Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-3

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-3

bet365

To εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Νινούα γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από νέα γκέλα στο ντεμπούτο του Γκαρσία! Ο Δικέφαλος αφού σκόραρε και στις καθυστερήσεις με τον Τσόλακ επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Πάμπλο Γκαρσία τη θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε 3-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, σε ένα ματς που είχε φινάλε γκραν γκινιόλ, αφού μέχρι και το 88' ήταν στο «εύθραστο» 1-1.

Ο Λουτσιάνο ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Καρασαλίδη, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντίας, Ντάλσιο στον άξονα, τους Αριγίμπι, Γιάκολις στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον φορ Βέργο.

Ο Ουρουγουανός από την πλευρά του παρέταξε τον Ζ. Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Ουαγκέ, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ελ Καντουρί, Σβαμπ στον άξονα, τους Αν. Ζίβκοβιτς, Τζόλη στα «φτερά» και τον Μουργκ πίσω από το «9άρι» Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ «ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ»

Σέντρα στο ματς και για περίπου 20 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος «κυρίαρχος» μέσα στο γήπεδο. Η αριστερή του πλευρά (Γιανούλης, Τζόλης) έπαιρνε συνεχώς πρωτοβουλίες, ο άξονάς του πρέσαρε τους γηπεδούχους που αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, ενώ ο Μουργκ «διάβαζε» σωστά το παιχνίδι και έπαιζε κάθετα.

Ο Ελ Καντουρί απείλησε μόλις στο 3' (σουτ, η μπάλα κόντραρε πέρασε κόρνερ), ο Βαρέλα στο 4' πήρε εξ' επαφής την κεφαλιά σε εξέλιξη στατικής φάσης όμως ο Κνετ απέκρουσε εντυπωσιακά (η ευκαιρία ξεκίνησε από ωραία μεταβίβαση του Μουργκ στον Αν. Ζίβκοβιτς που σέντραρε «γλυκά»), ενώ στο 13' ο Αυστριακός χαφ «άγγιξε» το γκολ, όταν Τζόλης και Γιαννούλης συνεργάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος του «έκοψε» σωστά την μπάλα, όμως από καλή θέση σούταρε άουτ. Λίγο αργότερα (18') ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε εκ νέου σωστά σε κοντινό πλασέ/σουτ του Τζόλη, πάλι μετά από έξυπνη μπαλιά-τρύπα του Μουργκ, και τελικά η υπεροχή των Θεσσαλονικιών «εξαρτυρώθηκε» στο ίδιο λεπτό (18'), όταν ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ύστερα από σέντρα του Σβαμπ.

Στο 20' οι τελικές ήταν 5-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, που είχε κερδίσει και 5 κόρνερ, δείγμα ότι ο αγώνας παίζονταν στο μισό των «κυανοκίτρινων».

Ο ΑΡΙΓΙΜΠΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Οι οποίοι κάπου εκεί ισορόπησαν τον αγώνα και άρχισαν δειλά-δειλά να επισκέπτονται τα αντίπαλα καρέ. Ο λόγος ήταν πως «έπαιξαν» με τον Αριγίμπι από τα αριστερά, καθώς ο νεαρός πήγαινε στο 1 vs 1 και δημιουργούσε ρήγματα. Ναι μεν δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία, όμως έδειχναν «ζωντανοί» στο ματς, ενώ την ίδια στιγμή και βελτιώθηκαν ανασταλτικά. Οι φιλοξενούμενοι δεν παρήγαν πλέον συνεχώς φάσεις και μέχρι την ανάπαυλα απείλησαν ουσιαστικά μόνο σε μία περίπτωση τρανζίσιον με τον Σφιντέρσκι, όπου ο Κωνσταντόπουλος πιστώθηκε ένα κομβικό stop.

Αρχή στο δεύτερο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι θέλησαν να μείνουν ψηλά. Η εικόνα στα πρώτα λεπτά δεν θύμιζε τα αντίστοιχα του πρώτου μισού και φτάσαμε στο 53', όταν ο Ινγκασον ανέτρεψε τον Αριγίμπι και ο Τζήλος καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο 25χρονος ευστόχησε από την άσπρη βούλα και το ματς πήρε... φωτιά. Για περίπου 7-8 λεπτά τα «καναρίνια» πίεζαν τον ΠΑΟΚ, ο αγώνας παίζονταν στο μισό των φιλοξενουμένων και οι «κυανοκίτρινοι» πατούσαν πολύ καλύτερα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Αυτό προφανώς «θορύβησε» τον Γκαρσία, που έριξε τον Μπίσεσβαρ στη «μάχη». Με την είσοδό του πήγε πίσω από τον φορ και ο Μουργκ στα άκρα, εξέλιξη που επανέφερε την κατοχή στην ομάδα του. Ομως οι γηπεδούχοι αμύνονταν πολύ καλά και οι Θεσσαλονικείς ναι μεν έφερναν την μπάλα μέχρι τα καρέ του Κνετ, αλλά δεν δημιουργούσαν, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Σφιντέρσκι. Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός «έψαχνε« την κόντρα επίθεση, 1-2 φορές βγήκε με αξιώσεις (με Γιάκολις, Αριγίμπι), αλλά δεν έκανε τελική.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΝΙΝΟΥΑ

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ έμενε ψηλά και στο 81' «φλέρταρε» με το γκολ, με τα διαδοχικά σουτ των Αν. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ, που «εξουδυτέρωσε» ο Κνετ. Οι «κυανοκίτρινοι» φρέσκαραν την μεσοεπιθετική τους γραμμή ώστε και να πρεσάρουν ψηλά αλλά και να έχουν δυνάμεις ώστε να βγουν στην κόντρα (π.χ. Ντουάρτε κορυφή επίθεσης, μετά άκρα), μέχρι που φτάσαμε στο 88'. Τότε καταλογίστηκε φάουλ υπέρ των φιλοξενουμένων έξω από την περιοχή και ο Νινούα με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ουσιαστικά το ματς «τελείωσε» εκεί και στις καθυστερήσεις ο Τσόλακ σημείωσε από το σημείο του πέναλτι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε χέρι του Καρασαλίδη).

MVP: Ο Νινούα. Για τη φάση του 88'. Ο 21χρονος χαφ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έκρινε, σε μεγάλο βαθμό, το ματς.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Μουργκ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αυστριακός «έφτιαξε» αρκετές φάσεις, απείλησε και ο ίδιος και οργάνωσε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Credit στον Μπίσεσβαρ στο διάστημα που αγωνίστηκε, καθώς τότε η ομάδα του ανέκτησε την κατοχή και της προσέφερε ηρεμία. Μάλιστα είναι εκείνος που κέρδισε το φάουλ στο 88', όπου οι Θεσσαλονικείς πήραν πάλι το προβάδισμα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιάκολις στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε πρωτοβουλίες και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δεν βοηθούσε ανασταλτικά, κάτι που επέτρεψε στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ να απειλεί. Στο δεύτερο πάντως μέχρι την αλλαγή του ήταν καλός και δεν είναι τυχαίο πως ενώ αρχικά ο Λουτσιάνο είχε επιλέξει να αντικαταστήσει εκείνον με τον Ντουάρτε, τελικά τον κράτησε στο γήπεδο για επιπλέον 16 λεπτά.

Η «γκάφα»: Ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μισό βρήκε χώρους στο τραζνζίσιον, αλλά δεν έκανε έστω ευκαιρία καθώς του έλειψε η τελική πάσα. Εάν είχε «καθαρό» μυαλό, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς.

Το «στραγάλι»: Ο Τζήλος καταλόγισε αμέσως και χωρίς VAR τα δύο πέναλτι. «Εχασε» 2-3 κάρτες. Χωρίς ιδιαίτερα λάθη οι βοηθοί του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Κυρίως στο πρώτο μισό, όπου θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα, από το 1-0 που πήγε στα αποδυτήρια. Ο Παναιτωλικός πάντως μπορεί να διατηρεί παράπονα από την τύχη του, αφού μέχρι και και το 88' ήταν «μέσα» στο ματς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Μεντόζα (79' Αλβαρες), Ντάλσιο, Γιάκολις (79' Αζάντι), Βέργος (63' Ντουάρτε), Αριγίμπι, Ντίας (70' Τσιγγάρας).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (82' Ροντρίγκο), Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί (82' Νινουά), Σβαμπ (61' Εσίτι), Τζόλης (61' Μπίσεσβαρ), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (66' Τσόλακ).

 

Τελευταία Νέα