Αυτό δεν είναι κλασικό... Clásico

Ball Boys Ball Boys
Αυτό δεν είναι κλασικό... Clásico

bet365

Η φυγή του Μουρίνιο διέγραψε όσα μάθαμε στα 16 προηγούμενα Μπάρτσα-Ρεάλ και ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος φιλτράρει το πλέον απρόβλεπτο κορυφαίο ραντεβού.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο άφησε -με κάθε τρόπο- το στίγμα του και το κενό μοιάζει ίσως μεγαλύτερο ακόμα και από την περσινή απουσία του Πεπ Γκουαρδιόλα. Από το 5-0 του Νοεμβρίου του 2010 μέχρι και την αποχώρηση του με ψηλά το κεφάλι (2-1 υπέρ του στο τελευταίο ντέρμπι), απολαύσαμε 16 Clásicos σε όλες τις διοργανώσεις! Πρόκειται για τρομερό αριθμό και ανεπανάληπτο φαινόμενο στα μεγάλα πρωταθλήματα της υφηλίου. Απαντες είδαμε, ξανάδαμε, θυμώσαμε, σιχτιρίσαμε, πανηγυρίσαμε. Χόρτασε το μάτι και η ψυχή μας από τις «πεντάρες» μέχρι τα «calma» του Κριστιάνο που έγιναν έως και μπλουζάκια, τασάκια και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή του marketing.

Ολα αυτά συνέπεσαν και με την εκτίναξη του διαδικτύου στην χώρα μας, όπου από το 2010 σχεδόν διπλασιάστηκαν οι χρήστες του ίντερνετ, άρα και όσοι είχαν την ευχέρεια να μάθουν νέα ή να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια μέσω streaming. Με λίγα λόγια το Clásico από ένα σούπερ ματς, εξελίχτηκε στο Νο1 ποδοσφαιρικό συλλογικό ραντεβού ακόμα και μακριά από τον τόπο του, ακόμα και στα δικά μας τα μέρη. Κάτι η υπερπληροφόρηση επί του θέματος, κάμποσο το θέαμα, οι κόντρα του Μέσι με τον Ρονάλντο, αλλά και ο... δάκτυλος του Ζοσέ εκτίναξαν το ντέρμπι στα ουράνια (σ.σ.: το τελευταίο περσινό ντέρμπι το παρακολούθησαν ζωντανά 450 εκατ. σε όλο τον κόσμο).

Τούτη η συνάντηση όμως δεν αποτελεί τη συνέχεια όλων αυτών. Τόσο η φετινή Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ βρίσκονται σε διαδικασία μετάλλαξης του αγωνιστικού DNA τους. Στην πρώτη, ο Τάτα Μαρτίνο παλεύει να παντρέψει το direct παιχνίδι με το «tiki taka» που αποτελεί αναπόσπαστο... γονιδιακό κομμάτι των Μπλαουγκράνα. Σταδιακά λοιπόν θα βλέπουμε ματς τους που οι Καταλανοί δεν θα έχουν συντριπτική υπεροχή στο κράτημα της μπάλας και που θα φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή με λίγες πάσες (σ.σ.: δεν αργεί η μέρα που θα αποκτηθεί και κανονικός φορ, έστω και για αναπληρωματικός).

Στις τελευταίες εμφανίσεις της η Μπάρτσα παρουσιάζεται αργή σε σχέση με τον κανονικό εαυτό της. Επίσης τα μπες-βγες εξαιτίας τραυματισμών του Μέσι, δεν του έχουν επιτρέψει να εκτοξεύσει την απόδοση του και ο Νεϊμάρ αν και είναι αρκετά θετικός και σε διαρκή προσαρμογή-βελτίωση, δεν το έχει πάρει πάνω του ακόμα. Βέβαια το πρόβλημα του Τάτα δεν είναι η επίθεση. Εκεί κάποιος, κάπως θα το βάλει. Στην άμυνα είναι που δεν έχουν βρεθεί ούτε φέτος λύσεις και πόσο μάλλον τώρα που ο Πικέ ίσως να μην αγωνιστεί (χτύπησε κόντρα στη Μίλαν). Προβάδισμα έχει το δίδυμο Πουγιόλ (με μόνο ένας ματς από πέρσι)-Μασεράνο που όμως σε επίσημο αγώνα έχει βρεθεί μόνο ΜΙΑ(!) φορά μαζί.

Εκεί θα επιχειρήσει να χτυπήσει και ο άλλος πρωτάρης κόουτς του ντέρμπι. Ο Κάρλο Αντσελότι που επίσης παλεύει με τα θηρία στη Μαδρίτη ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν θα παρουσιάσει ότι και ο προκάτοχος του. «Δεν πρόκειται να παίξουμε αμυντικά και να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Εχουμε το δικό μας στυλ και αυτό περιλαμβάνει το να παίρνουμε την πρωτοβουλία και να ελέγχουμε το ματς». Η αλήθεια είναι πως ο Ιταλός τεχνικός ακόμα δεν έχει αφήσει να φανεί ξεκάθαρα το τι παίζει η ομάδα του. Προσπαθεί μεν να κρατήσει τη μπάλα, αλλά με τους Κριστιάνο, Ντι Μαρία, Ισκο και χωρίς τον Τσάμπι Αλόνσο, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας, είναι το να μεταφέρει τη μπάλα με γρήγορες κινήσεις και πάσες στην αντίπαλη περιοχή: αυτό δηλαδή που γινόταν επί Μουρίνιο.

Κατά συνέπεια, άλλο να το λες και άλλο να κάνεις πράξη το παιχνίδι κατοχής. Στα κάμποσα ενδιαφέροντα που είπε ο Καρλέτο, πέταξε και το: «ο Μπέιλ είναι έτοιμος για την 11άδα» και έβαλε φωτιά στα σενάρια. Από την άλλη πάλι ως κοντράστ πρόσθεσε πως έχει λατρέψει τον Ντι Μαρία. Οπότε τι θα κάνει; Εάν βάλει τον Ουαλό, θα είναι τεράστιο ρίσκο, αλλά εκείνος θα βρει σίγουρα χώρο να τρέξει πολλά μέτρα στο γήπεδο, μιας και οι πλάγιοι αμυντικοί της Μπάρτσα και ειδικά ο Αντριάνο που θα βρίσκεται από τη μεριά του, απουσιάζουν μονίμως από την θέση τους επειδή γίνονται διαρκώς εξτρέμ με τα overlap που λατρεύουν να κάνουν.

Για να παίξεις πάντως παιχνίδι κατοχής, χρειάζεσαι και έναν φορ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει ένας εκ των Μπενζεμά (σε κάκιστη κατάσταση) Μοράτα (παντελώς άπειρος σε ντέρμπι). Εάν συμβεί αυτό και παίξει και ο Μπέιλ, θα πρέπει να μείνει εκτός ένας εκ των Ισκο, Ντι Μαρία, Μόντριτς. Το σενάριο δεν φαντάζει ορλολογικό, καθώς ο Ντι Μαρία είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο Μόντριτς θα προσθέσει μαρκάρισμα και κάθετη πάσα στη μεσαία γραμμή, παίζοντας λίγο πιο μπροστά από τους Κεντίρα, Ιγιαραμέντι. Με τον Αργεντινό δεξιά και τον Κροάτη στο κέντρο η Ρεάλ κερδίζει σε αμυντικά τρεξίματα, κάτι που θα της χρειαστεί πολύ και ειδικά όσον αφορά τον δεύτερο.

Η λογική λέει ότι απέναντι τους ο Μαρτίνο θα πάει με Μπουσκέτς, Φάμπρεγας και έναν εκ των Τσάβι, Ινιέστα (πόντους στον δεύτερο). Οπότε, ο Καρλέτο θα χρειαστεί περισσότερο τον Μόντριτς (σ.σ.: ο Ισκο δηλαδή έχει τις λιγότερες πιθανότητες να ξεκινήσει). Εκεί θα παιχτούν πολλά, καθώς θα πρέπει να μπλοκαριστούν οι κάθετες στον Μέσι. Το μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια βρίσκεται στην κόντρα Αρμπελόα-Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος δέχεται περίπου 10 κλωτσιές περισσότερες από τον Μέσι ανά ματς και απέναντι του θα έχει τον πιο σκληρό παίκτη των αντιπάλων.

Το momentum αυτή τη στιγμή μοιάζει ιδανικό για τη Ρεάλ. Ναι μεν η Μπάρτσα έχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα, αλλά οι δύο τελευταίες εμφανίσεις της με Οσασούνα και Μίλαν σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν το 1,75 που είναι ο Μ.Ο. που προσφέρει η απόδοση της επικράτησης της. Οι Μερένγκες μπορεί να μην πραγματοποίησαν πειστική αρχή, αλλά βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο και το «2» λίγο πάνω από το 4,00 που δίνει η δική τους νίκη, φαντάζει εξωπραγματικό.

Η πρόσφατη αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων και πιο συγκεκριμένα οι παικταράδες που διαθέτουν, δεν δικαιολογεί αυτή την τεράστια απόκλιση. Ειδικά σε μία περίεργη ματσάρα σαν και αυτή που θα δούμε ζωντανά στις 19:00 ώρα Ελλάδας (ΟTE Sport1 με Pre Game Show από τις 18:30). Είναι που αυτό το Clásico δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα 16. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα παιχτεί και το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο και να απουσιάζουν οι Πεπ και Ζοσέ (ακόμα και ο Τίτο), είναι αυτή η απουσία τους που προσθέτει αυτό το κάτι ολόφρεσκο-απρόβλεπτο που χρειάζεται για να ανανεώνεται μέσα από την ίδια τη φύση του ακόμα και το σημερινό κορυφαίο ραντεβού...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys