Όταν τα περιμένεις όλα απ' τον Ζλάταν...

Όταν τα περιμένεις όλα απ' τον Ζλάταν...

Κώστας Ζάλιαρης
Όταν τα περιμένεις όλα απ' τον Ζλάταν...

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τις επιθετικές επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το... μονοπώλιο του Ζλάταν στα γκολ και το πάθημα της ομάδας που μετά τον Σουηδό καταρρέει στην αντίπαλη περιοχή.

Στο αποψινό ματς με την Έβερτον, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα... ευγνωμονεί τον Θεό που του στέλνει πάλι στο αγωνιστικό πλάνο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έπειτα από απουσία τριών αγωνιστικών στα εγχώρια, για την εσκεμμένη αγκωνιά στον Τάιρον Μινγκς, στην αναμέτρηση με τη Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Σουηδός σούπερ σταρ είναι ο άνθρωπος που μπορεί να... ανάψει ξανά την επιθετική σπίθα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού, όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να διατηρήσουν τη... φλόγα στο δημιουργικό/εκτελεστικό κομμάτι, όπου πάσχει σοβαρά ο σύλλογος του Μάντσεστερ.

Ρίχνοντας μια πρώτη, απλή ματιά στους αριθμούς του ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων» και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του σκοραρίσματος, βλέπει κανείς τα 15 γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και μετά από εκείνον... το χάος!

Αμέσως μετά έρχεται ο Χουάν Μάτα στα 6 τέρματα και ο Πολ Πογκμπά στα 4 γκολ, με τις επιδόσεις των αμιγώς επιθετικών ποδοσφαιριστών να προκαλούν τρομερή εντύπωση.

Οι Ρούνεϊ (2), Μαρσιάλ (3) και Ράσφορντ (3) έχουν μείνει σε τέτοια επίπεδα που ασφαλώς και δεν τιμούν ούτε τους ίδιους, ούτε την ομάδα, ούτε βοηθούν τον Μουρίνιο να σκεφτεί πως οι λύσεις που έχει για τη γραμμή κρούσης είναι τέτοιες που θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Οι 16 χαμένοι βαθμοί και μάλιστα σε παιχνίδια στο «Ολντ Τράφορντ» από τις ισοπαλίες, εξαιρώντας φυσικά την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, υποδεικνύουν το μείζον πρόβλημα της ορθής ολοκλήρωσης των ευκαιριών που παρουσιάζονται στους ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, αλλά και της αδυναμίας που κάνει την εμφάνισή της ανά διαστήματα για την δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών στα αντίπαλα καρέ.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ρόμα – Λάτσιο (21+).

Ακόμα και σε συνθήκες απόλυτης κυριαρχίας, όπου οι μετρητές των στατιστικών τρελαίνονται, όπως συνέβη τον περασμένο Οκτώβρη με τις 37 τελικές προσπάθειες απέναντι στη Μπέρνλι, όσο κι αν η τύχη γυρίζει τελείως την πλάτη στην ομάδα, πάλι λείπουν τα καλύτερα, πιο ψύχραιμα και με αυτοπεποίθηση τελειώματα από τους ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο.

Με την πρόσληψη του «special one» στον πάγκο, αυτό που πίστεψαν εξ αρχής οι οπαδοί του συλλόγου και το οποίο ήθελε όντως να επαναφέρει ο Πορτογάλος κόουτς, ήταν το Fear Factor της ομάδας. Βέβαια, σε σχέση με αυτό που έβλεπαν όλοι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην παρουσία του Λουίς Φαν Χάαλ στην τεχνική ηγεσία και τον... βαθύ ύπνο που προκαλούσε η εικόνα των «κόκκινων διαβόλων», δεν ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος που θα βελτίωνε αυτό το κομμάτι. Ναι, είναι καλύτερη στην εμφάνισή του, αλλά όχι όσο αποτελεσματικό και εντυπωσιακό θα έπρεπε και θα μπορούσε το σύνολο του Μουρίνιο.

Τα 20 γκολ που έχουν επιτευχθεί εντός έδρας, είναι λιγότερα και από ομάδες όπως οι Χαλ, Σουόνσι και Μπέρνλι στο δικό τους «σπίτι». Το ποσοστό του 40% των νικών μπροστά στο κοινό της, είναι το χειρότερο για τη Γιουνάιτεντ από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ! Ο μέσος όρος των 1,33 τερμάτων ανά ματς, είναι επίσης η χειρότερη επίδοση που παρατηρεί κανείς στην ιστορία του συλλόγου στη σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Η παρουσία στην 5η θέση της βαθμολογίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και... τιμητικότατη, λαμβάνοντας υπόψιν τις 14 νίκες και τα μόλις 42 τέρματα σε 28 αναμετρήσεις της Πρέμιερ, με τους αριθμούς αυτούς να είναι πολύ χαμηλότεροι από εκείνους που έχουν πετύχει μέχρι και αυτή τη στιγμή της σεζόν οι υπόλοιπες ομάδες των πρώτων 7 θέσεων του βαθμολογικού πίνακα. Η πρωτοπόρος Τσέλσι έχει σκοράρει 60 φορές, η Τότεναμ έχει 57 γκολ, η Λίβερπουλ 64, η Σίτι 56, η Άρσεναλ 58 και η Έβερτον 52.

Το γεγονός πως οι «κόκκινοι διάβολοι» πάσχουν τόσο πολύ στα εντός έδρας παιχνίδια, κάνουν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο την πρώτη του σεζόν στον πάγκο του συλλόγου του Μάντσεστερ, με τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών μπροστά στο κοινό της ομάδας στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι 26 φετινοί βαθμοί από 15 ματς στο «Ολντ Τράφορντ», χρειάζονται... αρκετή δουλειά για να ξεπεράσουν τις επιδόσεις των Ντέιβιντ Μόγιες και Λουίς Φαν Χάαλ, όπως φανερώνει και ο παρακάτω πίνακας:

Ο Γκάρι Νέβιλ, μετά το τελευταίο παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ, όπου όσο κι αν η Γιουνάιτεντ έψαξε τα γκολ της νίκης δεν βρήκε ούτε... μισό για να μην απολέσει ξανά βαθμούς εντός έδρας, ανέφερε: «Το καλό για τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι ότι μπορεί εύκολα να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος. Δεν υπάρχει ένστικτο του killer από τους επιθετικούς της ομάδας αυτή τη στιγμή. Απέναντι στη Μπέρνλι είχαν 35 τελικές και αυτό συμβαίνει σε αρκετά ματς να ψάχνουν τόσο πολύ το γκολ, όμως η ομάδα χρειάζεται ποιότητα και ένστικτο του σκόρερ στο τελικό τρίτο του γηπέδου. Ο Ζοσέ όντως ήταν εκνευρισμένος μετά το ματς με τη Γουέστ Μπρομ, όμως ξέρει που ακριβώς πρέπει να επενδύσει για να βελτιώσει την κατάσταση. Χρειάζεται παίκτες ικανούς να παίρνουν μόνοι τους ένα παιχνίδι κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο ρόστερ».

Αν αυτός ο... clutch παίκτης για τη Γιουνάιτεντ είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και μπορεί να θεωρηθεί ίσως ο μοναδικός μαζί με τον Ρούνεϊ που μπορούν ν' αλλάξουν ανά πάσα στιγμή μια αναμέτρηση, τότε ακόμα και ο Σουηδός αστέρας θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ καλύτερα πράγματα από τα 15 τέρματα που έχει καταγράψει στην πρώτη του χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Έχει 43 τελικές προσπάθειες στον αντίπαλο στόχο, επίδοση που δεν έχει φτάσει κανείς άλλος συμπαίκτης του από την έναρξη της... περσινής αγωνιστικής περιόδου (!), ενώ, με τις 109 προσπάθειες σε σύνολο, είναι επίσης πρώτος απ' όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας και μάλιστα, προσθέτοντας και τη σεζόν 2015-2016!

«Θα πρέπει να πάρουν τα πάνω τους γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί και ντροπιαστικό για τους ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Μαρσιάλ και Ράσφορντ, το γεγονός πως για να κάνουν κι εκείνοι πιο αισθητή την παρουσία τους στις αντίπαλες άμυνες, χρειάζονται ένα... 35χρονο κοντά τους να τους δίνει λίγη από την αυτοπεποίθησή του κι αυτό είναι ανησυχητικό στοιχείο για την ψυχολογία των παικτών» σχολίασε από την πλευρά του ο Τζέιμι Κάραγκερ στην τηλεόραση του SkySports.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα