Τα καλύτερα ταλέντα που καθιερώθηκαν στο 2013 (vids)

Ball Boys Ball Boys
Τα καλύτερα ταλέντα που καθιερώθηκαν στο 2013 (vids)

bet365

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης παρουσιάζει την καλύτερη 11άδα ταλέντων, που καθιερώθηκαν στο 2013.

Τα κριτήρια είναι απλά. Ο παίκτης δεν πρέπει να έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του και θα πρέπει να έχει καθιερωθεί στην ομάδα του μέσα στο 2013 (είτε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είτε στο πρώτο μισό της φετινής). Συνειδητά η επιλογή είναι μόνο από την Ευρώπη, καθώς οι συνθήκες ανταγωνισμού είναι τελείως διαφορετικές στις ομάδες της Λατινικής Αμερικής.

Τερματοφύλακας: Κεν Κάστελς (Χόφενχαϊμ)
Το 2011 η Χόφενχαϊμ αποφάσισε να επενδύσει στον Βέλγο γκολκίπερ και δεν το έχει μετανιώσει. Όταν αποφασίστηκε ο Βίζε να τεθεί στο περιθώριο και να βλέπει τα παιχνίδια από την εξέδρα ο Κάστελς πήρε την ευκαιρία του. Αρχικά ήταν πίσω από τον Γκόμες, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2012, έτος στο οποίο είχε 9 συμμετοχές.

Μετά τον τραυματισμό του Γκόμες στο τέλος της περασμένης σεζόν καθιερώθηκε κάτω από τα γκολπόστ και αγώνα με αγώνα παρουσιαζόταν βελτιωμένος. Σε σημείο που πλέον να είναι ο 3ος τερματοφύλακας πίσω από τους Κουρτουά και Μινιολέ στο Βέλγιο και φυσικά να ετοιμάζει βαλίτσες για την Βραζιλία. Τα τετ α τετ είναι το δυνατό σημείο του 21χρονου γκολκίπερ, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με τις συνεχόμενες εμφανίσεις βρήκε την συνέχεια που του επέτρεψε να δείξει πολλές από τις αρετές του. Ταλέντο έχει, δουλεύει πολύ και τον περασμένο Νοέμβριο ήρθε και η επιβράβευση από την Χόφενχαϊμ, καθώς το συμβόλαιό του ανανεώθηκε μέχρι το 2017.

«Πρέπει να συνηθίσει στην γερμανική σκληρότητα, όμως έχει τεράστιο ταλέντο και πολύ καλή τεχνική», είχε σχολιάσει ο προπονητής τερματοφυλάκων, Ζολτ Πέτρι, μετά το ντεμπούτο του Κάστελς. Μετά το 4-4 με την Βέρντερ ο Βέλγος δέχθηκε σκληρή κριτική, ο Γκραλ πήρε θέση στο τέρμα μέχρι το τέλος του 2013, όμως η Χόφενχαϊμ πιστεύει σε αυτόν. «Δεν πρόκειται να κάνουμε μεταγραφή τερματοφύλακα τον χειμώνα. Ο Κεν είναι μεγάλο ταλέντο, όμως είναι ακόμα πολύ νέος και έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Χρειάζεται χρόνο, για να αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία», είχε πει στο Kicker ο διευθυντής ποδοσφαίρου Αλεξάντερ Ρόζεν. Η διακοπή ήρθε στο κατάλληλο σημείο και ο Κάστελς αναμένεται να επιστρέψει καλύτερος το 2014.

Για την θέση δεν υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς ήταν πάνω από τον Μπάρντι (Λιβόρνο), ενώ οι Κόβαλ (Ντιναμό Κιέβου), Ζετ (Αϊντχόφεν) και Περίν (Τζένοα) είχαν καθιερωθεί στις ομάδες τους (ο τελευταίος στην Πεσκάρα) τα προηγούμενα χρόνια.

Δεξί μπακ: Λουίς Πέδρο Καβάντα (Λάτσιο)
Από μικρός άφησε το Βέλγιο και την Σταντάρ Λιέγης για λογαριασμό της Λάτσιο. Η πορεία του αποδείχθηκε πολύ επεισοδιακή, όμως πλέον δείχνει τις ικανότητές του. Έκανε το ντεμπούτο του με τους Ρωμαίους το 2010, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11 παραχωρήθηκε δανεικός στην Τορίνο. Οι συμμετοχές του ήταν ελάχιστες, επέστρεψε στην Λάτσιο, για να δοθεί ξανά δανεικός μετά από ένα εξάμηνο στην Μπάρι.

«Πολυεργαλείο», με απίστευτες δυνάμεις, είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία, όμως την στιγμή που αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης του Λοτίτο βρέθηκε ξαφνικά εκτός ομάδας. Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν έμπαινε κυρίως ως αλλαγή, ενώ παρακολούθησε τον δεύτερο γύρο από την εξέδρα. Έτσι, με το συμβόλαιό του να φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2014, οι φήμες για αποχώρηση έδιναν και έπαιρναν. Τελικά, ο Λοτίτο έκανε την ρελάνς και κατέφερε να συμφωνήσει με τον 22χρονο αμυντικό για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018.

Από το ξεκίνημα ο Καβάντα απαλλαγμένος πλέον από το άγχος, πήρε θέση στο δεξί άκρο και έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις. Η καθιέρωση μετά από τόσα χρόνια επιτέλους ήρθε, έστω και αν στις τελευταίες αγωνιστικές ο Βέλγος τα... έφτυσε και ο Πέτκοβιτς αποφάσισε να του δώσει ανάσες ενόψει του 2014. Φυσικά, έχει θέσει και υποψηφιότητα για την αποστολή του Βελγίου για το Μουντιάλ, όμως αν ο Βίλμοτς τον καλέσει θα είναι έκπληξη, καθώς δεν είχε συμμετοχή στα προκριματικά. Στο μέλλον, όμως, έχει δεδομένα θέση.

Ο συναγωνισμός για τη θέση του δεξιού μπακ ήταν πολύ μικρός, καθώς οι μοναδικοί άλλοι που καθιερώθηκαν ήταν ο Γκρεγκορί Πιελ και ο Φαμπίνιο. Ο πρώτος (21 ετών) είναι γιος του Κλοντ Πιελ, ο οποίος τον εμπιστεύεται για την 11άδα της Νις στη φετινή σεζόν, ενώ ο δεύτερος (20 ετών) ξεκίνησε βασικός στην Μονακό, όμως τις τελευταίες εβδομάδες είχε χάσει τη θέση του.

Κεντρικοί αμυντικοί: Ομερίκ Λαπόρτ (Αθλέτικ Μπιλμπάο)
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2012 στο ματς με την Χαποέλ Σμόνα για το Europa League, όταν ο Μαρσέλο Μπιέλσα αποφάσισε ότι είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Η σεζόν μπορεί να μην τελείωσε καλά ούτε για τον ίδιο ούτε για την Αθλέτικ, όμως φέτος ο Βαλβέρδε του έδειξε από το ξεκίνημα εμπιστοσύνη και τον καθιέρωσε στο κέντρο της άμυνας.

Ο Γάλλος από την Βασκονία έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, με τους Ισπανούς να αναφέρουν ότι Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ τον παρακολουθούν συχνά. Πριν λίγες ημέρες ήρθε και η επιβράβευση από τον σύλλογο, με τον Λαπόρτ να υπογράφει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018 και την ρήτρα του να αγγίζει τα 36 εκατ. ευρώ. Το 2010 άφησε την Γαλλία για το Μπιλμπάο και η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή. Παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ηλικία του και έστω και αν τα λάθη λόγω απειρίας δεν λείπουν, είναι ελάχιστα. Η Αθλέτικ δύσκολα θα μπορούσε να βρει καλύτερο αντικαταστάτη για τον Αμορεμπιέτα.

Γιόναταν Τα (Αμβούργο)
Το να είσαι 17 ετών και να παίζεις στην ομάδα με την χειρότερη άμυνα στην Μπουντεσλίγκα θέλει... γερό στομάχι. Σε ηλικία 17 ετών 5 μηνών και 23 ημερών ο Τα είναι ο νεότερος που έπαιξε στην ιστορία του Αμβούργου και παρά τις κάκιστες συνολικά επιδόσεις, ξεχωρίζει. Άλλωστε, οι εμπειρίες που θα μαζέψει και οι απογοητεύσεις θα τον κάνουν ακόμη πιο σκληροτράχηλο.

Με το που έφυγε ο Φινκ πήρε τις ευκαιρίες του και πλέον με τον Φαν Μάρβαϊκ στον πάγκο είναι αναντικατάστατος. Πριν λίγες εβδομάδες, μάλιστα, υπέγραψε και νέο συμβόλαιο με το Αμβούργο μέχρι το 2018, βλέποντας τις απολαβές του να ανεβαίνουν στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως και την ρήτρα του να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. «Ήδη παίζει σαν βετεράνος. Είναι βασικός και έχει τεράστιο ταλέντο», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Όλιβερ Κρόιτσερ. Φυσικά, το ενδιαφέρον από κορυφαίους συλλόγους είναι υπαρκτό και ο Τα συνεχίζει να εντυπωσιάζει υπό τις οδηγίες του Φαν Μάρβαϊκ.

Πίσω από τους δύο πρώτους ακολουθούν οι Κνόχε (Βόλφσμπουργκ), Ρέκικ (Αϊντχόφεν), Χέντριξ (Αϊντχόφεν), Μουστάφι (Σαμπντόρια), Ζίλε (Χόφενχαϊμ), Μπρουκς (Χέρτα), Ρούντιγκερ (Στουτγκάρδη), Νταβίντ Κόστας (Θέλτα), Σπάγιτς (Τουλούζ), Σιλά (Τουλούζ) και Σιμούνοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Αριστερό μπακ: Αλμπέρτο Μορένο (Σεβίλλη)
«Πριν από 8 μήνες ήμουν στην 3η κατηγορία και τώρα παίζω δίπλα στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στην καλύτερη ομάδα του κόσμου». Τον περασμένο Οκτώβριο ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κάλεσε τον 21χρονο Αλμπέρτο Μορένο στην Εθνική και ο πιτσιρικάς, του οποίου η εξέλιξη έχει... απομυθοποιηθεί στην Ισπανία, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του.

Ο Μορένο είχε κάνει το ντεμπούτο με την Σεβίλλη τον Απρίλιο του 2012, όμως εμφανίστηκε και πάλι τον Φεβρουάριο του 2013 στην 11άδα των Ανδαλουσιάνων. Από τότε, βγάζει μάτια... Ο άνθρωπος που τον έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» ήταν ο Ουνάι Έμερι, πλέον είναι αναντικατάστατος, ενώ ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, με την Daily Mail να βάζει τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι των εκατομμυρίων, που αναμένεται να στηθεί γύρω από τον Μορένο το καλοκαίρι... Επιθετικός μπακ, με πολύ καλή τεχνική, έχει φέτος 2 γκολ σε 15 συμμετοχές στην Πριμέρα.

Ο Μορένο «νίκησε» στον συναγωνισμό τους Ντουρμ (Ντόρτμουντ), Μπερνάτ (Βαλένθια), Κουρζάβα (Μονακό), Γκερέιρο (Λοριάν) και Μεντί (Μαρσέιγ).

Αμυντικοί μέσοι: Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους)
Τι να πει κανείς για τον Γάλλο; Golden Boy για το 2013, σε ηλικία μόλις 20 ετών δείχνει δείγματα παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Είχε πάρει τις ευκαιρίες του από τον Κόντε από το 2012, όμως καθιερώθηκε τον τελευταίο χρόνο δίπλα στον Βιδάλ. Εκπληκτικά φυσικά προσόντα, τεχνική και σουτ, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της Γιουβέντους.

«Μόνιμος», πλέον, και στην Γαλλία του Ντεσάμπ, έχει εκτοξεύσει την αξία του σε σημείο που η Παρί να φέρεται έτοιμη να προσφέρει τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ και την Γιουβέντους να βγάζει προς τα έξω ότι με 50-60 εκατ. ευρώ θα το σκεφτόταν. Τα λόγια είναι περιττά για τον καλύτερο ίσως παίκτη στην ηλικία του στον κόσμο.

Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον)
Εκπληκτικά πράγματα από τον 20χρονο μέσο της Έβερτον, που με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο έχει... ανθίσει! «Σε όποιο παιχνίδι και αν έχει παίξει ο Ρος, έχει δείξει αυτή τη... μαγεία, που λίγοι έχουν. Τώρα, είναι πιο ώριμος. Ίσως, επειδή ταλαιπωρήθηκε πολύ από προβλήματα τραυματισμών και τα αντιμετώπισε, όμως τώρα βλέπετε ότι είναι έτοιμος», είχε πει ο τεχνικός της Έβερτον για το «διαμάντι της».

Μέχρι και στην Εθνική βρέθηκε, κάνοντας το ντεμπούτο του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ματς με την Μολδαβία. «Αγώνα με αγώνα είναι και καλύτερος, δείχνοντας και διαφορετικές πλευρές του παιχνιδιού του». Οι δηλώσεις ανήκουν ξανά στον Μαρτίνεθ, που πίνει νερό στο όνομά του και δεν είναι ο μόνος... Πρόσφατα δήλωσε ότι τον Ιανουάριο δεν πρόκειται να πουληθεί ούτε με 100 εκατ. ευρώ (όσα κόστισε ο Μπέιλ) και το εννοούσε. «Δεν ξέραμε καν ότι μπορεί να εκτελεί φάουλ», είπε ο Ισπανός μετά το πανέμορφο γκολ του στο 84’, που έδωσε τη νίκη 2-1 επί της Σουόνσι. Τα στατιστικά και η παρουσία του στην φορμαρισμένη Έβερτον είναι εξαιρετικά. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει το... ταβάνι του.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι Ραφίνια (Θέλτα), Ονάζι (Λάτσιο), Εμπεσίλιο (Τβέντε), Κράμερ (Γκλάντμπαχ), Μπακαγιόκο (Ρεν), Τιελεμάνς (Άντερλεχτ), Τσαν (Λεβερκούζεν, έστω και αν τις περισσότερες φορές δεν έχει παίξει στη θέση του στην Μπάγερ), Σταρκ (Νυρεμβέργη), Σέρχι Νταρντέρ (Μάλαγα) και Νταβίντοβιτς (Γκντανσκ), ενώ ο Ραμπιό (Παρί) μπορεί να παίζει αρκετά φέτος, όμως δεν είναι ακόμα βασικός.

Αριστερό εξτρέμ: Αντνάν Γιανουζάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το καλοκαίρι και κέρδισε αμέσως τον Μόγιες. «Ο Γιανουζάι ακολουθεί στον δρόμο του Ρονάλντο προς την δόξα», έγραφε πριν από λίγες ημέρες η Daily Mail. Το επίπεδο των εμφανίσεων του 18χρονου Κοσοβάρου (με βελγικό διαβατήριο), που βγήκε από το... πουθενά, είναι εντυπωσιακό.

Μόλις χθες (26/12) η είσοδός του στο ματς με την Χαλ άλλαξε την εικόνα της Γιουνάιτεντ. «Κάποια παιδιά είναι χαμένα, όταν προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Με τον Γιανουζάι είναι σαν να λέει ότι έπρεπε να ήταν εδώ από... χθες και όχι από σήμερα», σχολίασε ο Φιλ Νέβιλ.

Η επιβράβευση δεν άργησε να έρθει, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο οι κόκκινοι διάβολοι έσπευσαν να τον «δέσουν» μέχρι το 2018. Μεγάλος δρόμος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Γιουνάιτεντ τον αγόρασε για περίπου 500.000 ευρώ από την Άντερλεχτ μόλις τον Μάρτιο του 2011. Στο ντεμπούτο του ως βασικός τον περασμένο Οκτώβριο σκόραρε δύο φορές στη νίκη 2-1 επί της Σάντερλαντ, κάτι που για τη Γιουνάιτεντ είχε κάνει στο παρελθόν στην Πρέμιερ Λιγκ μόνο ο Φαν Νίστελροϊ.

Φυσικά, «θόρυβος» δεν γίνεται μόνο για τις εμφανίσεις του, καθώς από τη μία δεν έχει αποφασίσει με ποια Εθνική θα αγωνιστεί, με τον πατέρα του να το κάνει μεγάλο θέμα και να το χειρίζεται λανθασμένα, ενώ από την άλλη δέχεται μεγάλη κριτική για το γεγονός ότι πέφτει πολύ εύκολα. Ήδη ο Μόγιες έχει αναλάβει να... διορθώσει την κακή συνήθεια, ενώ είναι γεγονός ότι με 3,3 φάουλ κατά μέσο όρο, δέχεται τα περισσότερα από κάθε άλλον στην Πρέμιερ Λιγκ. «Θα πρέπει να βελτιωθεί. Είναι νέος ακόμα. Ναι, έχει κάνει λάθη, όμως θα μαθαίνει με τα χρόνια», σχολίασε ο Μόγιες.

Ο Γιανουζάι βρέθηκε μπροστά από τους Μπρούμα (Γαλατασαράι), Ιτούρμπε (Βερόνα), Βαδίγιο (Μπέτις), Μπεράρντι (Σασουόλο), Γκάιζ (Μάιντς), Ντεπέ (Αϊντχόφεν) και Φεδερίκο (Βαλένθια).

Δεξί εξτρέμ: Ζακάρια Μπακαλί (Αϊντχόφεν)
Ο συναγωνισμός για αυτή τη θέση ήταν ο μεγαλύτερος. Τελικά, στις λεπτομέρειες πάει στον 17χρονο Βέλγο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος και βγάζει μάτια. Στη νίκη με 5-0 επί της Ναϊμέγκεν έγινε ο νεότερος σε ηλικία που κάνει χατ τρικ στην Ερεντιβίζιε σε ηλικία 17 ετών και 196 ημερών στο πρώτο του επίσημο εντός έδρας παιχνίδι! Ο Μπακαλί κλήθηκε αμέσως από τον Βίλμοτς στην Ανδρών του Βελγίου, καθώς έχει δικαίωμα συμμετοχής και με το Μαρόκο, ενώ έχει κάνει όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει με 4 γκολ σε 166’ μετά το επαγγελματικό του ντεμπούτο!

Που να μην ταλαιπωρούνταν και από κάποιους τραυματισμούς. Στα 4 ματς στον πρώτο γύρο στα οποία δεν αγωνίστηκε, η PSV κατάφερε να πάρει η νίκη μόλις μία... Οι συγκρίσεις με τον Αζάρ δεν λείπουν και δεν είναι και πολύ μακρινές από την πραγματικότητα. Σε κάθε ματς οι σκάουτς κάνουν... παρέλαση και όλες οι μεγάλες ομάδες τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Σύντομα θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει πρώτα το 18ο έτος πριν γίνει επαγγελματίας στην Ολλανδία. Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Ο Μπακαλί βρέθηκε πρώτος ανάμεσα σε εξαιρετικούς παίκτες με τεράστιο ταλέντο. Ντεουλοφέου (Έβερτον), Τάουνσεντ (Τότεναμ), Ρέντμοντ (Νόριτς), Ουνού (Ρεν), Μπεραΐνο (Γουέστ Μπρομ) και Χάιρο (Σεβίλλη) ήταν πίσω του, με τον Στέρλινγκ (Λίβερπουλ) να έχει καθιερωθεί από τον πρώτο γύρο της περσινής σεζόν και τους Τόρες (Ατλέτικο) και Χόφμαν (Ντόρτμουντ) να μην θεωρούνται ακόμα βασικοί.

Επιτελικός μέσος: Μαξιμίλιαν Άρνολντ (Βόλφσμπουργκ)
Με τον Χέκινγκ στον πάγκο οι Λύκοι άλλαξαν φιλοσοφία και τον περασμένο Μάρτιο ο Άρνολντ πήρε την πρώτη του ευκαιρία. Μπορεί να μην σκόραρε τότε στο ματς με την Φράιμπουργκ, όμως τελείωσε τη σεζόν με 3 γκολ σε 6 αγώνες!

Ο 19χρονος μέσος έχει αριστερό πόδι... φαρμάκι και για να παίζει βασικός ο Ντιέγκο μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Το 2013 θα το θυμάται πάντα ο Άρνολντ, καθώς πλέον είναι βασικός και αναντικατάστος στην Βόλφσμπουργκ, ενώ σε 17 αγώνες σκόραρε 8 φορές στην Μπουντεσλίγκα! Ο «Maxi King» συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η αποτελεσματικότητα και η εξαιρετική φόρμα των Λύκων τον έφεραν μπροστά από τους Μάιερ (Σάλκε), Πιαζόν (Φίτεσε), Τσαλχάνογλου (Αμβούργο), Χαλίλοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μόρισον (Γουέστ Χαμ), Ντε Πρεβίλ (Ρεμ), Σούσο (Αλμερία), Σαούλ (Ράγιο Βαγιεκάνο), Πρτσιτς (Σοσό), Πάσαλιτς (Χάιντουκ) και Φρανκόφσκι (Γκντανσκ).

Επιθετικός: Τίμο Βέρνερ (Στουτγκάρδη)
Ο 17χρονος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Αύγουστο επί των ημερών του Λαμπαντία και από τότε το νερό κύλησε στο αυλάκι. Στη συνέχεια, με τον Σνάιντερ στον πάγκο έγινε ο νεότερος σε ηλικία που δίνει ασίστ στην Μπουντεσλίγκα σε ηλικία 17 ετών και 5 μηνών στη νίκη 6-2 επί της Χόφενχαϊμ, ενώ το πρώτο του γκολ στο 1-1 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον έκανε τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της Στουτγκάρδης στο πρωτάθλημα και 3ο νεότερο συνολικά (πίσω μόνο από τους Σαχίν και Ντράξλερ)!

Η συνέχεια εκρητική. Ο Βέρνερ ξεκίνησε παίζοντας στα αριστερά, ενώ με το τέλος του πρώτου γύρου έπαιζε δίπλα στον Ιμπίσεβιτς στην κορυφή. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με 4 γκολ και 4 ασίστ και την Μπουντεσλίγκα να του δίνει το βραβείου για το καλύτερο ντεμπούτο. Φυσικά, τα καλύτερα ακόμα να έρθουν για το μεγαλύτερο ταλέντο των Σουηβών μετά τον Μάριο Γκόμες.

Ο Βέρνερ βρέθηκε πάνω από τους Φίσερ (Άγιαξ), Λοκάντια (Αϊντχόφεν), Μίτροβιτς (Άντερλεχτ), Σολομάτιν (Ανζί), Τζάτζα (Σασουόλο), Πάρκερ (Μάιντς), Λιβάγια (Αταλάντα), Ζίβκοβιτς (Γκρόνινγκεν), Σάντι Μίνα (Θέλτα), Ζίετς (Χέρενφεν) και τον Μαρσιάλ (Μονακό), που τις τελευταίες εβδομάδες πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Ρανιέρι, όμως δεν είναι ακόμα βασικός.

ΥΓ: Όπως είναι φυσικό, όλο και κάποιον μπορεί να ξέχασα. Στα σχόλια μπορείτε να γράψετε την δική σας 11άδα, όμως θα σας παρακαλούσα να φροντίσετε να ανταποκρίνονται στα παραπάνω κριτήρια για να μην... μπερδευόμαστε.

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys