Πρωτιά η Βραζιλία, Ιταλία με Ισπανία (vid)

Πρωτιά η Βραζιλία, Ιταλία με Ισπανία (vid)

bet365

Η Σελεσάο επικράτησε 4-2 των Ατζούρι και τους έστειλε στην... Ισπανία στα ημιτελικά του Confederations Cup.

Ηταν ο «τελικός» του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης αφού Βραζιλία και Ιταλία είχαν από δύο νίκες και όποιος επικρατούσε θα εξασφάλιζε πιο εύκολο ημιτελικό, αφού στο Νο1 του 2ου γκρουπ είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του Euro, Ισπανία. Σε έναν αγώνα που είχε 6 γκολ, 3 αναγκαστικές αλλαγές και ένα δοκάρι, θριαμβευτές ήταν τελικά οι διοργανωτές του τουρνουά με 4-2, με το πρώτο γκολ να είναι καθαρό οφσάιντ. Παρά το γεγονός αυτό, τα προβλήματα στην άμυνα της Ιταλίας ήταν εμφανή, ενώ και ο Μπουφόν δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα. Η Βραζιλία θα παίξει στα ημιτελικά με μία εκ των Νιγηρία-Ουρουγουάη και η Ιταλία με την Λα Ρόχα.

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Σκολάρι και ο Μπουφόν μόλις στο 1' απέκρουσε το κοντινό σουτ του Χουλκ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Οσκαρ είχε προσπαθήσει να δώσει πάρε-βάλε, όμως έκανε κακή επιλογή. Οι Ιταλοί -που είχαν τριάδα πίσω από τον Μπαλοτέλι, Καντρέβα, Ντιαμάντι και Μαρκίζιο- άντεξαν τελικά στην πίεση και έκαναν την πρώτη τους φάση στο 17' με το σουτ του Μπαλοτέλι από προσπάθεια του Μαρκίζιο. Στο 24' Η Βραζιλία άγγιξε το γκολ μετά από ωραίο τακουνάκι του Οσκαρ για τον Νεϊμάρ, ο οποίος σούταρε άουτ από αριστερά, με τον Αμπάτε να έχει πολλά προβλήματα (και) με τα ανεβάσματα του Μαρσέλο.

Στο τετράλεπτο 26' με 30' η ατυχία χτύπησε την Ιταλία, που έχασε με αναγκαστικές αλλαγές τους Μοντολίβο και Αμπάτε, ενώ από την Βραζιλία ο Νταβίντ Λουίζ αποχώρησε για να μπει ο Ντάντε. Ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ -σε ένα μάλλον κλειστό ματς στο πρώτο μέρος- όταν μετά το φάουλ του Νεϊμάρ ο Φρεντ πήρε την κεφαλιά, ο Μπουφόν απέκρουσε και ο άσος της Μπάγερν καθαρά από θέση οφσάιντ πλάσαρε σωστά για το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ήταν όλα τα λεφτά, σε ένα ημίχρονο το οποίο δεν έχει καν αντίπαλο στη διοργάνωση. Στο 46' ο Οσκαρ έκανε αδύναμο σουτ για να μπλοκάρει ο Μπουφόν και στο 51' η Ιταλία ισοφάρισε. Ο Μπαλοτέλι μπορεί να είχε κολλημένο πάνω του τον Ντάντε, όμως με ένα εναέριο τακουνάκι α λα Ιμπραΐμοβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Τζακερίνι που με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σέζαρ (1-1).

Το κέντρο των Ατζούρι δεν ήταν δυνατό χωρίς Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μοντολίβο και με τον Ακουλάνι να πηγαίνει δεύτερος σε κάθε μπάλα, η Βραζιλία δεν άργησε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 55' ο Νεϊμάρ έπεσε και πήρε φάουλ, το εκτέλεσε ο ίδιος και με πανέμορφη εκτέλεση δεν άφησε περιθώριο στον Μπουφόν για 2-1.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα έγινε ο 4ος παίκτης που σκοράρει και στους 3 αγώνες των ομίλων της διοργάνωσης μετά τους Ροναλντίνιο, Ρικέλμε και Νταβίδ Βίγια.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται η Ιταλία σε τελική φάση διοργάνωσης με απευθείας φάουλ μετά από αυτό του Πασαρέλα το 1982.

Στο 62' ο Μπαλοτέλι εκτέλεσε πολύ δυνατό φάουλ από 30 μέτρα, με τον Ζέζαρ να αποκρούει στο παραθυράκι του. Τέσσερα λεπτά μετά η Βραζιλία έγινε το απόλυτο αφεντικό στον αγώνα με γκολάρα από τον Φρεντ. Ο επιθετικός της Φλουμινένσε έκανε πλάκα στον Κιελίνι και τίναξε τα δίχτυα του Μπουφόν με το αριστερό μετά από πολύ όμορφη πάσα του εξαιρετικού σε όλο το ματς, Μαρσέλο (3-1).

Παρότι είχαν μείνει μόνο 20 λεπτά, ο αγώνας είχε ακόμα πολλά να δώσει και στο 71' ο Κιελίνι πήρε το αίμα του πίσω με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από στρώσιμο του Ακουιλάνι για το 3-2. Στο ξεκίνημα της φάσης είχε γίνει καθαρό πέναλτι στον Μπαλοτέλι, όμως παρά το γεγονός αυτό οι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονταν (χωρίς λόγο).

Στο 72' ο Πραντέλι έκανε τη μοναδική κανονική αλλαγή στον αγώνα με τον Ελ Σαραουί να παίρνει τη θέση του Ντιαμάντι και δύο λεπτά μετά είχε κεφαλιά άουτ. Στο 80' η Ιταλία έφτασε μερικά εκατοστά μακριά από το 3-3, όμως ο Μάτζιο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μετά από κόρνερ με τη μπάλα να φτάνει εκτός περιοχής!

Το τελικό 4-2 για την Σελεσάο έγινε στο 89' με τον Μαρσέλο να σουτάρει, τον Μπουφόν να αποκρούει και τον Φρεντ να σκοράρει στην κενή εστία. Το σύνολο του Πραντέλι έχει παρουσιάζει τραγικό απολογισμό στην άμυνα, αφού στα τέσσερα τελευταία ματς σε τελική φάση διοργάνωσης, έχει δεχθεί 12 γκολ (4 Ισπανία, 1 Μεξικό, 3 Ιαπωνία, 4 Βραζιλία).

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αμπάτε (30' Μάτζιο), Ντε Σίλιο, Ακουιλάνι, Μοντολίβο (26' Τζιακερίνι), Μαρκίζιο, Ντιαμάντι (72' Ελ Σαραουί), Καντρέβα, Μπαλοτέλι.

Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ (34' Ντάντε), Μαρσέλο, Ερνάνες, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκαρ, Χουλκ (76' Φερνάντο), Νεϊμάρ (69' Μπερνάρντ), Φρεντ.

 

Τελευταία Νέα