Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Γιώργος Καραμάνος
Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

bet365

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ξέσπασαν στην έδρα των πρωταθλητών. Τα έκαναν όλα σωστά, διέλυσαν 0-3 την Λέστερ που αργοσβήνει και πλησίασαν στο -2 από την τετράδα.

Οι τρεις διαδοχικές ισοπαλίες της είχαν κόψει τη φόρα. Τώρα όμως η Γιουνάιτεντ ξεκόλλησε και έκανε το άλμα. Παίζοντας περισσότερο ουσιαστικά και λιγότερο θεαματικά, πήρε σημαντικό τρίποντο στο Λέστερ και με το 0-3 εκείνη πλησίασε στο -2 από την τετράδα και άφησε τους πρωταθλητές να αργοσβήνουν οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρχικά με ενέργεια, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν φάση, κάτι που γενικότερα δεν συνέβη ποτέ στον αγώνα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι σταδιακά έπαιρναν μέτρα και στο 35' απείλησαν με τον Ράσφορντ και τον Σμάιχελ να το βγάζει δύσκολα χαμηλά. Στο 42' όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Μχιταριάν. Ο Αρμένιος ξεχύθηκε από το κέντρο, πέρασε στο σπριντ Χουτ, Μόργκαν και πλάσαρε τον Δανό πορτιέρο, που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν σταμάτησε την πορεία της προς τα δίχτυα.

Μόλις ενάμιση λεπτό αργότερα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Στο γύρισμα του Βαλένσια, ο Ιμπρα έκανε ωραίο τελείωμα με πλασέ από το σημείο του πέναλτι και έγινε ο γηραιότερος που φτάνει τα 15 γκολ σε μία σεζόν στην Premier League (35 ετών και 125 ημερών), αλλά και ο πρώτος μετά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι το 2012-'13 με 20 τέρματα γενικότερα σε μία χρονιά για την Μάντσεστερ. Εκεί ουσιαστικά κλείδωσε και το αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν ακόμα ένα. Μάτα-Μχιταριάν έφτιαξαν το 1-2 στο 49', ο δεύτερος έκανε την τέλεια κάθετη και ο Ισπανός το άνετο πλασέ.

Μέχρι το φινάλε η Λέστερ είχε μόνο την εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ (57' ξυστά από το αριστερό δοκάρι) και τίποτ' άλλο. Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να έχει φτάσει στο καρέ, αλλά ο Μάτα που βγήκε μόνος του (62'), πήγε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Σμάιχελ, που απλά την μπλόκαρε. Με το τρίποντο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο συνέχισε αήττητη για 15η αγωνιστική (8 νίκες), ενώ οι πρωταθλητές αναμένουν εξελίξεις ακόμα και στο θέμα του προπονητή.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ν'Ντιντί, Ντρίνκγουοτερ, Μούσα (46' Γκρέι), Οκαζάκι (46' Κινγκ), Μαχρέζ, Βάρντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Ρόχο (46' Μπλιντ), Βαλένσια, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (77' Φελαϊνί), Μχιταριάν, Ράσφορντ (83' Γιανγκ), Ιμπραΐμοβιτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα