Στον... αέρα η δίκη για την κάρτα υγείας

Στον... αέρα η δίκη για την κάρτα υγείας

bet365

Εξαιρετικά αβέβαιο είναι το εάν θα συζητηθεί την Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το θέμα της κάρτας υγείας με ένα μέρος των κατηγορούμενων να επιζητά την αναβολή.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση από το Σάββατο είχε προκύψει η πληροφορία περί αναβολής. Υπάρχει μία ομάδα ατόμων που δεν ενδιαφέρονται να επανέλθουν σε πόστα στο ποδόσφαιρο οπότε επιζητούν την αναβολή.
Υπάρχουν όμως και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που λόγω της κατηγορίας που αντιμετωπίζουν κηρύχθηκαν έκπτωτα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράγοντες που επηρεάστηκαν από αυτήν την εξέλιξη όπως ο Γκιρτζίκης που οδηγήθηκε σε αποχώρηση από την προεδρία. Άτομα που θα ήθελαν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες και να διεκδικήσουν έτσι την επιστροφή τους στα αξιώματα ή τις θέσεις που κατείχαν. Από την πλευρά της νομικής εκπροσώπησης των πρώην μελών της ΕΠΟ προκύπτει πως επειδή... τρέχουν και άλλα θέματα και δικαστικές υποθέσεις είναι πολύ πιθανό να υπάρχει διακοπή την Δευτέρα και να οριστεί νέα δικάσιμος.
Κατηγορίες στην υπόθεση της «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ, αντιμετωπίζουν οι πρώην πρόεδροι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης και άλλα 19 μέλη του Δ.Σ. από το 2005. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος για ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των παικτών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ. Η κατηγορία είναι βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα: ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).
 

Τελευταία Νέα