Ζοάο Μάρκες στο Gazzetta: «Η Ελλάδα έχει την ποιότητα για να πάει στο EURO, μου τράβηξε την προσοχή ο Τζόλης»

markes

bet365

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Εστορίλ αλλά και της Πορτογαλίας είναι ο Ζοάο Μάρκες ο οποίος μίλησε στο Gazzetta για την ήττα της χώρας του από την Ελλάδα αλλά και το τι πήγε στραβά για την ομάδα του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΝΟΤΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

Μετά από 1,5 χρόνο, η Πορτογαλία επέστρεψε στην Τρίπολη και στο γήπεδο του τοπικού Αστέρα για να αντιμετωπίσει την Εθνική Ελπίδων. Μία ομάδα που τότε είχε διασύρει με 0-4 και είχε δείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανωτερότητά της. Ωστόσο αυτή τη φορά, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα τα περίμενε.

Η ήττα με 2-1 έβαλε... φωτιά στον όμιλο και έκανε την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μία υπολογίσιμη δύναμη στα μάτια των ευρωπαϊκών ομάδων για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ. Ανάμεσα στα βασικά στελέχη της Πορτογαλίας που θεωρείται εκ των μεγαλύτερων ταλέντων της χώρας, ήταν και ο Ζοάο Μάρκες.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Εστορίλ που σάρωσε τα πάντα με την Κ23 της ομάδας πέρσι και φέτος έχει πάρει τη φανέλα του βασικού με την πρώτη ομάδα στο... σπίτι του. Με 4 γκολ και 3 ασίστ σε 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έχει τραβήξει ήδη τα βλέμματα των σκάουτ πάνω του.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta μετά το παιχνίδι και στάθηκε στα λάθη της ομάδας του, στο τι πήγε στραβά αλλά και στην ποιότητα του Τζόλη.

- Τι θεωρείς ότι πήγε στραβά κόντρα στην Ελλάδα;

«Παίξαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο απέναντι σε μια μάχιμη ομάδα και δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε στο άμεσο στυλ παιχνιδιού της Ελλάδας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που μας ζήτησε ο προπονητής, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα πιο γρήγορα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετικοί, αλλά δεν μπορέσαμε να επιβληθούμε στις μονομαχίες»

- Ποιος παίκτης σου τράβηξε το ενδιαφέρον από την Ελλάδα;

«Η Ελλάδα έχει μια ομάδα με πολύ ταλέντο, και οι παίκτες έχουν σημαντική ποιότητα. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή μου ήταν το νούμερο 7 (Τζόλης) γιατί μπορούσε να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες ανισορροπίες στην άμυνα μας».

- Μετά το ματς τι είπατε στα αποδυτήρια;

«Εφόσον πήγα στον έλεγχο αντιντόπινγκ, δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι είπαν επειδή δεν ήμουν παρών. Ωστόσο, πιστεύω πως ό,τι λέγεται και συμβαίνει εντός των αποδυτηρίων πρέπει να μείνει εκεί».

- Ποιοι είναι οι στόχοι για τη συνέχεια;

«Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Θέλουμε να τερματίσουμε στην κορυφή του ομίλου και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ιδανικά, μόνο με νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια».

- Πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο EURO U21;

«Όπως ανέφερα, η Ελλάδα είναι μια ομάδα με ποιότητα, και δεδομένου ότι η δεύτερη θέση μπορεί ακόμα να οδηγήσει στην πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ως η καλύτερη δεύτερη ή μέσω πλέι οφ), πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ομάδες του ομίλου που μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις και να βρεθεί στα τελικά».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα