ΠΑΣ να μας τρελάνεις

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ να μας τρελάνεις

bet365

Όταν τα λόγια στερεύουν και δεν ξέρεις τι άλλο να γράψεις για την ομάδα που κάνει περήφανη όλη την Ήπειρο. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Το έκανε και αυτό ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Τρίτη σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού. Τρίτη φορά που δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του. Τρίτη φορά που ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε πάρτι κόντρα στον Λάζλο Μπόλονι. Και το πιο πιθανό είναι ότι αν έπαιζαν και τέταρτη φορά ξανά σε μια εβδομάδα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε.

Τι αποθεωτικό μπορείς να γράψεις γι αυτή την ομάδα. Φτάνεις κάποια στιγμή που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψεις αυτό που έχει πετύχει ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας αλλά με παίκτες με τεράστια καρδιά και όχι μόνο και με έναν προπονητή που είναι κόσμημα όχι μόνο για τον ΠΑΣ αλλά και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΣ θα εμφανιζόταν σκασμένος και ίσως και λίγο χαλαρός τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Και αυτό γιατί τον μεγάλο στόχο τον είχε πετύχει με την ιστορική πρόκριση μέσα στην Λεωφόρο. Παράλληλα περίμενε κανείς και μια αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού. Πως θα τον είχε πεισμώσει ο αποκλεισμός και θα προσπαθούσε να πάρει έστω και μια άτυπη ρεβάνς.

Αντίθετα, είδαμε ξανά τον ΠΑΣ να εφαρμόζει τέλεια το παιχνίδι του και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Με το πρέσινγκ ψηλά από νωρίς, και ας μην είχε την ένταση του αγώνα της Τετάρτης, άλλωστε δεν χρειάστηκε γιατί και ο Παναθηναϊκός απλά δεν βλεπόταν. Για άλλη μια φορά είδαμε τους Ηπειρώτες να εφαρμόζουν στο απόλυτο τα όσα δουλεύουν στην προπόνηση (τόσο στην χαμένη ευκαιρία του Σάλιακα και τόσο πόσο ανεβαίνουν τα μπακ και πατάνε περιοχή), όσο και στην φάση του γκολ το πως η πίεση έφερε τον Πεερσμαν να δίνει ασίστ στον Μιλιντσεάνου για το γκολ.

Στη συνέχεια έδωσε την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να αντιμετωπίσει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πρόβλημα. Με τις γραμμές του κοντά και να κλείνει χώρους άφησε τον Παναθηναϊκό να επιδίδεται σε γιόμες που ήταν ψωμοτύρι για Κάργα και Παντελάκη μέχρι το τέλος του αγώνα και τον Λοντίγκιν να περνάει ένα σχετικά άνετο βράδυ. Μάλιστα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έχασε την κλασική ευκαιρία με τον Παμλίδη να κάνει το 2-0 και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική εβδομάδα.

Μια εβδομάδα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στον οργανισμό ΠΑΣ (παίκτες - τεχνική ηγεσία - διοίκηση) γι αυτό που πέτυχαν. Και αν η βραχυπρόθεσμη επιβράβευση ήταν το πριμ που θα δώσει ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ο σεβασμός που κέρδισαν και η περηφάνεια που έχουν φέρει στην πόλη δεν ανταλλάζεται με τίποτα.

ΥΓ. Το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ Χριστοβασίλη και Γιαννίκη θα διεξαχθεί μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα. Παρά το γεγονός πως οι μετοχές του 40χρονου τεχνικού έχουν ανέβει και άλλο στον ΠΑΣ υπάρχει αισιοδοξία και πίστη πως τελικά θα βγει άσπρος καπνός από την συνάντηση. Προσωπική εκτίμηση; ΠΑΣ Γιάννινα ή επιστροφή στην Γερμανία.
 

Τελευταία Νέα