Μπλάτερ, Πλατινί: Απαλλάχθηκαν οριστικά από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA
Οριστικά αθώοι κρίθηκαν από το ελβετικό δικαστήριο οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, σε μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ύστερα από δύο και πλέον χρόνια δικαστικών περιπετειών, το Εφετείο της Ελβετίας στο Μούτενζ επιβεβαίωσε την αθώωσή τους μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που είχαν σχηματιστεί σε βάρος τους.
Η υπόθεση αφορούσε την πληρωμή 2,6 εκατ. δολαρίων από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, προς τον Πλατινί το 2011. Ο Γάλλος είχε ισχυριστεί πως το εν λόγω ποσό αφορούσε συμβουλευτικές υπηρεσίες από το 1998 έως το 2002, οι οποίες πληρώθηκαν αρκετά αργότερα, λόγω οικονομικών δυσκολιών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Η υπόθεση αυτή σημάδεψε την καριέρα του Πλατινί, καθώς το 2015, όταν ήταν ακόμα πρόεδρος της UEFA, τον εμπόδισε να διεκδικήσει την ηγεσία της FIFA διαδεχόμενος τον Μπλάτερ. Ο δεύτερος έπρεπε να αφήσει τη θέση του λόγω ενός ξεχωριστού οικονομικού σκανδάλου που είχε ξεσπάσει και στο οποίο είχε εμπλακεί το όνομά του.
Παρά τις επανειλημμένες δικαστικές διαδικασίες, δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του σπουδαίου Γάλλου παίκτη, με τον δικηγόρο του να αναφέρει χαρακτηριστικά στα μέσα: «Μετά από δύο αθωώσεις, είναι ώρα να αφήσουν τον Μισέλ Πλατινί ήσυχο».
Blatter e Platini são inocentados pela segunda vez em caso de corrupção
— ge (@geglobo) March 25, 2025
Ex-presidente da Fifa e ex-presidente da Uefa foram considerados inocentes de acusações de desvio de mais de 2 milhões de dólares ➡️ https://t.co/m678doIx05
📷 Getty Images pic.twitter.com/8TcAPlZfkc
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

