Μουντιάλ 2034 - Σαουδική Αραβία: Πάμε ξανά για... Χειμώνα!

Μουντιάλ 2034 - Σαουδική Αραβία: Πάμε ξανά για... Χειμώνα!

Σαουδική Αραβία

bet365

Η Σαουδική Αραβία έκανε το μεγάλο βήμα για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2034 και όλα δείχνουν... χειμωνιάτικη διοργάνωση.

Η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε στη FIFA την επιστολή της για τη φιλοξενία του Μουντιάλ το 2034. Μάλιστα, επιθυμεί να ακολουθήσει τα χνάρια του Κατάρ και να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Χειμώνα. Άλλωστε, οι καλοκαιρινοί μήνες στη χώρα είναι καυτοί, με θερμοκρασίες μεγαλύτερες από αυτές των Καταριανών.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Σαουδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Yasser Al Misehal, επιβεβαιώνει επίσημα τη δέσμευση του Βασιλείου να ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που έχει θεσπίσει η FIFA. «Η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 είναι μια ιστορική πρωτιά και αντανακλά τους στόχους της χώρας να ξεκλειδώσει νέες ποδοσφαιρικές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη δέσμευση να υποστηρίξει την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε όλες τις γωνιές του κόσμου».

Ωστόσο, εμπόδιο αποτελεί ο…. Χειμώνας! Σύλλογοι και ποδοσφαιριστές έχουν εντείνει την κριτική τους για το ολοένα και πιο κορεσμένο καλεντάρι. Η ECA, δεν έχει ακόμη αξιολογήσει την κατάσταση, αν και επιβεβαιώνει ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η FIFA

Περισσότερες από 70 ενώσεις μέλη της FIFA από διαφορετικές ηπείρους έχουν δεσμευτεί δημοσίως για την υποστήριξή τους στη Σαουδική Αραβία και όλα δείχνουν πως υπάρχει ελάχιστος χώρος για να παρουσιαστούν άλλες υποψηφιότητες που συναγωνίζονται την παραπάνω επιλογή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα