Αργύρης Δαρέλας στο Gazzetta: «Με αυτή την νίκη δείξαμε ότι είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα»

δαρελας

bet365

Είναι το παιδί που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα στην τεράστια νίκη της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Πορτογαλία για τα προκριματικά του EURO U21 2025. Ο Αργύρης Δαρέλας μίλησε στο Gazzetta λίγα λεπτά μετά το ματς και αναφέρθηκε στους λόγους που ήρθε αυτό το μεγάλο τρίποντο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΝΟΤΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

«Ο παίκτης με το “22”». Αυτό ακουγόταν από τα στόματα του τιμ των Πορτογάλων καθώς αποχωρούσαν από το γήπεδο της Τρίπολης, όπου η Εθνική Ελπίδων σημείωσε μία μεγάλη νίκη με 2-1 και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του EURO U21 2025.

Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο έλεγαν ήταν ο Αργύρης Δαρέλας. Δεν ήταν ο μόνος αλλά εκείνος που τους έκανε περισσότερο εντύπωση γιατί δεν έπαιζε σε μεγάλο πρωτάθλημα όπως ο Χρήστος Τζόλης ή ο Ηλίας Κωστής για παράδειγμα.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από την Αλεξανδρούπολη είναι γέννημα-θρέμμα του ΠΑΟΚ καθώς έχει μεγαλώσει και αναπτυχθεί στις τάξεις του Δικεφάλου ενώ αυτή η στιγμή είναι από τα βασικά στελέχη της δεύτερης ομάδας στη Superleague 2, όπου μετρά οκτώ συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Ο ίδιος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν κόντρα στην Πορτογαλία. Δεν είναι μόνο η ασίστ για το 1-1 από τον Τζόλη αλλά και η γενική του παρουσία στο ματς, καθώς έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Πορτογάλων.

Ο Δαλέρας μίλησε στο Gazzetta λίγα λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού και στάθηκε στα σημεία που χάρισαν τη νίκη στην Ελλάδα αλλά και το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των νέων ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικές κατηγορίες.

- Αρχικά τι νιώθεις αυτή τη στιγμή, μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη;

«Νιώθω φανταστικά, είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαστε μια οικογένεια και χαίρομαι παρά πολύ που βοήθησα την ομάδα να φτάσει σε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Με αυτή την νίκη βάλαμε φωτιά στον όμιλο και δείξαμε ότι είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα».

- Ποιο ήταν το... κλειδί για αυτή τη νίκη;

«Έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι το ισοφαρίσαμε κατευθείαν και δεν έπεσε η ψυχολογία μας από το γκολ που δεχθήκαμε. Και φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το ότι δεν τους φοβηθήκαμε, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους παίξαμε στα ίσα».

- Τι οδηγίες είχατε από τον προπονητή για το συγκεκριμένο ματς;

«Προσεγγίσαμε πολύ σωστά τον αγώνα τακτικά. Ότι μας είπε ο προπονητής το βγάλαμε στο γήπεδο. Το παιχνίδι το κερδίσαμε άξια».

- Ποια στιγμή από το ματς σου έχει μείνει πιο έντονα;

«Εννοείται πως κρατάω την ασίστ μου έντονα στο μυαλό μου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα όποτε η πιο έντονη στιγμή ήταν όταν σφύριξε ο διαιτητής και πήραμε την νίκη κόντρα στην Πορτογαλία η οποία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες».

- Τι ακολούθησε στα αποδυτήρια μετά το ματς;

«(Γέλια) τι ακολούθησε; Πάρτι... ένα μεγάλο πάρτι. Οπως προείπα η νίκη ήταν πολύ μεγάλη και φέραμε τα πάνω-κάτω στον όμιλο».

- Τώρα τι σκέφτεστε ως ομάδα για τη συνέχεια;

«Προχωράμε βημα βημα. Θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι όταν έρθει η ώρα. Έχουμε γίνει ως ομάδα ένα, το κλίμα είναι φανταστικό και είμαστε πραγματικά μια παρέα όποτε θεωρώ πως τα καλύτερα έρχονται».

- Πόσο σημαντικό είναι για την Εθνική Ελπίδων που υπάρχουν πλέον οι Β' ομάδες και δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά να παίξουν επαγγελματικά;

«Κάποιοι αγωνίζονται στο εξωτερικό, κάποιοι άλλοι στην πρώτη κατηγορία Ελλάδας από κει και πέρα τα παιδιά που παίζουμε στις Β ομάδες και αγωνιζόμαστε στη Superleague 2. Σίγουρα μας βοηθαει αυτό. Είναι ένα καλό σκαλοπάτι για να μπεις στο αντρικό ποδόσφαιρο από τα πρωταθλήματα των ακαδημιών».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα