Αργεντινή: Τα 7+3 ονόματα που θα λάμψουν με την Αλμπισελέστε

Αργεντινή: Τα 7+3 ονόματα που θα λάμψουν με την Αλμπισελέστε

Ανάλυση: Newsroom
argu20

bet365

Το Gazzetta παρακολούθησε από κοντά το νέο αίμα της Αργεντινής και γράφει για τα ταλέντα που θα λάμψουν στο μέλλον με τη φανέλα της Αλμπισελέστε!

Του Ντύλαν Ρατσκόφσκι

Η Αργεντινή, παρόλο που έχει μόλις ανακηρυχθεί ως πρωταθλήτρια του κόσμου, έχει ήδη στρέψει το βλέμμα της σε μελλοντικές διοργανώσεις, όπως το Κόπα Αμέρικα του 2024 και το Μουντιάλ του 2026. Όπως είναι λογικό, ο Σκαλόνι θα πρέπει να κάνει μια ανανέωση στο ρόστερ της Αλμπισελέστε, με τα παρακάτω νεαρά ταλέντα να είναι πιθανές προσθήκες.

Με προπονητή τον Χαβιέρ Ματσεράνο και με πολλά ταλέντα στην διάθεση του, η Εθνική Κ20 της Αργεντινής υπέστη μια μεγάλη απογοήτευση στα ξημερώματα της 1 Ιουνίου, καθώς αποκλείστηκε από την Νιγηρία στο πρώτο «νοκ-άουτ» αγώνα του Μουντιάλ Κ20, ο οποίος λαμβάνει μέρος στην ίδια την Αργεντινή. Η Αλμπισελέστε ήταν -αν και είχαν σημαντικές απώλειες- ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης λόγω της τεράστιας ποιότητας των παικτών της, οπότε η ήττα στο γήπεδο του Σαν Χουάν ήταν λογικό να εκπλήξει αρκετούς οπαδούς. Παρόλα αυτά, βλέποντας τα ονόματα της Αργεντινής εντός και εκτός της λίστας του Ματσεράνο θα μπορούσε να πει κανείς ότι η πρωταθλήτρια του κόσμου έχει μια χρυσή γενιά στα χέρια της, καθώς μαζί με τους παίκτες της Κ2Ο θα πρέπει να έχει κανείς υπόψιν τους Μακ Αλιστερ, Ένζο Φερνάντες ή Άλβαρεζ ή τους Κ17 Ετσεβέρι και Πρεστιάννι. Παρακάτω θα παρουσιαστούν τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αργεντινής στο Μουντιάλ Κ20, τα οποία έχουν αρκετές πιθανότητες να λάμψουν τόσο με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής όσο και με μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους.

1. Βαλεντίν Μπάρκο (Αριστερό μπακ/Μπόκα Τζούνιορς)

Ο Βαλεντίν «Κόλο» Μπάρκο θεωρείτε το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγει από τις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς από τον ‘’Καρλίτος’’ Τέβεζ μέχρι και σήμερα. Ο 18χρονος παρόλο που εκτυλίσσεται σαν αριστερό μπακ, έχοντας ήδη κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπόκα, θυμίζει πολλές φορές τα κλασικά «δεκάρια» της Αργεντινής λόγο της ικανότητας του στην ντρίπλα. Αν και έχει μερικές αδυναμίες στην άμυνα, ο Μπάρκο χαρακτηρίζεται για το τεράστιο επιθετικό του ταλέντο καθώς είναι εξαιρετικός στις σέντρες, που συνδυάζεται με την προαναφερόμενη εξαιρετική τεχνική ικανότητα που κατέχει για να δημιουργήσει έναν πραγματικά απειλητικό παίκτη στην αριστερή πτέρυγα του γηπέδου. Το γεγονός ότι έχει ήδη αποδείξει ότι είναι άξιος των περιστάσεων σε μια ομάδα τόσο απαιτητική όσο η Μπόκα σε μια πολύ νεαρή ηλικία αποδεικνύει ότι το ταβάνι Μπάρκο βρίσκεται πολύ ψηλά, ενώ μια μεταγραφή σε έναν μεγάλο Ευρωπαϊκό σύλλογο είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

2. Φεντερίκο Ρεντόντο (Αμυντικό Χαφ/Αρχεντίνος Τζούνιορς)

Το επίθετο του Φεντερίκο θα φανεί γνώριμο για αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους τον 90ς καθώς είναι ο γιος του θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Ρεντόντο. Όπως και ο πατέρας του, ο Φεντερίκο κατέχει εξαιρετική τεχνική με την μπάλα, καθώς και την «κομψότητα» που τόσο πολύ χαρακτήριζε τον Φερνάντο Ρεντόντο. Το αμυντικό Χαφ της Αρχεντίνος Τζούνιορς, θυμίζει επίσης τον Σέρχιο Μπουσκέτς, καθώς το παιχνίδι του έχει έμφαση στην δημιουργία, μέσο της ικανότητας του στο να βρίσκει την σωστή πάσα, και όχι τόσο στο να κερδίζει πίσω την κατοχή. Παράλληλα, είναι εξαιρετικός στο να «σπάει» την πίεση του αντιπάλου, είτε με μια έξυπνη πάσα ή με μια ντρίπλα, ενώ είναι πάντα πρόθυμος να εμφανιστεί σαν στήριγμα για τους συμπαίκτες του στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του. Αυτό επιβεβαιώνετε μάλιστα από το τρίτο αγώνα στο Μουντιάλ Κ20 εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, όπου ο Ρεντόντο έχασε μονάχα 9 πάσες από τις 138 που δοκίμασε. Επιπλέον, ο Φεντερίκο, ο οποίος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, φαίνεται να είναι το επόμενο μεγάλο «προϊόν» από τον ιστορικό σύλλογο, ο οποίος έχει είδη «βγάλει» από τις ακαδημίες της εκτός από τους δυο Ρεντόντο, τους Μακ ‘Αλιστερ, Καμπιάσο, Ρικέλμε και τον ίδιο τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

3. Μάξιμο Περρόνε (Κεντρικό Χαφ ή Αμυντικό Χαφ/Μάντσεστερ Σίτυ)

Ο Μάξιμο Περρόνε είναι το τελευταίο -μέχρι τώρα- νεαρό ταλέντο της Αργεντινής που πέρασε τον ωκεανό, καθώς η Μάντσεστερ τον αγόρασε από την Βέλεζ για 10 εκατομμύρια Ευρώ τον Ιανουάριο. Στην ομάδα του Μπουένος Άιρες ο Περρόνε κατάφερε να κάνει μια εξαιρετική πορεία στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου απέκλεισαν την Ρίβερ Πλέιτ του Χουλιάν Άλβαρεζ και ‘Ενζο Φερνάντες. Από τον Ιανουάριο και έπειτα, έχει αγωνιστεί ελάχιστα λεπτά (μονάχα 18’ στο πρωτάθλημα), καθώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν φαίνεται να τον εμπιστεύεται ακόμα. Παρόλα αυτά, ο 20χρονος είναι σίγουρα ένας παίκτης με ένα λαμπερό μέλλον μπροστά του. Το γεγονός ότι μπορεί να λειτουργήσει τόσο σαν αμυντικό χαφ λόγο της αμυντικής του συνέπειας αλλά και σαν κεντρικό χαφ λόγο του επιθετικού του ταλέντου, που περιλαμβάνει δεξιότητα στην ντρίπλα, την γενικότερη τεχνική ικανότητα του, και την πολύ καλή ανάγνωση του παιχνιδιού στο επιθετικό τρίτο τον κάνει πολύ ευέλικτο όσον αφορά τις θέσεις στις οποίες μπορεί να παίξει. Η ικανότητα του στην πάσα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο Περρόνε διαβάζει το παιχνίδι είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του Αργεντίνου, τα οποία εντυπωσίασαν τον Πεπ, με τον Ισπανό προπονητή να λέει ότι ενθουσιάστηκε με την ποιότητά του στις προπονήσεις της Σίτυ.

4. Βαλεντίν Καρμπόνι (Ίντερ/Μεσοεπιθετικός)

Ο Βαλεντίν Καρμπόνι είχε την τιμή, αλλά και την πίεση, να έχει το νούμερο 10 στην φανέλα του, που στην ποδοσφαιρική κουλτούρα της Αργεντινής σημαίνει ότι πρέπει να είναι ένας από τους ηγέτες μέσα στο γήπεδο. Ο 18χρονος ήταν άξιος των περιστάσεων, καθώς κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο της Κ20 και ήταν από τα πιο θετικά στοιχεία της Αλμπισελέστε στην ήττα της Αργεντινής απέναντι στην Νιγηρία. Ο Καρμπόνι διαφέρει αρκετά με το τι θα περίμενε κανείς από ένα «10» της Αργεντινής, καθώς το ύψος του και σωματοδομή θυμίζουν πιο πολύ ένα σέντερ φορ και όχι τόσο έναν μεσοεπιθετικό. Ωστόσο, η τεχνική του ικανότητα καθώς και το ταλέντο του στο 1v1 σίγουρα θα εντυπωσιάσουν αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους, καθώς σε αυτόν τον τομέα όντως έχει πολλαπλές ομοιότητες με αρκετούς θρύλους της Αλμπισελέστε. Ο Καρμπόνι, που μέχρι φέτος αγωνιζόταν με πολύ επιτυχία στην Β’ ομάδα της Ίντερ, την λεγόμενη «Πριμαβέρα», αγωνίστηκε σε 5 ματς στην Σέριε Α φέτος, και σίγουρα θα έχει σαν στόχο να τοποθετηθεί ακόμα πιο ψηλά στο ροτέισον της Ίντερ ενόψει της επόμενης σεζόν.

5. Λούκα Ρομέρο (Λάτσιο/Εξτρεμ ή Μεσοεπιθετικος)

Ο Λούκα Ρομέρο είναι δίχως αμφιβολία ο παίκτης της Κ20 που πιο πολύ θυμίζει τον νεαρό… Λιονέλ Μέσι. Το κούρεμα, σωματότυπο, το μαγικό αριστερό πόδι αλλά και ο τρόπος που τρέχει με την μπάλα σίγουρα θα κάνει πάνω από έναν ποδοσφαιρόφιλο να πιστεύει ότι βλέπει τον Αργεντίνο σταρ στα νεανικά του χρόνια. Μάλιστα, το καλύτερο γκολ του Μουντιάλ Κ20, το οποίο το σημείωσε εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, μοιάζει πολύ με ένα γκολ του Μεσι εναντίον της Βραζιλίας στο Μουντιάλ Κ20 του 2005. Ο ταλαντούχος 18χρονος, ο οποίος είχε την δυνατότητα να αντιπροσωπεύσει την Ισπανία και το Μεξικό εκτός από την Αργεντινή, βρίσκεται αρκετά χρόνια έχοντας υπόψη την ηλικία του, στην ελίτ του Ευρωπαϊκό ποδοσφαίρου. Το 2020, σε ηλικία 15 ετών και 219 ημερών, ο Ρομέρο έκανε το ντεμπούτο στην Λα Λίγκα με την Μαγιόρκα και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Έπειτα πήγε στην Λάτσιο το 2021, όπου έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Σέριε Α για τον ιταλικό σύλλογο. Την περασμένη σεζόν είχε 12 συμμετοχές με 1 γκολ, αλλά φαίνεται ότι δεν θα μείνει στην Ρώμη για πολύ, καθώς το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου. Παρόλο που λογικά δεν θα μπορέσει να φτάσει τα επίπεδα του Μεσι, ο Ρομέρο φαίνεται σαν ένας από τους πιο πιθανούς διαδόχους του, λόγο των ομοιοτήτων τους στο τρόπο με τον οποίον παίζουν και στην εμφάνιση, πράγμα που συνεπάγει ότι πολλά μάτια θα στραφούν πάνω του στην μεταγραφική περίοδο.

6. Ματίας Σοουλέ (Γιουβέντους/δεξί Εξτρέμ)

Αν και ο Ματίας Σοουλέ αγωνίστηκε… 0 λεπτά στο κρίσιμο και τελικά μοιραίο ματς με την Νιγηρία, το Εξτρέμ της Γιουβέντους φαίνεται (η τουλάχιστον φαινόταν) να ήταν το αστέρι της Κ20 στα χαρτιά. Στο τουρνουά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, και εν τέλη βρέθηκε στην σκιά των Ρομέρο, Ρεντόντο ή Βέλιζ, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αλμπισελέστε. Καταρχάς, φέτος έχει λάβει 25 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Γιουβέντους, όπου μάλιστα κατάφερε να βρει τα δίχτυα εναντίον της Σαμπντόρια. Εκτός από αυτό, το 2021, χωρίς να έχει εκείνη την στιγμή μια μεγάλη παρουσία στην ομάδα του Τορίνο, έλαβε κλήση από τον Σκαλόνι για την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο Σοουλε προτιμά να παίζει στα δεξιά, χρησιμοποιώντας το δυνατό του αριστερό πόδι για να οδηγεί την μπάλα προς το κέντρο. Η ταχύτητα του και τεχνική ικανότητα του επιτρέπουν να κάνει αυτές τις κινήσεις, ενώ το δυνατό του σουτ τον κάνει απειλητικό εντός και εκτός περιοχής.

7. Χουάν Γκάουτο (Ουρακάν/Εξτρέμ)

Γυρνώντας πάλι στο Μπουένος Άιρες, και πιο συγκεκριμένα στην Ουρακάν, ο Χουάν Γκάουτο είναι μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος της Αργεντινής αυτή την σεζόν. Το 18χρονο εξτρέμ έχει την ικανότητα να παίξει τόσο στα δεξιά, προσπαθώντας να φτάσει στην τελική γραμμή όσο και στα αριστερά, όπου προτιμά να «κόβει» προς τα μέσα και να φτάνει στον κεντρικό άξονα. Ο Γκάουτο είναι αποτελεσματικός και στις δύο πτέρυγες καθώς χαρακτηρίζεται από της εκρηκτικότητα του, το ταχύτατο πρώτο βήμα του και την αποτελεσματικότητά του στην ντρίμπλα. Αυτά τα δυνατά στοιχεία του επιτρέπουν να είναι ένας επικίνδυνος παίκτης για τις αντίπαλες άμυνες στο 1v1, μάλιστα στο Μουντιάλ Κ20 παρόλο που έπαιξε μονάχα 3 ματς από τα 4 (μόνο 1 σαν βασικός) είναι ο 4τος παίκτης με πιο πολλές δημιουργημένες φάσεις. Σαν ένα αδύναμο σημείο θα μπορούσε να σημειωθεί ότι είναι η ικανότητα να τελειώνει τις ευκαιρίες με γκολ, αν και σαν παίκτης προτιμά να τοποθετηθεί στην θέση του παίκτη που δίνει την ασίστ και όχι στην θέση του σκόρερ.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο να πει κανείς ότι η Κ20 είχε αρκετές απουσίες καθώς οι ομάδες δεν επέτρεψαν αρκετούς παίκτες να συμμετέχουν στο Μουντιάλ λόγω υποχρεώσεων με τους συλλόγους τους. Τα μεγαλύτερα ταλέντα που βρέθηκαν αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση είναι οι Νίκο Πας (Ρεαλ Μαδριτης), Φακούντο Μπουονανότε (Μπράιτον) και Αλεχαντρο Γκαρνάτσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), και. «Ο νεαρός παίκτης που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι ο Νίκο Πας. Αυτό το παιδί είναι πολύ καλό, θα έπρεπε να προπονείται με εμάς κάθε μέρα» είναι τα λόγια του Τόνι Κρόος όταν τον ρώτησαν για το ποιο είναι μεγαλύτερο ταλέντο από τις ακαδημίες της «βασίλισσας», το οποίο δείχνει ότι ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που ο καθένας θα πρέπει να λάβει υπόψιν για το μέλλον. Ο Μπουονανότε, έπειτα από μια καλή σεζόν στην Ροζάριο Σεντράλ πήγε στην Μπράιτον για 6 εκατομμύρια Ευρώ.

Εκεί ο Μπουονανότε, ο οποίος είναι και αυτός μονάχα 18 χρονών, έλαβε 13 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, σημειώνοντας 1 γκολ και μια ασίστ, παίζοντας σαν μεσοεπιθετικός κυρίως. Η τελευταία απώλεια, και ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της λίστας, είναι ο Αλεχάντρο Γαρνάτσο, το 18χρονο εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γκαρνάτσο έχει -με διαφορά από τον δεύτερο- αγωνιστεί τον περισσότερο χρόνο στο υψηλότερο επίπεδο από όλους τους άλλους παίκτες που έχουν αναφερθεί. Σε 36 εμφανίσεις ο Αργεντίνος έχει βρει τα δίκτυα 6 φορές, ενώ έχει δώσει ασίστ άλλες 6, ενώ με την Κ20 σε 4 ματς έχει 4 γκολ. Δεν θα ήταν μάλιστα περίεργο να τον δούμε να κάνει το ντεμπούτο του με την Αλμπισελέστε σε λίγες μέρες, καθώς έχει κληθεί από τον Σκαλόνι για τα επόμενα φιλικά της Εθνικής Αργεντινής. Όπως και να έχει, βλέποντας τους παίκτες διαθέσιμους για την Κ20 μπορεί κανείς να φτάσει στο συμπέρασμα ότι το μέλλον της πρωταθλήτριας του κόσμου είναι σε καλά χέρια, καθώς μια χρυσή γενιά Αργεντινών ποδοσφαιριστών φαίνεται στον ορίζοντα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα