Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κράτησε (1-1) τη Βασίλισσα στο -3 από τον θρόνο της Πριμέρα και διατήρησε το αήττητο στο «Νουέβο Σαν Μαμές».

Είχε περάσει μία ώρα αγώνα και το ματς πήγαινε σβηστό «Χ». Στο 65' ο Κριστιάνο που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πραγματικά ανύπαρκτος, πήρε τη μπάλα από αριστερά, πάτησε περιοχή και σέρβιρε παράλληλα στον Χεσέ που τεντώθηκε όσο δεν πάει και με προβολή νίκησε τον Ιραϊθόθ για το 1-0. Στο 10λεπτο που θα ακολουθούσε θα γινόταν ένας απίστευτος χαμός. Εκεί θα διαδραματίζονταν δύο απίθανες φάσεις που θα οδηγούσαν στο τελικό Αθλέτικ-Ρεάλ 1-1, το οποίο στερεί από τους Μαδριλένους την ευκαιρία να παραμείνουν στο -1 από την κορυφή (Ατλέτικο στους 57) και να αφήσουν ξωπίσω τους δύο βαθμούς τη Μπαρτσελόνα, με την οποία πλέον συγκατοικούν στους 54 πόντους.

Το πρώτο φοβερό συνέβη στο 73'. Η Αθλέτικ κέρδισε φάουλ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη αλλαγή του. Ο Ιμπάι Γκόμοθ μπήκε στο γήπεδο και το εκτέλεσε. Μετά από διώξιμο η μπάλα βρέθηκε διαγώνια δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο ίδιος που μόλις είχε πατήσει στο χορτάρι, τράβηξε ένα τρομερό βολέ με κατάληξη στο δεξί δοκάρι και μέσα για το 1-1 (σ.σ.: το έκτο γκολ του φέτος ως αλλαγή). Στο επόμενο δίλεπτο θα ερχόταν όμως και άλλο χειρότερο κακό για τους Μερένγκες. Σε μία ανύποπτη φάση ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακούμπησε το χέρι του στο πρόσωπο του Γκουσρπέγι που μάλλον έκανε θέατρο, πέφτοντας υπερβολικά κάτω. Η εξέλιξη περιλάμβανε απ' ευθείας κόκκινη κάρτα στον CR7 (σ.σ.: η 8η στην καριέρα του και η 4η με Ρεάλ).

Μέχρι το τέλος ο Αντσελότι κοίταξε με τις αλλαγές του να κρατήσει το σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν παρά μονάχα με μία ακόμα βολίδα του Ιμπάι Γκόμεθ (85') που όμως έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντιέγο Λόπεθ. Νωρίτερα, στο Α' μέρος, η Αθλέτικ είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση και είχε καθηλώσει στο μισό γήπεδο την αντίπαλο της, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα. Σούπερ πρεσάρισμα ψηλά και ντουμπλαρίσματα δεν επέτρεψαν στους Μαδριλένους να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Στο 18' ο Αντούριθ έχασε μεγάλη ευκαιρία και λίγο αργότερα καθυστέρησε να πλασάρει ο Μουνιαΐν.

Στην επανάληψη η Ρεάλ ανέβηκε και στο 54' ο Ιραϊθόθ έκανε εξαιρετική απόκρουση στο πλασέ του Μπενζεμά. Στη συνέχεια ακολούθησαν όσα περιγράψαμε στο ξεκίνημα του κειμένου. Ο Χεσέ μάλιστα που ήταν αρκετά καλός, έβαλε το 5ο γκολ του (έχει και 5 ασίστ) σε 750 λεπτά συμμετοχής και το εντυπωσιακό είναι ότι τα τρία τέρματα του στο πρωτάθλημα τα έχει πετύχει σε «Καμπ Νόου», «Μεστάγια» και «Νουέβο Σαν Μαμές», κάτι που δείχνει ότι ο πιτσιρικάς α μη τι άλλο έχει μέταλλο.

Το φινάλε βρήκε αμφότερες τις ομάδες μάλλον ικανοποιημένες έτσι όπως πήγε το παιχνίδι. Ο Βαλβέρδε που κάνει πολύ καλή δουλειά είδε το σύνολο του να ανεβάζει τη διαφορά από την 5η θέση στους έξι βαθμούς και να διατηρεί το αήττητο στο καινούργιο γήπεδο (9 νίκες, 3 ισοπαλίες). Ο Αντσελότι πάλι μπορεί να έχασε έδαφος, αλλά είδε τους δικούς του να μένουν αήττητοι για 21ο σερί ματς (πρώτη φορά στην καριέρα του), κάτι που έχουν κάνει μόνο τρεις προπονητές σε όλη την ιστορία του συλλόγου (Μπεενάκερ, Αντιτς, Καπέλο).

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραίθόθ, Γκουρπέγι, Λαπόρτ, Ντε Μάρκος (59' Ιραόλα), Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Μίκελ Ρίκο (86' Μπενιάτ), Ερέρα, Σουσαέτα, Μουνιαΐν (73' Ιμπάι Γκόμεθ), Αντούριθ

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (90' Βαράν), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Χεσέ (80' Ιγιαραμέντι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (86' Μοράτα)


Η αποβολή του Ρονάλντο

 

LA LIGA Τελευταία Νέα