Μπόλονι: «Εγώ έκανα τον Κριστιάνο εξτρέμ, είχα προβλέψει ότι θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο»

Μπόλονι: «Εγώ έκανα τον Κριστιάνο εξτρέμ, είχα προβλέψει ότι θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο»

Νίκος Κικίδης
Μπόλονι

bet365

Για τα πρώτα βήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και την εμπιστοσύνη που του έδειξε μίλησε ο Λάζλο Μπόλονι, όταν οι δυο τους συνεργάζονταν ακόμα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Λάζλο Μπόλονι αποτελεί έναν από τους πιο επιδραστικούς προπονητές στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, μιας και ήταν εκείνος που του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και του χάρισε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ.

Έκτοτε τα υπόλοιπα είναι... ιστορία, με τον Ρονάλντο να αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στα χρονικά και να αφήνει μια πλούσια παρακαταθήκη με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνικής Πορτογαλίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Marca», ο πρώην τεχνικός των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μίλησε για την συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο πίστεψε από την πρώτη ματιά.

«Πήγα να δω την ομάδα νέων και του ζήτησα να έρθει μαζί μου με την πρώτη ομάδα γιατί ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, ήταν πολύ γρήγορος και είχε μεγάλες τεχνικές ικανότητες. Τίποτα από αυτά δεν ήταν έκπληξη. Όταν τον είδα να αγωνίζεται, αποφάσισα ότι δεν θα επέστρεφε στην ομάδα νέων. Έπαιζε και συμπεριφερόταν σαν κάποιος πολύ πέρα ​​από τα χρόνια του.

Στα αποδυτήρια έκανε πολλά αστεία, αλλά στο γήπεδο ήταν εξαιρετικός. Το να έχεις το επίπεδο ωριμότητας που είχε δεν είναι συνηθισμένο για κάποιον σε ηλικία 16 - 17 ετών», τόνισε ο Μπόλονι, ο οποίος πρόσθεσε πως είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Κριστιάνο σε ρόλο εξτρέμ.

«Στην αρχή έπαιζε ως σέντερ φορ. Ήταν νέος και ζύγιζε μόνο 60 κιλά, οπότε ήταν δύσκολο για αυτόν να κρατήσει την μπάλα όταν αντιμετώπιζε σέντερ μπακ 100 κιλών. Στα πλάγια, με την ταχύτητα και την ικανότητα ντρίμπλας που είχε ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός .Είμαι χαρούμενος που πήρα την απόφαση να του αλλάξω θέση, αλλά στην αρχή δεν ήταν εύκολο.

Η δουλειά μου ήταν να του πω ότι το να ντριμπλάρεις έναν ή δύο παίκτες είναι σημαντικό, αλλά πέντε είναι πάρα πολλοί. Προσπάθησα να του εξηγήσω μέχρι ποιο σημείο ήταν χρήσιμες τέτοιες ντρίμπλες. Καθώς ήταν έξυπνος, άρχισε να ακολουθεί τον σωστό δρόμο».

Παράλληλα ο Ρουμάνος αποκάλυψε πως είχε προβλέψει από τότε πως ο Πορτογάλος θα έγραφε ιστορία, ξεπερνώντας ιερά τέρατα όπως οι Φίγκο και Εουσέμπιο.

«Δεν γνώριζα ότι θα ήταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αλλά ήξερα ότι, αν απέφευγε τους τραυματισμούς, θα ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Τότε με είχαν ρωτήσει για τον Κριστιάνο σε μια συνέντευξη και είπα ότι θα ξεπεράσει τον Φίγκο, ακόμη και τον Εουσέμπιο. Η σύγκριση ενός νεαρού παίκτη με αυτούς τους δύο, που θεωρούνται Θεοί στην Πορτογαλία, μου προκάλεσε κάποια προβλήματα. Ο Ρονάλντο, όμως, έχει αποδείξει ότι είχα δίκιο από τότε».

Όσο για το... αιώνιο δίλλημα Μέσι ή Κριστιάνο, ο Μπόλονι δήλωσε.... μεροληπτικός λόγω της σχέσης του με τον Πορτογάλο. «Δεν μπορώ να είμαι αμερόληπτος, ο Ρονάλντο θα είναι πάντα το αγόρι μου. Ξεκίνησε μαζί μου στη Σπόρτινγκ. Σε κάθε περίπτωση, ήμασταν όλοι αρκετά τυχεροί που απολαύσαμε παρακολουθώντας αυτούς τους δύο θρύλους να παλεύουν για 10 έως 15 χρόνια».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα