Η επικίνδυνη αποστολή του Μαρτίνς

Η επικίνδυνη αποστολή του Μαρτίνς

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Η επικίνδυνη αποστολή του Μαρτίνς

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Χαράλαμπος Συνατσάκης γράφει για τo καλοκαίρι του Ολυμπιακού και την εκκίνηση της τρίτης σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Στην πρώτη του σεζόν έπρεπε να τον ξανακάνει ΟΜΑΔΑ. Στη δεύτερη είχε την υποχρέωση να τον επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπαίνοντας στην τρίτη του σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την πιο δύσκολη αποστολή από κάθε άλλη φορά...

Είναι αλήθεια ότι στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει κερδίσει με τη δουλειά του τον σεβασμό και την αναγνώριση όλου του φίλαθλου κόσμου, καθώς κατόρθωσε να φτιάξει ένα Ολυμπιακό που με την απόδοση του στο γήπεδο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη κέρδισε την αναγνώριση από τους αντιπάλους, αν και τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι.

Μετά το τέλος της πρώτης του σεζόν στο πάγκο της ομάδας, έχοντας χάσει μέσα στον Φλεβάρη το πρωτάθλημα (μετά το 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το +9 στην βαθμολογία ) το κύπελλο (αποκλεισμός από την Λαμία) αλλά έχοντας αποκλειστεί και στην Ευρώπη (από την Ντιναμό Κιέβου στους 32 του Europa) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον θεωρούσαν ακατάλληλο για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και ζητούσαν την απομάκρυνση του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με μια προσωπική απόφαση τον κράτησε στον Πειραιά και ένα χρόνο μετά δικαιώθηκε πανηγυρικά!

Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός κράτησε όλους τους παίκτες της προηγούμενης σεζόν και ενισχύθηκε σε καίριες θέσεις, που αντιμετώπιζε σημαντικά θέματα, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά από τα πρώτα κιόλας επίσημα ματς την σεζόν, τα προκριματικά του Champions League. Με απολογισμό 6 νίκες σε 6 ματς και τέρματα 13-1 ο Ολυμπιακός πέρασε 3 προκριματικούς γύρους και βρέθηκε στους ομίλους του Champions League . Ήταν ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός τη δεύτερη σεζόν του Μαρτίνς ήταν πολύ πιο στιβαρός αμυντικά και τρομερά επικίνδυνος στην επίθεση με το άπαιχτο δίδυμο των Βαλμπουενά - Ελ Αραμπί, που τελείωσαν τη σεζόν με εκπληκτικά νούμερα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κατέκτησε το Κύπελλο και έφτασε ένα βήμα από το Final 8 του Europa League , όπου αποκλείστηκε από την Γουλβς, όντας στο μεγαλύτερο διάστημα των δύο αγώνων καλύτερος.

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μάρτινς ήταν απόλυτα επιτυχημένη και έτσι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για δύο χρόνια, με τον Μαρτίνς να είναι ένας από τους ελάχιστους προπονητές στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού που συνεχίζουν για τρίτη σεζόν στον πάγκο του. Το σενάριο θα ήταν ιδανικό για τον Πορτογάλο προπονητή μπαίνοντας στην τρίτη του σεζόν, όμως η πανδημία έβαλε στον δρόμο του αναπάντεχα εμπόδια.

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά έπληξε και το ποδόσφαιρο όπου σταμάτησε για τρεις μήνες σε όλη την Ευρώπη. Τα περισσότερα πρωταθλήματα ξεκίνησαν και μαζί τους οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, όπου φυσικά συμμετείχε ακόμα ο Ολυμπιακός, μετά την επικών διαστάσεων πρόκριση τους μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Αυτό τον ανάγκασε να παραμείνει σε εγρήγορση μέχρι και τον Αύγουστο και έτσι η προετοιμασία της νέας σεζόν δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να έχει την παραδοσιακή της μορφή που έχουμε συνηθίσει.

Μετά από αυτή την εξαιρετική σεζόν οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν τις μετοχές τους σημαντικά, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και ως εκ τούτου μεγάλων προτάσεων που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ο Ομάρ μετά από 6 χρόνια στην ομάδα αποφάσισε να αποδεχτεί το συμβόλαιο της ζωής του στην Τουρκία και την Γαλατάσαραϊ, ο Τσιμίκας ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή με την μετακίνηση τους στην Λίβερπουλ έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ, ο Γκιγιέρμε δέχτηκε αστρονομική πρόταση από το Κατάρ και την ομάδα του Τσάβι και αποχώρησε υπογράφοντας συμβόλαιο που θα του αποφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ υπάρχουν ακόμα παίχτες όπως ο Σεμέδο, ο Καμαρά και ο Σα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φέρουν πρόταση και να αποχωρήσουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα καλύψει το κενό αυτών των παικτών, καθώς ήδη έχουν έρθει στην ομάδα ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης και εμπειρίας όπως ο Ραφίνια (πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν) και ο παλιός γνώριμος Χοσέ Χολέμπας, που επέστρεψε για την δεύτερη θητεία του στο λιμάνι, αλλά και ποδοσφαιριστές με μεγάλη προοπτική και ταλέντο όπως ο Πεπέ από την Γκιμαράες (κόστισε 4 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό) και φυσικά ο Γιαν Εμβιλά που έρχεται για να καλύψει το κενό του Γκιγιέρμε, υπογράφοντας συμβόλαιο που θα του αποφέρει 1.7 εκατομμύρια το χρόνο, κάνοντάς τον τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Η ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚOΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΕΖΟΝ

Ο Ολυμπιακός για κάθε παίκτη που χάνει ψάχνει για την καλύτερη δυνατή λύση, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλες τις μεταγραφές και τη διοίκηση να του κάνει όλα τα χατίρια στο μετρό του δυνατού. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει πολλά από τα βασικά του γρανάζια και φυσικά ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της προηγούμενης σεζόν, την ομοιογένεια που υπήρχε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτό τον χρόνο καθώς πλησιάζουν τα play off του Champions League, όπου η ομάδα έχει ως μεγάλο στόχο την παρουσία της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και βέβαια τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ που θα της αποφέρει.

Ο Mαρτίνς αν μπορούσε θα ήθελε να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές από τώρα στου Ρέντη όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου και μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούν να προκύψουν νεα δεδομένα. Έτσι είναι αναγκασμένος να δουλεύει με το υπάρχον ρόστερ και να προσθέτει σιγά σιγά τα νέα κομμάτια του παζλ παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα είναι πολύ απαιτητικές και άκρως σημαντικές για την εξέλιξη της σεζόν.

Ζήτημα αποτελεί και το πώς ο Μαρτίνς θα κατορθώσει να διατηρήσει φρέσκια και ανταγωνιστική την ομάδα σε μια σεζόν που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, αφού οι παίκτες δεν είχαν πάρα μόνο δέκα μέρες διακοπών στην διάθεση τους. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο Ολυμπιακός σε μια ακόμη μαραθώνια σεζόν δεδομένου ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα έχει την διαδικασία των play off , αλλά και το γεγονός ότι θα παίζει στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πέδρο Μαρτίνς σεζόν Νο 3 λοιπόν στον Ολυμπιακό και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει για άλλη μια σεζόν να διατηρήσει τα σκήπτρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αφήσει το στίγμα του στην Ευρώπη, όμως απέναντί του δεν θα σταθούν μόνο οι αντίπαλες ομάδες αλλά και η κούραση που θα κουβαλάει από την σεζόν που προηγήθηκε καθώς και η μάχη που θα δίνει η ομάδα με τον χρόνο ώστε να δέσουν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Μαρτίνς θα σκοντάψει σε κάποιο από τα εμπόδια ή αν θα συνεχίσει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στο μεγάλο λιμάνι.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog