Ρίβερ - Μπόκα: «Το γουρούνι δεν κατεβαίνει» (vids)

river_boca

bet365

Το Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας πάει στο τελευταίο Ρίβερ - Μπόκα με οπαδούς και των δυο ομάδων, που έχει μείνει στις μνήμες όλων για το φουσκωτό γουρούνι που σήκωσαν οι γηπεδούχοι, προς την εξέδρα των φιλοξενούμενων.

Πρόκειται για ένα ντέρμπι, το οποίο είναι συνυφασμένο με το τάνγκο, βασικά του συστατικά ο χορός, το πάθος και η ένταση. Άνθρωποι και εμπειρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το τέλειο αποτέλεσμα. Millonarios και Xeneizes, η πλούσια γειτονιά απέναντι στη φτωχική, η εύπορη τάξη εναντίον της εργατικής, όπως αναμιγνύονται στο τάνγκο άνθρωποι και εμπειρίες έτσι και στο ποδόσφαιρο, Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς σε ένα μείγμα... εκρηκτικό.

Με αφορμή το σημερινό (25/2) «Superclasico» ανάμεσα στη Ρίβερ και την Μπόκα στο «Μονουμεντάλ», το Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας ταξιδεύει στο Μπουένος Άιρες και το ντέρμπι της 29ης Οκτωβρίου του 2012.

Πρόκειται για το τελευταίο «Superclasico» στο γήπεδο της Ρίβερ που είχε κόσμο και των δύο ομάδων, μετά και την απαγόρευση μετακινήσεων στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Για ακόμα μια φορά, οι οπαδοί ήταν εκείνοι που μαγνήτισαν τα βλέμματα πάνω τους, καθώς το παραδοσιακό αργεντίνικο ντέρμπι συνοδεύεται πάντοτε από «καυτές» ατμόσφαιρες, πάθος και εντάσεις τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Ένα από τα αξέχαστα παιχνίδια ήταν εκείνο, το πρώτο μετά την επιστροφή της Ρίβερ στην Πρώτη Κατηγορία, με προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα και έμεινε για πάντα στις μνήμες των οπαδών για το φουσκωτό γουρουνάκι, το οποίο σήκωσαν οι Millonarios στο ημίχρονο και ήταν η... τέλεια καζούρα για τους απέναντι.

Ένα «Superclasico» γεμάτο... καρυκεύματα εντός και εκτός γηπέδου. Η Ρίβερ με αρχηγό τον Νταβίντ Τρεζεγκέ προηγήθηκε με την γκολάρα του Λέο Πόνσιο στο 1ο λεπτό του αγώνα και στη συνέχεια διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ουρουγουανό φορ, Ροντρίγκο Μόρα. Η Μπόκα χωρίς τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στην αποστολή της και τον Χούλιο Σέσαρ Φαλσιόνι προπονητή, μείωσε με το πέναλτι του Σαντιάγκο Σίλβα και ισοφάρισε στο τέλος του δραματικού αγώνα με το γκολ του Βάλτερ Ερβίτι, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς οι Γενοβέζοι στο «Μονουμεντάλ».

Ωστόσο, η πολύχρωμη νότα δόθηκε λίγα λεπτά πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου του «Super». Ένα τεράστιο φουσκωτό γουρούνι που φορούσε μπλουζάκι της Μπόκα σηκώθηκε στις εξέδρες του, ως καρούρα για τους οπαδούς των «Xeneizes». «Ρικεεελμε, Ρικεεελμε!», τραγουδούσαν οι οπαδοί της Ρίβερ, την ώρα που το νούμερο «10» γέμιζε τις μπαταρίες του μετά την ήττα από την Κορίνθιανς στον τελικό του Copa Libertadores του 2012 και οι συνεχείς κόντρες του με τον προπονητή και τη διοίκηση τον άφηναν εκτός γηπέδων για αρκετούς μήνες.

Καθώς το γουρούνι... επέπλεε πάνω από τις εξέδρες, τα μεγάφωνα του γηπέδου ζητούσαν χαρακτηριστικά: «Προσοχή παρακαλώ! Κατεβάστε το γουρούνι κάτω. Διαφορετικά το παιχνίδι δεν θα ξεκινήσει». Όμως οι οπαδοί της Μπόκα, που εδώ και καιρό σταμάτησαν να παραπονιούνται για παρατσούκλια όπως αυτό με το «γουρούνι», δεν έχασαν το κέφι τους στην κερκίδα.

«Δεν πέφτει, το γουρούνι δεν πέφτει, δεν πέφτει», τραγουδούσαν από τη μεριά τους οι οπαδοί της Μπόκα, οι οποίοι κάπως έτσι υπενθύμιζαν στη Ρίβερ την εποχή της που έπαιζε στη Β' κατηγορία, μια ανεξίτηλη κηλίδα στην ιστορία των Millonarios. Ωστόσο αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι ήταν οι οπαδοί της Μπόκα, καθώς γύρισαν από το 2-0 σε 2-2 και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της αιώνιας αντιπάλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα