Μόνο ο...φορ

Μόνο ο...φορ

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Μόνο ο...φορ

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για την τελευταία ορθάνοιχτη θέση της 11άδας που μένει ανοιχτή εν όψει Παρτιζάν.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Eλφσμποργκ - Χάμαρμπι (21+).

Φυσικά και τους ξέρει. Όχι και τους έντεκα, αλλά σχεδόν όλους. Φρόντισε επιστρέφοντας στην Αθήνα να έχει πάρει αποφάσεις, έχοντας τακτοποιήσει τις σκέψεις του. Και αυτή είναι μια πρώτη προσωπική μικρή νίκη για τον Μπέσνικ Χάσι. Τον προπονητή του Ολυμπιακού που μοιάζει όντως να κινείται με σχετική άνεση σε αυτά τα στενά χρονικά περιθώρια που τον υποχρεώνουν τα προκριματικά.

Παρότι λοιπόν είδε καμιά σαρανταριά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές σε Ζέεφελντ και Γκενκ, τα έκανε ήδη τα κουμάντα του. Και μέσα από τα φιλικά έχει δώσει το στίγμα. Καπίνο, Ομάρ, Ρέτσος, Κούτρης, Ρομαό, Φορτούνης και Μάριν είναι ως τώρα μέσα σε κάθε σοβαρή δοκιμή. Τι μένει; Ο Οφόε δεδομένα, και δύο «μάχες» ανάμεσα στον βαθμό ετοιμότητας και την πρώτη εναλλακτική. Θα είναι ο Βούκοβιτς ή ο Σισέ στην άμυνα. Ο Καρσελά ή ο Πάρντο στο δεξί άκρο της επίθεσης. Σχηματισμένος ο πρωταθλητής, σχεδόν δέκα ημέρες πριν την το πρώτο ματς με την Παρτιζάν.

Μονάχα ο φορ είναι... κουβέντα για πολλούς, αλλά οι μέρες που απομένουν είναι αρκετές με θέα στην καλύτερη δυνατή απόφαση. Το καλό είναι ότι υπάρχουν επιλογές. Και κυρίως ότι το πρώτο ματς με τους Σέρβους είναι εκτός έδρας, άρα σηκώνει ακόμη και Σεμπά αν χρειαστεί. Αν ο Εμενίκε δεν είναι στο βαθμό που πρέπει. Αν ο Ανσαριφάρντ συνεχίζει να μην πείθει ιδιαιτέρως. Αν ο Μπεν, που είναι από τα κέρδη του Γκενκ δεν ξεμπλέξει σύντομα με τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπωρεί.

Ναι μέχρι Σεμπά, καθώς γενικότερα στη διετία που πέρασε ο Βραζιλιάνος πάντα κατάφερνε να κερδίσει μια θέση βασικού σε τέτοιες... αποστολές. Δείχνει να είναι πίσω από τον Μάριν για το αριστερό άκρο. Του προκύπτει όμως άλλο παράθυρο για το αρχικό σχήμα. Ξαναλέμε ότι και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες, άλλος περισσότερες και άλλος λιγότερες. Λογικά το φιλικό της Τετάρτης με τον Αστέρα θα παίξει τον ρόλο του με θέα στην τελική επιλογή.

Πήρε καλό παίκτη ο Ολυμπιακός για την επίθεση του. Και αν καταλαβαίνουμε καλά είναι κάτι σαν το στοίχημα της σεζόν ο Εμενίκε. Εξ ου και το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι πείσθηκαν να προχωρήσουν σε μια μεταγραφή που το κόστος της μόνο για την πρώτη χρονιά είναι κάπου στα έξι εκατ ευρώ. Η μεταγραφή (2.5 εκατ ευρώ), το συμβόλαιο (2 εκατ ευρώ), η εφορία (53%). Το πιο βαρύ... deal του καλοκαιριού.

Θέλει χρόνο όμως ο Νιγηριανός, o οποίος έρχεται με 27 συμμετοχές από την προηγούμενη σεζόν αλλά μόλις με 7 παρουσίες μέσα στο 2017. Συν φυσικά το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να κάνει ούτε ημέρα προετοιμασία με τη Φενέρ η οποία τον τοποθέτησε από την αρχή στους... υπό μεταγραφή. Χρειάζεται λοιπόν ένα διάστημα να πάρει τα πάνω του. Αυτή την αίσθηση έχει δώσει εντός της ομάδας, αυτό μας έδειξε και στο φιλικό του Σαββάτου με την Λόκερεν όταν και χρησιμοποιήθηκε για ένα μισάωρο. Λογικά θα είναι έτοιμος για τη ρεβάνς με τη Παρτιζάν. Στο Βελιγράδι δύσκολα θα παίξει από την αρχή. Και κάπως έτσι είναι που προκύπτει η σχετική συζήτηση.

Θυμίζουμε ότι την καλύτερη του εμφάνιση ο Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό, την έκανε στην Τουρκία, στο εκτός έδρας με την Οσμανλισπόρ όταν και πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των πρωταθλητών. Και βέβαια θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον Αύγουστο θα κάνουν και άλλη μεταγραφή στην επίθεση. Ήδη υπάρχει μια σχετική λίστα επιλογών, σχηματισμένη...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής