Ελλάδα - Ιρλανδία 1-1

Gazzetta team
Ελλάδα - Ιρλανδία 1-1

bet365

Με τη «σούπερ» αλλαγή της Σπυριδωνίδου, η οποία μπήκε στο 83' στο ματς και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, η Εθνική Ομάδα Γυναικών έσωσε μια πολύτιμη παρτίδα κόντρα στην Ιρλανδία (1-1) και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα τελικά του EURO.

Αλύγιστη Εθνική Γυναικών απέναντι στην Ιρλανδία και παραμένει ζωντανή. Τα κορίτσια του Αντώνη Πριόνα έμειναν όρθια απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα των Έιρε, κάνοντας το τελικό 1-1 στο 93' της αναμέτρησης και δεν άφησαν τις δεύτερες Ιρλανδές να αυξήσουν τη διαφορά με το αντιπρωπευτικό μας συγκρότημα από το +3.

Οι ανεβασμένες ελληνίδες παίκτριες στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν για να φέρουν στα ίσια το σκορ, το οποίο είχε ανοίξει μόλις στο 13' η Μπάρετ για τις φιλοξενούμενες και βρήκαν την μεγάλη πρωταγωνίστρια τους σε μια αλλαγή του coach Πριόνα. Η Αναστασία Σπυριδωνίδου, που αγωνίζεται στην ισπανική Σαραγόσα, πέρασε στο 83΄ στη θέση της Μωραΐτου και μετά από δέκα λεπτά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το καθοριστικό τέρμα, με όμορφο σουτ που άφησε ανήμπορη την γκολκίπερ Χούριχαν να αντιδράσει.

Έτσι, η Ελλάδα με τον βαθμό έφτασε τους τέσσερις συνολικά σε τρία ματς και βρίσκεται στην τρίτη θέση του 9ου ομίλου, με την Ιρλανδία να είναι 2η με επτά.

Σημειώνεται ότι η πρόκριση στο EURO 2021 εξασφαλίζεται είτε μέσω της πρώτης θέσης, είτε ως μία από τις τρεις καλύτερες δεύτερες των ομίλων.

Ελλάδα (Πριόνας): Παπακωνσταντίνου, Γκάτσου, Σίδηρα, Χατζηγιαννίδου, Κυδωνάκη (61' Σαρρή), Κακαμπούκη (70' Καλδαρίδου), Μάρκου, Κυνοσσίδου, Μωραΐτου (83' Σπυριδωνίδου, Χατζηνικολάου, Κοκοβιάδου

Ιρλανδία (Πόου): Χούριχαν, ΜακΚαμπ, Κουίν, Κάλντουελ, Ράσελ (46' Κίναν), Φιν, Φέιχι, Κίρναν, Γουίλαν, Μπάρετ (82' Ρος), Ο' Σάλιβαν

 

Τελευταία Νέα