Tαξιδεύοντας με το βιβλίο του Χρήστου στα αστέρια του Champions League

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Tαξιδεύοντας με το βιβλίο του Χρήστου στα αστέρια του Champions League

bet365

O Δήμος Μπουλούκος άρχισε να διαβάζει το νέο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου και από τις πρώτες γραμμές δηλώνει ενθουσιασμένος με το υπέροχο αυτό «ταξίδι»!

Τον Χρήστο τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, περισσότερα από όσο γνωρίζω ακόμα και τη σύζυγο μου. Το 1990 οι δρόμοι μας συναντήθηκαν στο MEGA και παρότι έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια, εξακολουθεί να με τιμά με τη φιλία του, αλλά και με τις επαγγελματικές του συμβουλές.

Μαζί ήμασταν στο Μεγάλο Kανάλι τη σεζόν 1991-92 στην πρώτη δοκιμαστική εφαρμογή του Champions League και μαζί ήμασταν μέχρι το Μάϊο του 2012, όταν το Champions League άλλαξε τηλεοπτική στέγη στην Ελλάδα και... πήρε μαζί του και το Χρήστο. Ναι, τον πήρε γιατί ο Σωτηρακόπουλος είναι απόλυτα συνυφασμένος με την κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση, σε σημείο που να θεωρούνται ένα και το αυτό!

Εχοντας παρακολουθήσει και περιγράψει περισσότερα από 500 ματς του θεσμού, επίτευγμα που αμφιβάλλω εάν έχει άλλος αθλητικός δημοσιογράφος σε ολόκληρο τον κόσμο, και με 26 τελικούς στην πλάτη του, γνωρίζει τα πάντα για το Champions League, έχοντας βιώσει όλες τις μεγάλες αλλά και τις... μικρές του στιγμές από κοντά.

Γι' αυτό το λόγο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γράψει για τη διοργάνωση, καθώς πέρα από την εμπειρία του, έχει και αυτό το καταπληκτικό «όπλο» που δεν έχω βρει σε άλλο άνθρωπο: την απίστευτη «φωτογραφική» μνήμη.

Ο Χρήστος θυμάται τα πάντα, λες και τα είδε – άκουσε - έζησε χθες, ασχέτως εάν έχουν περάσει αρκετά ή και πολλά χρόνια από το γεγονός. Κάθε φορά που τον βλέπω και μιλάμε για το παρελθόν, συνεχίζει να με εκπλήττει, ενθυμούμενος απίστευτα περιστατικά της κοινής μας επαγγελματικής ζωής αλλά και αθλητικά γεγονότα που ούτε οι πρωταγωνιστές τους δεν πρέπει να θυμούνται τόσο καλά!

Πλέον, όμως, έχουμε τη δυνατότητα να τα θυμόμαστε και εμείς για πάντα, γιατί αποφάσισε να τα καταγράψει όλα στο νέο του βιβλίο «Ταξίδι στ' Αστέρια. Η ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών – Champions League».

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που προμηθεύτηκα το βιβλίο (Βίβλο του Champions League θα το χαρακτήριζα) και με τη λαχτάρα μικρού παιδιού άρχισα το διάβασμα. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες το ταξίδι ξεκίνησε, ένα ταξίδι που θαρρείς ότι δεν το κάνεις διαβάζοντας ένα βιβλίο, αλλά αισθάνεσαι ότι έχει βγει ο ίδιος ο Χρήστος από τις σελίδες του, σε έχει πάρει από το χέρι και να σε ξεναγεί στα αστέρια του Champions League. To επιτυγχάνει αυτό με μαγικό τρόπο, επειδή στα ιστορικά γεγονότα συμπληρώνει τις δικές του αναμνήσεις και καταθέτει τα προσωπικά του βιώματα, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό ποδοσφαιρικό αφήγημα που θα μπορούσε να ήταν και μυθιστόρημα.

Κι όμως, είναι όλα αληθινά περιστατικά, έτσι όπως τα έζησε ο Χρήστος, όπως για παράδειγμα, ο αγώνας Παναθηναϊκός – Λεζ Πόζναν το 1990 που μεταδόθηκε με ένα ημίχρονο καθυστέρηση λόγω της... επανένωσης της Γερμανίας, το ματς Ρεάλ – Ντόρτμουντ του '98 που ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση επειδή οι φανατικοί οπαδοί κατεδάφισαν την εστία, την αγωνία εάν θα γίνουν τα παιχνίδια το βράδυ του τρομοκρατικού χτυπήματος στου Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, τον τελικό του Ακη Ζήκου, την αποκλειστική συνέντευξη του Ζιντάν και χίλια – μύρια άλλα, που δεν χωράνε σε αυτές τις γραμμές.

Αλλωστε έπρεπε να φτάσει τις 540 σελίδες για να χωρέσει τα καλύτερα από αυτά που έζησε και αυτά που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, προσθέτοντας πληθώρα φωτογραφιών από τα 60 χρόνια του θεσμού, μεταξύ των οποίων και πρωτότυπο υλικό από το προσωπικό του αρχείο. Και στο τέλος, υπάρχουν όλοι οι αγώνες των ελληνικών ομάδων με συνθέσεις, όλοι οι τελικοί και ξεχωριστή αναφορά στις κυπριακές ομάδες.

Σίγουρα, είναι το καλύτερο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου και το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα. Ενα ταξίδι στα αστέρια του Champions League που μπορούμε πλέον να το πραγματοποιήσουμε όλοι μας!

Καλοτάξιδο το υπέροχο βιβλίο σου Χρήστο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος