Στον Κολωνό τα γκολ έχουν άλλη αξία

Gazzetta team
Στον Κολωνό τα γκολ έχουν άλλη αξία

bet365

Η ActionAid και η μικτή ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Beyond Goals, που έχει δημιουργήσει στη γειτονιά του Κολωνού, συνεχίζουν να αλλάζουν το παιχνίδι και να βάζουν γκολ στον ρατσισμό και τα στερεότυπα.

Με όχημα το ποδόσφαιρο και με την υποστήριξη του προγράμματος RISE – Beyond Goals, το Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα κάλεσε το 2019 νέες και νέους να παίξουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, βασισμένο σε μια άγνωστη μέχρι τότε φιλοσοφία, αυτή του Football3. Το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση και τα παιδιά, μέσα από το Football3, έμαθαν να σέβονται τη διαφορετικότητα, να εκφράζουν τα προβλήματά τους και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν τη ζωή στην κοινότητά τους. Δύο χρόνια μετά, 28 παίκτες και παίκτριες κατάφεραν να αλλάξουν το παιχνίδι!

Η ομάδα Beyond Goals από το γήπεδο στην Ακαδημία Πλάτωνος όπου προπονείται καταφέρνει να μεταφέρει τις αξίες της ισότητας και της συνεργασίας σε ολόκληρη τη γειτονιά του Κολωνού. Και το πετυχαίνει, καθώς τα μέλη της ομάδας μέσα στον χρόνο αλληλοεπιδρούν με σεβασμό και αίσθηση αλληλεγγύης μέσα και έξω από τον προπονητικό χώρο.

Παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, συναντιούνται στο γήπεδο και στη συνέχεια συζητούν και θέτουν τους κανόνες. Kορίτσια και αγόρια παίζουν μαζί, τα γκολ μπαίνουν με τη βοήθεια όλων, το παιχνίδι ενώνει και υπενθυμίζει ότι όλοι μοιραζόμαστε την ίδια ανάγκη για σεβασμό, αποδοχή και χαρά. Στο βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση, παρουσιάζεται πώς από ένα γήπεδο αλλάζει μια ολόκληρη γειτονιά, πώς παίκτες και παίκτριες με όραμα και ελπίδα αμφισβητούν τα στερεότυπα κα στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλη την πόλη.

Η ActionAid, βάζοντας στο προσκήνιο τον αθλητισμό, ενώνει τους νέους και τις νέες, με σκοπό να προάγει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Η υπεύθυνη της δράσης Σωτηρία Κυριακοπούλου αναφέρει ότι «με όχημα το ποδόσφαιρο, τα μέλη της ομάδας μας ανατρέπουν τους κανόνες του παιχνιδιού και ηγούνται μια διαδικασίας που ως στόχο έχει να προωθήσει το ‘’δίκαιο παιχνίδι’’ σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας ένα πιο δίκαιο μέλλον για τις κοινότητές τους».

Το Beyond Goals δίνει τη σκυτάλη στο Beyond Goals 2, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες εστίες υγιούς αθλητισμού και σε άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα Rise – Beyond Goals υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation for children από την ActionAid στο Κέντρο της στην Αθήνα. Πρεσβευτές της δράσης είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, διεθνής ποδοσφαιριστής και τροπαιούχος του EURO2004 και η Θωμαή Βαρδαλή, πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα