήπεδο.

MAN OF THE MATCH: Ο Γκαιτάν πέτυχε το καλύτερο γκολ της αναμέτρησης με τον τρόπο που εκτέλεσε το φάουλ. Ο επιθετικός της Μπενφίκα ήταν από τους κορυφαίους παρότι ήρθε από τραυματισμό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η χρησιμοποίηση του Ολίσε ήταν λάθος του Στέφενς με τον Λιβεριανό να μη προσφέρει τίποτα στα 45λέπτά που αγωνίστηκε. Βέβαια και ο Στοχ που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει δεν βοήθησε. Ο Ολλανδός τεχνικός αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Σλοβάκο με τον Νίνη για να έχουμε νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι Έργκους Κάτσε και Παναγιώτης Γλύκος ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής μέσος μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι λόγω ύψους, όμως ο μικρός ήταν και πάλι ο μοναδικός που είχε καθαρό μυαλό, σωστές μεταβιβάσεις, αλλά και πολλά τρεξίματα. Ο Γλύκος με τις επεμβάσεις του κράτησε σε χαμηλό σκορ το παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση με τα χρώματα του ΠΑΟΚ

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση του Στέφενς να κάνει αλλαγή στην αλλαγή με τον Νίνη να περνάει στη θέση του Στοχ έφερε την δικαιολογημένη αντίδραση του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σίμον Μάρτσινιακ πήρε την απόφαση να αποβάλει τον Κατοσυράνη δίνοντας την χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός ήταν κοντά στις φάσεις με τις υποδείξεις να είναι οι περισσότερες σωστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ δεν τόλμησε όπως θα περίμενε ο κόσμος του μετά τις τοποθετήσεις του Χιουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός ήθελε να κρατήσει το παιχνίδι στο 0-0 έστω κι αν η ομάδα του δεν είχε πλάνο στον αγωνιστικό χώρο. Οι επιλογές του ήταν λάθος, ενώ από σήμερα αναμένεται να υπάρξει και νέο επεισόδιο με τον Στοχ καθώς έγινε αλλαγή στην αλλαγή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα