Σέλτικ - Ινβερνές 3-1: Πήρε το Κύπελλο και πανηγύρισε το 8ο εγχώριο τρεμπλ της ιστορίας της! (vid)

Σέλτικ - Ινβερνές 3-1: Πήρε το Κύπελλο και πανηγύρισε το 8ο εγχώριο τρεμπλ της ιστορίας της! (vid)

Ιάσονας Θεριός
celtic_double

bet365

Η Σέλτικ επικράτησε 3-1 της Ινβερνές της δεύτερης κατηγορίας στον τελικό Κυπέλλου, συμπλήρωσε την τριάδα των εγχώριων τίτλων και έγινε ο σύλλογος με τα περισσότερα σχετικά τρεμπλ στον πλανήτη!

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος οπαδός της από τη Σέλτικ; Η ομάδα του Ποστέκογλου κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα, «λύγισε» τη Ρέιντζερς στον τελικό του League Cup και πλέον σήκωσε και το Κύπελλο απέναντι στην Ινβερνές, φτάνοντας σε ένα ιστορικό επίτευγμα!

Κι αυτό διότι οι Κέλτες πανηγύρισαν το όγδοο εγχώριο τρεμπλ της ιστορίας τους, το πρώτο από το 2020, και έγιναν ο σύλλογος με τις περισσότερες τέτοιες... τριάδες τίτλων στον κόσμο!

Η... ταπεινή Ινβερνές της δεύτερης κατηγορίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παραμύθι της κόντρα στην ανώτερη Σέλτικ και επί της ουσίας παραδόθηκε στις διαθέσεις της.

Ο, «καυτός» καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, Κιόγκο Φουρουχάσι ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στην ομάδα του Ποστέκογλου, ανοίγοντας το σκορ στο 38' με άψογο τελείωμα εντός περιοχής, ενώ ο Άμπαντα στο 65' έδωσε αέρα δύο τερμάτων.

Ο Μάκεϊ μείωσε για την Ινβερνές στο 84', με τη μόλις δεύτερη τελική της στο ματς, αλλά ο Ζότα στις καθυστερήσεις έβαλε το λαμπρό... κερασάκι στην τούρτα για τη Σέλτικ.

 

Τελευταία Νέα