ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

bet365

Στην εμφάνιση της ζωής του, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έπιασε τα πάντα, ο ΠΑΟΚ έχασε τα πάντα και με το γκολ του Τζημόπουλου ο ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) έφυγε θριαμβευτής από την παγωμένη Τούμπα! Δοκάρι στο 87΄ο Κλάους. Ξανά στην 5άδα οι Γιαννιώτες!

Στην παγωμένη Τούμπα, με το θερμόμετρο να δείχνει -5, ο ΠΑΣ στάθηκε όρθιος και έφυγε πανάξια με το «διπλό» (0-1) με σκόρερ τον Τζημόπουλο και ήρωα τον τερματοφύλακά του, Πασχαλάκη, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Όμως, όσοι άντεξαν το πολικό κρύο (ήταν δεν ήταν 5.000) δεν πίστευαν αυτό που στο τέλος είδαν τα μάτια τους. Οι αριθμοί για ακόμη ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατα υπέρ του: 28 τελικές (οι 17 προς την εστία), 17 αποκρούσεις ο αντίπαλος τερματοφύλακας και 70%-30% κατοχή της μπάλας.

Αλήθεια, τι άλλο παιχνίδι θα χάσει ο ΠΑΟΚ; Αλήθεια, ποιος ποδοσφαιρικός Θεός βλέπει μια ομάδα να δημιουργεί, να παίζει ορθολογικά από την αρχή ως το τέλος να παράγει φάσεις, να έχει ευκαιρίες και στο τέλος να φεύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο; Αν υπάρχει, ας έρθει μια βόλτα από την Τούμπα, όπου κόντρα σε κάθε λογική ο ΠΑΟΚ γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα και έμεινε ξανά πίσω στο κυνήγι των πρώτων θέσεων.

Οι Γιαννιώτες, για να μην τους αδικούμε καθόλου, πάλεψαν, προσπάθησαν και δικαιότατα έβαλαν ένα τέλος στο σερί της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς, που αν και καλύτεροι, ανώτεροι και κυρίαρχοι σ’ ολόκληρο το 90λεπτο δεν κατάλαβαν πως έφυγαν στο τέλος ηττημένοι από την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο γνωστός ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που στα 90 λεπτά δημιούργησε και πάλι ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά τόσο η δική του αδυναμία, όσο και η ικανότητα του Πασχαλάκη τον άφησαν στο μηδέν.

Δέκα φάσεις, μηδέν γκολ!

2′: Ξεκίνημα με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης μέσα από μικρή περιοχή επιχείρησε δύο σουτ, αλλά σε δυο προσπάθειες έβγαλε εξαιρετικά ο Πασχαλάκης.

8΄: Σουτ του Τσίμιροτ, μετά από συνεργασία με τον Κουλούρη, αλλά το σουτ του Βόσνιου από καλό σημείο έβγαλε και πάλι ο Πασχαλάκης.

19′: Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή με ατομική ενέργεια, έχασε τη μπάλα που αυτή κατέληξε στον Τζάλμα. Ο Πασχαλάκης όμως είχε και πάλι την επέμβαση.

24′: Ο Κουλούρης κυνήγησε μια σκοτωμένη μπαλιά, την γύρισε στον Πελκα στην καρδιά της περιοχής με τον Τζημόπουλο να στέλνει την μπάλα σε κορνερ. Άλλη μια μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ.

26′: Εξαιρετική εκτέλεση του Πέλκα στο πίσω δοκάρι, ακόμα μια σπουδαία επέμβαση από τον Πασχαλάκη.

30′: Ο Λέοβατς από αριστερά βρίσκει τον Πέλκα μέσα στην περιοχή, αλλά και αυτό το σουτ το έβγαλε ο Πασχαλάκης.

31′:Ακόμα μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Κουλούρη να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

32′: Ο Κουλούρης βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Μπίσεβαρ που πάει να κερδίσει με τακουνάκι υπό την πίεση του Καρανίκα, ξανά το έβγαλε ο Πασχαλάκης και αυτό.

36′: Ο Τζάλμα προλαβαίνει την μπάλα πάνω στην γραμμή πριν το δοκάρι και την στρώνει για τον Κουλούρη, αλλά προλαβαίνει η άμυνα του ΠΑΣ και διώχνει σε κόρνερ

41′: Πέλκας και Μπίσεσβαρ συνδυάστηκαν, ο πρώτος την γύρισε στην καρδιά της περιοχής με τον Τζάλμα να είναι λίγο πιο πίσω και να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Το «χρυσό» γκολ του Τζημόπουλου

«Είχαμε τον Πασχαλάκη και τύχη», παραδέχθηκε ο Πετράκης, που είδε την ομάδα του κόντρα στη ροή να βγάζει μια μεγάλη φάση με τον Ακόστα στο 16ο λεπτό (με τον Γλύκο να βγάζει το σουτ) και στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε. Ο Ακόστα ήταν αυτός που έκανε το κόρνερ, ο Κουλούρης δεν έδιωξε και η μπάλα στρώθηκε στον Τζημόπουλο, που μέσα από την περιοχή έκανε στο 17’ το 0-1.

Εξι ευκαιρίες σε δέκα λεπτά!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει για καλύτερους παίκτες τον Πέλκα και τον Κουλούρη, αλλά δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Με τίποτα. Από το 46’ μέχρι και το 55’ έκανε έξι σημαντικές φάσεις, αλλά το σκορ παρέμενε στο 0-1.

Στο 47′ ο Κουλούρης βρέθηκε σε θέση βολής με το τελείωμα του ωστόσο να μην είναι καλό, στο 48’ το μακρινό σουτ του Κάνιας, έβγαλε με δυσκολία –ποιος άλλος;- ο Πασχαλάκης, ενώ στο 49’ ο Κουλούρης δημιούργησε τη φάση για τον Πέλκα, που μόνος του αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Και να ήταν μόνο αυτό. Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Πέλκας ήταν αυτό;ς που έχασε μια… άχαστη ευκαιρία και τον Πασχαλάκη να τον σταματάει για ακόμη μια φορά.

Δοκάρι με Κλάους

Ακολούθησαν νέες προσπάθειες και σουτ από Πέλκα (52’) και Τσίμιροτ (55’) για έναν ΠΑΟΚ, που μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ έχοντας μέχρι τότε 15 τελικές μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, με επτά στη εστία αλλά η μπάλα δεν έχει μπει στα δίχτυα του ΠΑΣ!

Το σερί των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε με το μονοκόμματο σουτ του Μπίσεσβαρ στο 84’ να διώχνει σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, τον Μυστακίδη να μην προλαβαίνει στο 87’ να σπρώξει την μπάλα στην άδεια εστία και αποκορύφωμα η φάση του 88ου λεπτού, όταν ο Κλάους σούταρε η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Μιχαήλ και χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ πριν καταλήξει κόρνερ.

MVP: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πήγε στον ΠΑΣ ως αντικαταστάτης του Μάρκου Βελλίδη, όταν αυτός κατέληξε στον ΠΑΟΚ, και μέσα στην Τούμπα έκανε το παιχνίδι της ζωής του. «Σ’ όλα τα δικά μας παιχνίδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας είναι ο MVP», παραδέχθηκε ο Ίβιτς.

Στο ύψος του: Ο Δημήτρης Πέλκας στη Λιβαδειά έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ, σήμερα όμως σε ένα πολύ καλό παιχνίδι δεν συνδύασε την εμφάνισή του με ένα γκολ, που θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος: Πολλές λάθος μπάλες και άσκοπες ενέργειες στη μεσαία γραμμή από τον Χοσέ Κάνιας, που δεν ήταν ο γνωστός Κάνιας.

Η γκάφα: Αν θέλουμε να βρούμε κάτι, τότε θα μείνουμε στο άτσαλο και αδύναμο διώξιμο της μπάλας από τον Κουλούρη στη φάση του 0-1 και πριν η μπάλα στρωθεί στα πόδια του Τζημόπουλου

Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου τα πήγε καλά, με σωστές υποδείξεις στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είναι αλήθεια ότι μαζί του ουδείς ασχολήθηκε πλην των τελευταίων λεπτών όταν έδωσε 1-2 σφυρίγματα που έμοιαζαν με ανάσες στον ΠΑΣ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να λέει ότι σε ένα ακόμη ματς ήταν καλύτερος του αντίπαλου του, αλλά δεν κέρδισε, θα συνεχίσει να ψάχνει πεταμένους βαθμούς, όπως τους τρεις απόψε απέναντι στον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες ήξεραν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν, τι ζητούσαν στο γήπεδο και έφυγαν με το πολύτιμο τρίποντο. Ετσι έιναι το ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Τσίμιροτ (66’ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (86’ Περέιρα), Κουλούρης (61’ Αθανασιάδης), Κάμπος

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (27’ Γαρουφαλιάς, 75’ Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (89’ Μπουκουβάλας), Ακόστα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα