Τι ωραίο ποδόσφαιρο και... ένα έγκλημα που συνεχίζεται

Τι ωραίο ποδόσφαιρο και... ένα έγκλημα που συνεχίζεται

Τι ωραίο ποδόσφαιρο και... ένα έγκλημα που συνεχίζεται

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου υποδέχεται το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ για το 2017 βγάζοντας για ακόμη μια φορά τα ίδια και τα ίδια συμπεράσματα.

Είναι αυτό που λένε… «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη». Ο αγώνας Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ ήρθε στο ξεκίνημα του 2017, για να επιβεβαιώσει τόσα και τόσα πράγματα που αναφέραμε για τον φετινό ΠΑΟΚ, μέχρι και το τελευταίο του παιχνίδι μέσα στο 2016…

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά από σημαντική διακοπή, έπαιξε εκτός έδρας με έναν σχετικά αδύναμο αντίπαλο.

Και σε αυτό το ματς είδαμε τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί τόσα πολλά και τόσα ωραία ποδοσφαιρικά πράγματα, αλλά λόγω αστοχίας-ατυχίας-ανικανότητας στο τελείωμα, κινδύνευσε να τιμωρηθεί (από την μπάλα) με τον χειρότερο τρόπο.

Είδαμε μία ομάδα που μπήκε αποφασιστικά από το ξεκίνημα και παρά τις δεκάδες αναποδιές, κατάφερε να διατηρήσει ένα καλό ρυθμό για 90 λεπτά.

Είδαμε ένα σύνολο όπου με πρώτο τον τερματοφύλακα ο οποίος παίζει εξαιρετικά με τα πόδια, χτίζει σωστές επιθέσεις από πίσω και μπορεί να φθάσει ΟΜΑΔΙΚΑ και με διαφορετικούς τρόπους, σε εκτελέσεις μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Αυτό έγινε είτε με γρήγορο ποδόσφαιρο, είτε με πλαγιοκοπήσεις, είτε με παιχνίδι από τον άξονα, με συνδυασμούς, με κλεψίματα, με δεύτερες μπάλες, με αρκετές φάσεις και από στημένα, για πρώτη φορά και με πολλά μακρινά σουτ.

Είναι πολύ βασικό το ότι όόόλα αυτά, δεν απορύθμισαν την αμυντική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ σε αυτό το ματς δεν κινδύνευσε, η επιθετικότητά του δεν τον εξέθεσε και δεν έβλεπαν οι αμυντικοί του τις πλάτες αντίπαλων επιθετικών που έφευγαν μόνοι απέναντι στον τερματοφύλακα…

Όλα αυτά τα είδαμε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά. Είδαμε και πάλι 22(!!) τελικές προσπάθειες. Είδαμε άπειρες σωστές μεταβιβάσεις. Είδαμε τεράστια ποσοστά κατοχής στο μισό γήπεδο του αντιπάλου με συνεχόμενες προωθητικές και όχι τόσα παράλληλες πάσες. Είδαμε 10/34 γεμίσματα. Είδαμε φοβερό πάθος στο κλέψιμο της μπάλας, όταν αυτή χάνονταν. Είδαμε τον αντίπαλο γκολκήπερ να έχει πάνω από 20(!!) επεμβάσεις (και αποκρούσεις και εξόδους και απομακρύνσεις και… τα πάντα).

Αυτά είναι τα θετικά που επιβεβαιώθηκαν σε ένα ακόμη ματς με μικρομεσαίο και μάλιστα μετά από σημαντική διακοπή.

Όλα τα παραπάνω είναι αντικειμενικά και χιλιογραμμένα από εμάς… Οι περισσότεροι πλέον συμφωνούν…

Αν βέβαια ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε και το ματς έληγε (όλως παραδόξως 0-0) αν δηλαδή ο Πέλκας δεν ευστοχούσε σε αυτή την κεφαλιά, τότε η πλειοψηφία που κρίνει ΜΟΝΟ από το αποτέλεσμα, δεν θα έβλεπε τίποτα από τα παραπάνω….

Εδώ επάνω βέβαια πρέπει να πούμε ότι ΣΑΦΩΣ υπάρχει πρόβλημα. Η αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ φθάνει στα όρια του ποδοσφαιρικού εγκλήματος. Το έχει πληρώσει αυτό και κακά τα ψέματα βλέπουμε ότι θα το ξαναπληρώσει. Ο ΠΑΟΚ παίζει τόσο ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό το άθλημα και αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνεται με το γκολ και όταν αυτό λείπει… τότε κάτι δεν παίζεται σωστά.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο γκολ και το γεγονός ότι η διοίκησή του δεν έχει ακόμη καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα σε αυτόν τον τομέα, είναι λάθος. Μεγάλο λάθος… (Ότι το γκολ δουλεύεται στην προπόνηση είναι θεωρία… να χαμε να λέγαμε. Το γκολ αγοράζεται και ο ΠΑΟΚ βλέπει ότι του λείπει εδώ και μήνες...).

Επί προσθέτως…

Το ότι σε αυτή τη συγκυρία που περιγράψαμε, ο προβληματικός στα τελειώματα ΠΑΟΚ, λόγω κακών χειρισμών έχει θέμα και δεν υπολογίζει στον πιο ουσιαστικό παίκτη του στην επίθεση, αυτόν που τώρα (Ροντρίγκεζ) είναι και ο πρώτος σκόρερ… είναι κάτι το οποίο φθάνει στα όρια του αδιανόητου… (Κακά τα ψέματα, αυτό θα ήταν σήμερα πρώτο θέμα, αν ο Πέλκας δεν έκανε χθες το 0-1).

Ενώ λοιπόν ο ΠΑΟΚ μπορεί να καυχιέται για το τόσο καλό ποδόσφαιρο που παράγει, πρέπει να προβληματίζεται για το ότι όχι μόνο δεν λύνει το θέμα στο σκοράρισμα, αλλά με τις κινήσεις του δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα, ακριβώς εκεί που πονάει…

Μόνο ο ΠΑΟΚ αυτά…

* Η ΠΑΕ (ο Θεός να την κάνει ΠΑΕ) Ηρακλής είναι από τις πρώτες που αντέδρασε για τη διαιτησία σε ένα παιχνίδι το τελευταίο διάστημα, με ανακοίνωση που γράφτηκε από κινητό, στο πόδι και είχε άπειρα λάθη… Το συμπέρασμα είναι ότι… η Ελληνική διαιτησία συνεχίζει να βελτιώνεται.
Το ίδιο γράφουμε και πιστεύουμε και μετά από τις δύο φοβερές υποδείξεις της Κουρομπίλια και του Τζήλου, που έκοψαν χωρίς λόγο παίκτες του ΠΑΟΚ που έφευγαν μόνοι τους με το τέρμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.